pondělí 26. června 2017

Jak postavit vodoměrnou šachtu

Také jsme dostal výkres, kde byly zakresleny rozvody vody i kanalizace. Protože se téměř překrývaly, doufal jsem, že na kanalizaci narazíme při kopání díry pro vodoměrnou šachtu. Minibagr dorazil v 8:ve slíbený čas a začal kopat těsně kolem hadice.


Objednal jsem šachtu () Vše bylo domluveno na úterý 11. Vodotěsnou či nevodotěsnou šachtu ?

Nevýhodou vodotěsné šachty je to, že se v ní shromažďuje voda po provedení instalačních prací, nebo v případě zatékání zvenku. Další otázkou je, zda postavit vodoměrnou šachtu vodotěsnou, jak to doporučuje norma, nebo naopak ji udělat směrem dolů otevřenou. Abychom se na vodu mohli napojit, je třeba vybrat a nainstalovat vodoměrnou šachtu. Pozemky v Rostoklatech mají k dispozici obecní vodovod. Na internetu jsme si vybrali šachtu , kterou vyrábí společnost SINEKO pod označením VS-DKH.


Myslím, že přímo vodoměrnou šachtu na cizím pozemku mít nemůžete. Stejně to nemůžete dělat jak chcete Vy - ONI Vám řeknou kudy to povede a kde co bude.

Nejlepší bude, když zajdete na nejbližšího správce vodovodů a kanalizací (kam stejně dříve nebo později musíte zajít) a oni Vám dají podmínky pro realizaci. Co je potřeba ke kolaudaci studny? Betonáž by měla proběhnout najednou. Jak čerpat vodu ze studny? Díky vysoké hladině podzemní vody tak do šachty přitéká slušné množství vody - cca 10.


Nyní můžete vyhloubit jámu a provést betonáž dna. Rovinnost plochy v horizontální poloze může dosahovat max. Z naší nabídky proto doporučujeme vodoměrnou šachtu Aquion Danwell. Do tohoto typu plastové šachty lze namontovat. Při rozhodování, jakou vodoměrnou šachtu vybrat, je důležitá životnost šachty, ochrana vodoměru proti zamrznutí, snadnost a rychlost výstavby vodoměrné šachty a montáže vodoměru a přiměřená cena.


Pořiďte si vodoměrnou šachtu Pořiďte si vodoměrnou šachtu Často najdeme vodoměry v domě, ale v poslední době není výjimkou, když se vodoměr umístí mimo budovu. Nejčastěji se vodoměry instalují uvnitř domu, například ve sklepě nebo v technické místnosti. Někdy je ale potřeba mít vodoměr venku, ať už z technických důvodů, nebo proto, že dům leží daleko od vodovodní sítě.


Usaďte vodoměrnou šachtu na zatuhlou, vyzrálou a očištěnou základovou desku. Připojte vodovodní přípojku a utáhněte vodotěsně prostupky.

V takovém případě budete potřebovat vodotěsnou vodoměrnou šachtu. Vodoměrnou šachtu začněte obsypávat přesátou zeminou (samonosné provedení) nebo plášť obetonujte. Bavlněné designové pytlíky s vnitřní textilní membránou s protiplísňovou odolností, zabraňující vysychání pečiva.


Funkční obaly na pečivo Wrap Up jsou ušité ze speciální textilie s nánosováním polyuretanem (není to plast ani PVC), který se používá ve zdravotnictví, má protiplísňovou odolnost, nešpiní se a je atestován SZÚ pro uchovávání pečiva. Kromě elektrického sloupku musíte mít na pozemku instalovanou vodoměrnou šachtu , ve které bude umístěn vodoměr, protože ten musí být přístupný. Hledáte vodoměrnou šachtu pro svůj rodinný dům, která má nízké celkové náklady na výstavbu, zabere malou plochu a zároveň umožní instalovat běžný vodoměr? Pro nás to znamenalo instalovat vodoměrnou šachtu pro odběratele, jejíž cena se pohybovala kolem 16-ti tisíc. Poptat vodoměrnou šachtu Průměr vodoměrných šachet je uveden bez výztuh (včetně výztuh je průměr o m větší).


Jiné rozměry a tvary šachet vám rádi zhotovíme na objednávku. Ceny jsou uvedeny bez DPH. Nakonec jsme po vyřízení papírů zaházeli trubky i vodoměrnou šachtu vrstvou šotoliny, nad plynovou trubku jsme vrátili žlutou fólii a doházeli zbytek výkopů hlínou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky