středa 7. listopadu 2018

Stáčení medu do sklenic

Od úlu, ovíčkování, odstředění v medometu, až po samotné stočení do sklenic. RE: Stáčení medu do sklenic Keď vytočíte a hneď naplníte do pohárov potom med po čase stuhne, nie je to moc dobrí nápad. Keď sa taký med znovu stekuťuje tak sa na ňom vytvorí pena, pohľad na tom je hnusný a odradzuje to zákazníkov.


Odkrivanje satov in točenje medu - Duration: 1:42. To už je pro včelaře signál, že nastal čas na vymetání pláství a stáčení medu , vysvětluje trpělivě včelař.

Na naši prosbu pak bere jednu plástev a míříme zahradou nahoru, do dřevěné chatky, kde pan Korba med stáčí. Letošní druhá snůška je lepší než ta první. Plástev dává do medometu, válcovité nádoby. Plnění sklenic medem, stáčení medu. Plnička medu slouží pro plnění sklenic medem, respektive stáčení medu do sklenic.


Plničky medu využijete v malých i velkých provozovnách. Naše automatická plnička medu je dodávána jako kompletní zařížení, které lze použít také na pastování medu.

Slouží pro plnění ( stáčení) medu do sklenic. Všechny jsou opatřeny kohoutem se snadnou manipulací, víkem a těsněním. Potřeby pro stáčení medu.


Při stáčení medu do nádob dochází téměř vždy k oddělování nežádoucích prvků, jako jsou například kousky vosků z plástů, víčka a nahromaděné nečistoty, kterému se prakticky nedá vyhnout. Aby se zachovala jeho kvalita a čistota, musí se med při stáčení do sklenic pečlivě procedit. Nádoba na stáčení medu. Výborný pomocník při stáčení medu do sklenic. Díky střihovému (plastový) kohoutu je plnění snadné a rychlé.


Lehce naplníme jaký koliv typ sklenic Včela 73Facette 72 Facete 42 Medvídek 250g a jiné. Stáčecí nádoba slouží pro plnění, resp. Současně lze nádobu použít na čeření, což znamená, že se med nechá v nádobě až do úplného vyplacení nečistot na hladinu medu ve stáčecí nádobě.


Nerezová nádoba na stáčení medu. Dále se pokračuje vypouštěním medu do stáčecí nádoby, ve které se následně nechává několik dnů odstát. Díky tomu vyplavou na povrch všechny nečistoty, mezi které patří nejčastěji vosk a třísky dřeva. Nečistoty se samozřejmě posbírají a čistý med se dává do sklenic.


Květový med Neboli nektarový, často také nazývaný luční.

Pochází z nektaru rostlin. Většinou z květů, někdy také z mimokvětních nektárií. Včely-létavky přinesou v medném váčku přibližně mg sladiny do úlu, kde ji předají úlovým včelám.


Další nabídkou jsou stáčecí nádoby objemově od kg medu. Kohout a těsnění lze zakoupit také jako náhradní díl. V medometu díky odstředivé síle med z plátví vyteče. Proces končí uchováním medu do sklenic.


Takto si jej můžete vychutnat i Vy. Vždy když koukám na to, jak se med skládá do sklenic , jsem stále zas a znova okouzlena jedinečností a naplněna nesmírnou úctou nejen ke včelám, ale k přírodě jako takové. Automatická plnička medu složí pro plnění sklenic včelím medem. Plnička je dodávána jako kompletní zařížení, které lze po dodání začít používat.


Mezi levnější varianty této včelařské pomůcky patří plastové stáčecí nádoby o různých nosnostech, dále také nabízíme nádoby z pocínovaného plechu či nerezu. Současně je nádoba ideální na čeření medu , což znamená, že se med nechá v nádobě až do úplného vyplacení nečistot na hladinu medu ve stáčecí nádobě. Z medometu vytéká med do většího prostoru před síty, pak skrze síta protéká do prostoru menšího a horní klapkou odtéká čistý med do nádoby. Výhodou této nádoby je, že nečistoty se zachytávají v horní části sít a spodkem neustále může med protékat.


Vyplatí se pokud vytáčíte větší množství medu najednou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky