úterý 20. června 2017

Jak správně topit v kotli dakon dor 24

František Mottl 20views. Stojíme před novým kotlem. Takže nejprve nasypeme palivo do zásobníku. Následuje několik kroků, které se provádí na panelu ovládací jednotky. Zvolí se režim „Roztopení“ kotle.


Odhořívací způsob spalování. Pokud neumíte bez problémů topit v kotli DAKON DOR , tak by Vás neměli puštět k žádnému kotli. Správně seřízený kotel nekouří a shoří v něm i scíplá slepice. Rovněž jeho čištění je bezproblémů.


Kotel U– zátop a provoz kotle. Zátop v kotli Kovarson Gekon Combi 25KW - Duration: 10:18. Velké palivo (kostka, brikety) se do DOR a nižší vůbec nehodí. Jednak se to seká v násypce, jednak se to nedostane dozadu za prvni přepážku.


Pokud to pak vzadu vyhoří, začne to tudy táhnout hafo studeného vzduchu a kotel začne blbě hořet. Víko v horní části kotle slouží k plnění kotle palivem. Ve vychladlém stavu lze kotel víkem pro přikládání čistit.


Teploměr s tlakoměrem podávají informace o teplotě a tlaku vody v kotli. Na dakon DOR MAX je na štítku tří II. Předpokládál bych že to bude stejné, ani jsem nevěděl, že to má štítek, až po demontáži, byl na pravé straně krytu kotle, přisazný u zdi, Zkuste kouknout tam.


Jak správně zatápět a topit v kamnech kotlích krbech. Kotli dělá nejlépe provoz kolem 70st. Dakon Dor - regulace výkonu. Závěrem - hodně hrubá kostka a dobrý pohrabáč a Viadrus je k nezaplacení. Doplním - na horní tah se vy.


Mám ale namontovaný nový kotel a nově vyvložkovaný komín a tak mi to nedalo abych v něm nezkusil už nyní poprvé zatopit. Netopil jsem celý den, ale pouze nachvíli abych vyzkoušel jak to topí a zda je vše v pořádku. Nyní už asi do podzimu nebude důvod v tom kotli topit. Můžeme v kotli DAKON DORF topit uhlím 5. Dobrý den, objednali jsme si kotel na uhlí i dříví a firma nám dodala DAKON DORF24.


Zkoušeli jsme topit dřívím, ale dřevo zůstává viset v šachtě. Jak topit v kotli na uhlí - tuhým palivem. Co se týče kouření kotle DAKON DOR D při zatápění a zároveň přikládání jsem vyřešil spalinovým. Ani v kotli , ani v komíně nedochází k žádnému dehtování. Po rozbalení nového kotle jsem byl nemile překvapen.


Totálně ošizen o materiál,kvalita nevalná,pár věcí jsem si musel doladit abych mohl kotel vůbec používat. Již teď nepředpokládám,že nám kotel vydrží dlouho. Palivo při odhořívání je automaticky doplňováno zesedáním ještě neshořelého paliva do pracovního prostoru určeného k hoření.


Připojit reakci do diskuze jak správně topit v kotli na tuhá paliva Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci: Potom je to normální jev, kdy nebylo topení dokonale odvzdušněno a děje se tak až průběžně při topení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky