čtvrtek 22. listopadu 2018

Tepelné čerpadlo voda voda rybník

Na dně rybníka, řeky nebo jiné vodní plochy jsou uloženy plastové hadice naplněné nemrznoucí směsí, které přenáší teplo mezi vodou a tepelným čerpadlem. Ale jsou zde vyšší náklady, například na vyvrtání vrtů, které bývají až 100m hluboké. Voda je obvykle čerpána ze studny do výměníku tepelného čerpadla a následně vrácena zpět do země. Pokud máte za domem rybník anebo teplejší vodní tok, je tato varianta přímo pro vás.


Zdrojem vytápění i ohřevu vody může být tepelné čerpadlo voda - voda.

Tepelná čerpadla voda - voda. Princip získávání tepelné energie je podobný jako u tepelného čerpadla vzduch- voda , ale jen s tím rozdílem, že zdrojem tepla je podzemní či povrchová voda. Podzemní voda má totiž stálou průměrnou teplotu cca. C, která se nemění s teplotními změnami na povrchu.


Jde tedy o nejteplejší zdroj energie. Tato čerpají teplo přímo ze země v okolí domu, resp. Plošné zemní kolektory – Jsou tvořené plastovými hadicemi uloženými do smyček v hloubce 1–m na pozemku kolem domu.

Model, u něhož dochází k odběru energie ze vzduchu a výstupem je teplá voda , jež je vháněna do běžné topné soustavy. Relativně univerzální typ tepelného čerpadla, s nímž se oproti běžným kotlům dostanete na malé provozní. Tím může být vzduch, zemský masiv, řeka, rybník , odpadní teplo atd. S touto vodou je možné vytápět, připravovat teplou užitkovou.


Na dně jsou položeny plastové hadice se zátěžkami, naplněné nemrznoucí směsí, která přenáší teplo mezi vodou a tepelným čerpadlem. Princip systému tepelného čerpadla země - voda je následující: teplo se předává ze země do vody pomocí obíhající nemrznoucí kapaliny o nízké teplotě varu. Ta v plynném stavu sbírá teplo v potrubí uloženém do vrtu nebo do kolektoru pod povrchem země. V okruhu musí být zařazen. Prakticky to znamená, že např.


Vodu „prožene“ výměníkem a poté ji vrátí zpět. Potřebovat tedy budete dvě studny – jednu čerpací a druhou vsakovací, což je samo o sobě poměrně náročné, případně jiný zdroj vody, třeba rybník nebo. Výrazně vyšší než u systému vzduch– voda , a to až let.


Samotné tepelné čerpadlo země– voda je umístěno uvnitř domu a nepůsobí na něj vnější vlivy (vítr, slunce, déšť, sníh, mráz, velká vlhkost atd.) Pracuje se stabilní primární teplotou, takže teplotní výkyvy jsou minimální. Tím odpadá nutnost termohydraulického rozdělovače a akumulační nádoby. Zvláště v přechodném období.


Vhodný typ tepelného čerpadla určují podmínky vaší stavby.

Mezi nejúčinnější patří tepelná čerpadla země voda a tepelná čerpadla vzduch voda. Rádi vám pomůžeme vybrat tepelné čerpadlo , stejně jako získat kotlíkovou dotaci na tepelné čerpadlo. Môžeme ho charakterizova ť ako alternatívny zdroj energie pre výrobu tepelnej energie k porovnaniu s klasickou výrobou pomocou spa ľovania fosílnych palív.


Výhody: nejvýkonější typ tepelných čerpadel, vysoký topný faktor, krátká doba návratnosti investice. Jeho cena se vždy bude odvíjet především od ceny vlastní jednotky. Pokud ale vyberete dobře, koupě se vyplatí.


Topný faktor pro podlahové vytápění je přes to znamená, že vám takto tepelné čerpadlo voda - voda přinese úspory. Chceme-li tepelné čerpadlo jako jediný zdroj tepla, jsou vhodné systémy země- voda a voda - voda. Návratnost investice do tepelného čerpadla je také závislá na jeho účinnosti. V každém případě ale oslovuje tepelné čerpadlo každého, kdo fandí životu s minimálním dopadem na životní prostředí a bezpracnosti vytápění.


Pro naše klimatické podmínky jsou nejvhodnější tepelná čerpadla vzduch – voda , ale pokud to prostředí dovolí, lze instalovat i systémy země- voda , příp. Jaké tepelné čerpadlo je vhodné přímo pro vás určíme zdarma na základě informací o vašem bydlení. Pri tomto tepelnom čerpadle sú potrebné dve studne a výkonné čerpadlo , ktoré čerpá spodnú vodu. Master TherEasyMaster 75Z, výkon 3kW. Odtud se topná voda přes rozdělovač topných okruhů dělí do podlahového topení a vytápění vzduchotechniky.


Třetí okruh řeší ohřev užitkové vody.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky