pátek 16. listopadu 2018

Olejovy radiator vs konvektor

Ak ste niekedy rozmýšľali nad alternatívnym spôsobom vykurovania miestnosti domu či bytu, ktorý má nízke zriaďovacie náklady, istotne ste narazili na viaceré varianty. Klasika, ktorá je roky používaná, je elektrický konvektor alebo ventilátor. Problémom je, že tieto tepelné telesá vyrobené z kovu, spotrebujú veľa.


Ja som mal raz pozicany olejovy radiator a ten pri hriati praskal ako besny.

Olejový jsme měli kdysi v koupelně a fungoval na zásuvku. V prvom rade si povedzme, prečo vám zo všetkých ostatných typov interiérového ohrevu ponúkame práve elektrický olejový radiátor. Díky tomuto zařízení se vzduch v místnosti ohřeje velmi. Na této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: El.


Dále zde naleznete další zajímavá související témata. Potrebujete vykúriť chatku či jednu miestnosť v dome alebo byte?

Pritom chcete mať čo najnižšie zriaďovacie výdavky: najlepšou voľbou je elektrický olejový radiátor. Na čo sa zamerať pri jeho výbere? Doma mám na občasné přitápění malý konvektor s vantilátorem. Strašně mi vadí, že vysušuje vzduch, tak bych ráda koupila něco jiného.


Našla jsem na netu konvektor s termostatem a bez ventilátoru. Pak jsem ještě objevila olejový radiátor s ventilátorem, ale je tam psáno, že nevysušuje vzduch a. Ak sa chces poistit, mozes dat do najvzdialenejsej izby olejovy radiator na nastavit teplotu co ja viem na 8c, ale myslim, ze zapnuty nebude celu sezonu. Nowadays there is an abundance of different types of heating units on the market, yet without question radiators and convectors continue to remain the most popular. If you are on the verge of deciding between radiators and convectors, it is good to know exactly what the differences are. In a radiator hot water flows through tubes or panels.


In a convector radiator , the hot water is circulated through a tube, surrounded by small fins. These fins act to increase the contact surface with the surrounding air. As with a regular radiator , the hot air rises up and attracts cooler air to the appliance.


In some types, a ventilator can act to accelerate this process. Sálavý konvektor Solius je tvorený karosériou z oceľového plechu, čelnou mriežkou, elektronickým termostatom (presnosť °C), pilotným vodičom a lamelovým vykurovacím telesom.

Povrchovo je upravený bielym komaxitom. Vykurovacie teleso je určené na pevnú nástennú inštaláciu s pripojením prívodného vodiča do. Vyberajte si Olejové radiátory podľa parametrov a porovnávajte ceny z internetových obchodov na Heuréke.


Přenosné ohřívače – konvektor nebo olejový radiátor. Právě pro tento jsou k dispozici lokální topidla. Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat. Připojení na síť je kabelem s vidlicí.


Konvektor je vybaven inteligentní regulační jednotkou, která udržuje teplotu v místnosti na zvolené teplotě a podle potřeby připíná k sálavé složce tu konvekční. Poměr příkonu konvekce a sálání je : 1. Bohužel koupelna je před dokončením tzn. V původním plánu byl žebřík s topnou tyčí, jenže když teď nad tím přemýšlím, olejový radiator by udělal stejnou práci za podstatně méně peněz (možná jak uvádíte vy, na úkor vzhledu).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky