pondělí 27. listopadu 2017

Spotřeba pračky

Konkrétně by v ideálním případě spotřeba elektrické energie neměla přesáhnout kWh za jeden prací cyklus, dražší pračky zvládají i spotřebu kolem kWh. Porovnávat pračky podle roční spotřeby je poměrně nevýhodné. Doporučujeme tedy obě hodnoty vydělit 2(což je počet pracích cyklů počítaný na rok). Získáte tím spotřeby na jeden prací cyklus.


Ideální je, pokud je spotřeba elektrické energie nižší než kWh a spotřeba vody klesá pod až litrů. Odvíjí se od ní, jak moc koupě pračky zasáhne vaši peněženku a kolik jejím provozem ušetříte nebo proděláte.

Spotřeba pračky Spotřeba elektrické energie. Ucelené a přehledné informace o ní najdete na energetických štítcích, které jsou v celé. Příkon a spotřeba automatické pračky. Moderní pračka kvůli spotřebě elektřiny díru do rodinného rozpočtu neudělá.


Podle toho, jak energeticky náročnou třídu máte doma, se bude lišit váš účet za roční provoz pračky zhruba o pár stovek. Roční spotřeba elektrické energie – výpočet je daný vzorcem Evropské Unie a je závazný pro všechny pračky prodávané v EU. Někdy s plným bubnem, někdy z poloprázdným, vždy při programu Bavlna na °C. Při výběru automatické pračky rozhoduje několik faktorů jako je množství náplně, spotřeba vody a energie, hlučnost, programová nabídka a rozměry.


Nabízíme pračky s předním plněním ale i pračky s horním plněním.

Ten kdo nemá dostatek místa nabízíme i pračky se sušičkou. Skutečná spotřeba závisí na zvoleném programu praní, neodpovídá základní hodnotě. Hlučnost pračky je vyjádřena v decibelech (dB) a platí, že čím vyšší číslo, tím hlučnější pračka je. Intenzita hluku je různá podle toho, zda pračka odstřeďuje či pere. Stejně jako u ostatních spotřebičů i zde se pračky řadí do jednotlivých energetických tříd.


V konkrétních číslech by spotřeba za jeden prací cyklus neměla být větší než litrů a spotřeba elektřiny více než kWh. Bohužel hodnoty jsou vždy. Díky tomu, že vrchem plněné pračky jsou vyšší, stávají se ideálním řešením pro starší či hůře pohyblivé lidi. V dnešní době je již většina praček na trhu úsporná co se týče spotřeby.


Hodnota je udávaná v kWh za „roční praní“(2pracích cyklů za rok). Výkon pračky je kW, spotřeba proudu je A. Přístroj, jíst kW, je připojen, protože předtím vypočítal průřez jader. Nejlepší velké pračky dle srovnávacího testu. V tabulce vidíte výsledky praček s kapacitou vyšší než kilogramů.


Zároveň obecně platí, že čím větší pračky , tím lepší výsledky, proto se tabulka moc neliší od tabulky na hlavní straně porovnání praček. Nejvyšší třída kvality začíná asi na 5eurách a najdete zde ty nejlepší práčky, jaké jsou na trhu. Nechybí technologie páry, sprchování prádla, AquaStop nebo dětská pojistka.


Dnešná doba je oproti minulosti výnimočná v tom, že ponuka hocikedy prevyšuje dopyt.

V súčasnosti nie je problém nejaký výrobok zohnať, ale omnoho ťažšie si je vybrať skutočne kvalitný, ktorý bude vyhovovať vašim potrebám. Pračky AEG patří k nejprodávanějším nejen na českém trhu. V naší recenzi praček proto nesmí zástupci této značky chybět.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky