pondělí 6. listopadu 2017

Výpočet potřeby výkonu kotle

Orientační výkon kotle , potřebný k vytopení prostor, si můžete vypočítat i sami. Následně zúžit výběr na zařízení splňující kritéria a na závěr se rozhodnout pro konkrétní kotel. Samozřejmě jde pouze o orientační výpočet výkonu kotle a doporučujeme konzultovat tuto problematiku s odborníky.


Při výpočtu výkonu kotle je nutné použít bezpečnostní faktor 1. To znamená, že síla bude rovna: W = Q × k. Zde: Q - tepelné ztráty budovy.

Jestliže se jedná o novostavbu, pak se musí začít s dimenzováním celé soustavy podle výpočtu tepelných ztrát. To je výpočet , který Vám udělá každý projektant topení. Z něj se pak vychází jak při návrhu potrubí, ale i topných těles. I proto je důležité, abyste se vždy při výběru plynového kotle poradili o jeho parametrech, účinnosti, výkonu a způsobu instalace s odborníky v oblasti vytápění, kteří při návrhu vždy zohledňují nejen tyto, ale i další velmi důležité parametry, jako jsou např. U toho plynového kotle si můžete být jistý, že má kW.


Výpočet tepelných ztrát a potřebný výkon kotle posts 31. Dobrý den, mám na Vás dotaz - jak zjistím potřebný výkon kotle pro R nacházející se. Kotel je používán jen na vytápění, na TUV je plynový bojler.


Každý kvalitný kotol je vyrobený spôsobom, aby vedel plynule regulovať svoj výkon v čo najväčšom rozsahu.

Napríklad od nominálneho výkonu až po samotný nominálny výkon. Pre veľkú časť vykurovacieho obdobia (zhruba až tri štvrtiny sezóny) pre kúrenie v domoch stačí až nominálneho výkonu kotla. Podle údajů, které uvádíte, tak minimum je kotel o výkonu kW. Pokud bude výkon vyšší, tak to nevadí, na spotřebu mají vliv tepelné stráty.


Vyšší výkon kotle znamená rychlejší ohřátí při prudké změně teploty. C a druhý den -15°C a pak přijde vyšší výkon kotle vhod. Jsem rá že někdo podpořil i mé zdejší názory na místního filozofa a potvrdil, že výpočty potřebného výkonu kotle se nechají dělat i takto a fungují docela spolehlivě. A to potvrzuje i můj strýc, starý topenář.


Takže ještě jednou dík za píchnutí do vosího hnízda. Koeficienty a hodnoty, které jsou použité v kalkulačce pro výpočet výkonu kombinují evropský průměr a hodnoty zjištěné z praxe. Hodnoty, které určí Váš projektant nebo architekt, dokáží daleko přesněji zohlednit všechny faktory a rizika, které naše kalkulačka do výpočtu nezahrnuje a výsledky se mohou odlišovat. Vzorec pro výpočet výkonu kotle.


Základní palivo pro kotel je zpravidla uhlí nebo koks. Při opalování náhradního paliva s nižší kalorickou hodnotou, jako je třeba dřevo, dosahuje výkon kotle nižší hodnoty. Proto byste měli vždy věnovat pozornost tomu, pro jaké palivo je uveden jmenovitý výkon. K systému zásobování teplem je to pohodlné a finančně životaschopný, ve fázi projektování nutné provést výpočet kapacity topného plynu kotle.


To není překvapující, že téměř každý majitelvenkovský dům zajímalo, jak provést výpočet výkonu kotle pro vytápění. Naštěstí se tento proces nepředstavuje zvláštní složitost.

Několik jednoduchých vzorců pomůže vybrat ten správný stroj, který bude schopen poskytnout veškeré teplo domácích prostor. Elektrické kotle slouží pro vytápění objektů elektřinou. V některých oblastech, kde nejsou zavedené rozvody plynu, se jedná o jediný možný zdroj vytápění, počítáme-li v úvahu fakt, že se majitelům nechce pravidelně chodit zatápět uhlím či dřevěnými polínky. Výpočet ekonomické efektivnosti hodnotí dosažené výnosy (efekty) ve srovnání s náklady (nároky) na realizaci a provoz posuzované investice. Ekonomická efektivnost se měří penězi, proto její výpočet nemůže obsahovat penězi neměřitelné veličiny, mezi něž bohužel patří i většina přínosů ve prospěch životního prostředí.


Přepočet spotřeby zemního plynu na kWh umožňuje vypočítat množství dodané energie ze spotřeby zemního plynu a účtovaného objemového spalného tepla. Vypočítat lze rovněž celkovou cenu odebraného zemního plynu dle distribučního území, odběrového množství zemního plynu, jednotkové ceny odebrané.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky