pondělí 12. listopadu 2018

Konska sila auto

Koňská síla byla dříve velmi často používaná fyzikální jednotka výkonu. V současnosti se s koňskou silou setkáte spíše jen v souvislosti s výkony automobilových a motocyklových motorů. I když je dnes vytlačena jednotkou SI watt, stále se používá pro označení výkonu automobilových a motocyklových motorů.


Nie je súčasťou jednotiek SI. V praxi sa častejšie stretávame s jednotkou watt zo sústavy SI, jednotka kôň sa ešte (nesprávne) používa v súvislosti s automobilmi a motormi.

Pomocí aplikace JEDNOTKY. Vzájemné převody jednotek kalorie - kilojouly, stupně Celsia - stupně Farenheita, kilowatty - koňská síla a mnoho dalších pro vás již nikdy nebudou znamenat problém. James Watt síce dokázal pomerne presne definovať výkon jedna tzv. Neskôr sa tak začala rozlišovať mechanická konská sila a metrická konská sila.


Hledal jsem prostorné auto se silným, úsporným a spolehlivým motorem. Конската сила (к. с.) е остаряла извънсистемна единица за измерване на мощност. Watt (W) je odvozenou jednotkou soustavy SI pro výkon.

Je definován jako výkon, při němž se za sekundu vykoná práce joulu. Nejčastěji používaným násobkem je kilowatt (kW). Dneska jsem premyslel nad jednim billboardem - Travni sekacka, vykon koni. Tak me napadlo - utahla by tahle sekacka kocar s cisarpanem? Nebo jeste lepe, utahla by sekacka s vykonem 1k treba kladu z lesa, jako kun?


Je to vsechno o zprevodovani motoru, nebo je pojem konska sila vicemene imaginarni? Vim, ze vypadam jak debil, ale presto dekuji. Vedenie Nissanu tvrdí, že konská sila vraj nestačí, v Spojených arabských emirátoch chce udávať výkon v nových jednotkách. V Nissane to myslia celkom vážne.


Lebo ak ide o schopnosti v piesočných dunách, konská sila je pri terénnych autách vraj dosť nepresnou. Otazkou take je jaky vykon ma clovek, ktery maka jako kun. Zoznam všetkých článkov na automobilovom magazíne Autoride.


Ako som už spomínal, výkon motora sa udáva v kilowatoch (kW) ale aj v konských silách. Tieto dve jednotky vyjadrujú rovnakú veličinu, avšak nie sú zhodné. Aby si sa dopracoval k výkonu automobilu v konskej sile (PS, HP, ks), stačí jednoducho vynásobiť počet kilowatov číslom alebo v opačnom prípade týmto číslom vydeliť počet koní, čím získaš počet kW.


Tu si môžete navrhnúť preklady alebo opravách pravopisu pre svoj vlastný jazyk.

Administrátor bude Európska oznámenia a rozhodne, či zverejní zmeny, alebo nie. Konská sila do Kilowatty. Vedení Nissanu ve Spojených arabských emirátech chce u svých terénních aut udávat výkon ve velbloudech.


Co se týče schopností v písečných dunách, koňská síla je prý dosti nepřesnou jednotkou. A tak tu míváme volná místa, zatímco v příkopech podél silnic parkuje jedno auto za druhým. Hlavně v sobotu, stěžuje si Marcel Kalhous, který dohlíží jak na parkoviště, tak na jeho hygienické zázemí.


S originálním řešením problému chce přijít slatiňanský starosta Ivan Jeník. At Sila Auto Group LLC, located in San Bernardino, CA, we set a new standard of excellence for automotive dealerships. We offer the best selection of quality used cars, trucks, and SUVs along with the most knowledgeable sales staff to better serve our customers and assure their satisfaction.


Според култовата фраза на Карол Шелби „конските сили продават коли, но въртящият момент печели състезания,“ така че мощността („конските сили“) е популярен параметър за преценка докога ДВГ ще може на. Vyberáte Hybridné autá a chceli by ste za vaše peniaze ten najlepší? Poradíme ako vybrať pomocou nemeckých testov a recenzií od renomovaných testujúcich organizácií.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky