čtvrtek 22. června 2017

Chlazení vody v akváriu

V opačném případě toto nesou rybky a rostliny. Mnoho z nás potřebuje v letním období snížit teplotu vody v akváriu. Možností snížení teploty v akváriu je mnoho.


Podívejme se tedy na ty nejčastější možnosti, jak akvária ochladit. Velmi účinnou a rychlou metodou je výměna vody v akváriu.

V letním období se občas stává, že potřebujeme snížit teplotu vody v akváriu. Drobné zvýšení teploty nemusí být problém, ale pokud máte akvárium zabudované ve zdi, osvětlení hodně hřeje, nebo je v bytě nesnesitelné horko, ochlazení akvária se může stát nutností. Další možnosti chlazení Snížit teplota vody v akváriu se dá výměnou části vody za chladnější, nebo zamrazením PET lahví s vodou a ty pak vložíte do akvária (tohle má trochu smysl u malých akvárií, u velkých se teplota ani nehne).


Ve výsledku to rybičky v zaběhlém akváriu poměrně včetně rostlinek přežijí. Pokud nejsou vyloženě hodně do studenější vody. Dokonce to přežijí bez újmy i krevety - moje drží rekord kolem 31°C.


Nejlépe ten velký posazený vedle akvária je dobrá volba.

Tyto řasy se v jezírku vytvoří, pokud není právě dobře zajeté jezírko. Přípravky by Vám měli pomoct růst těchto řas korigovat nebo Vás jich zbavit. Při náhlém zakalení vody v jezírku doporučujeme zvolil přípravky pro odstranění zelené vody , které Vám pomůžou vytvořit křišťálově čistou a průzračnou vodu. Pokud v akváriu potřebujete snížit nebo zvýšit pH akvarijní vody , máte několik možností. Jak snížit pH v akváriu ? Pokud chcete pH snížit, můžete použít dodávání CO které svědčí rostlinám.


Pokud Vám to však nevyhovuje, lze využít japonských substrátů. Ty trvale hodnotu pH v akváriu snižují tak, aby byla. Jedno z mojich akvarii mam v podkrovnj izbe, kde cez leto je teplota casto aj okolo 40°C. Cize otazka, akym sposobom udrzat teplotu vody cca od 22°C do 28°C?


Jaká by měla být správná teplota vody aby v ní neměla řasa šanci? Pokud je hladina nižší, je nutné přihnojovat hnojivem s obsahem dusíku, pokud vyšší, bude nezbytné provádět větší výměny vody , ubrat na počtu ryb v akváriu , případně podpořit růst rostlin tak, aby přebytečné dusičnany spotřebovaly. Každý akvarista ví, že ne všechny druhy ryb snášejí letní teplo, když se voda v akváriu ohřívá až do limitu.


Chlazení vody v akváriu v teple. Vysoké teploty mohou nejen škodit a přinést nepohodlí pro domácí mazlíčky, ale i smrtelné.

Proto je důležité vědět, jak chladit vodu v akváriu na požadovanou teplotu. V takomto prípade pomôže iba vlastná čistička vody , prípadne zmena zdroja. Chemické prípravky by sme mali používať v čo najmenšej možnej miere. Chladič pro chlazení vody v akváriu z obyčejné krabice je levná verze chladiče pro akvárium. Výsledek je viditelný najednou - stačí se podívat na teploměr v akváriu.


Subtropickým rybám většinou vyhovuje teplota vody v rozmezí - st. Dříve býval problém opačný než nyní. Teplota vody zejména v zimě klesala pod spodní hranici a akvária bylo třeba vytápět. Zdravím všechny zkušené akvaristy, mám problém s teplotou vody v akváriu.


Je mi jasné, že je to špatně, ale ptám se jak chladit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky