středa 14. listopadu 2018

Návazce na kapry s krmítkem

Navíc, je to opravdu jednoduchá chytačka. A jak na krmítko chytat? Kdy můžu chytat s krmítkem ? Ještě malá poznámka, nejraději chytám na průběžnou montáž (obr.1), mám k ní největší důvěru.


Moje zkušenost je, že se návazec nezamotá. Jednoduché a efektivní provedení, které zaručeně funguje.

Feederová montáž s částečně průběžným krmítkem – poloprůběžná montáž. I když jde o pevnou feederovou montáž, částečně se chová jako průběžná. Vážeme návazce na kapry – video. Tahle montáž ( s kulatějším krmítkem ) je vhodnější na stojaté vody, protože kulatější krmítko se může v proudu pohybovat. Jestli tedy chytáte v proudu, používejte raději hranaté krmítko.


Tahle montáž je ale ve výsledku výborná pro chytání kaprů na všech vodách – na přehradách. I na krmítko lze chytat krásně velké kapry ! Pojďme se podívat na hlavní důvody, proč rybáři chytání na krmítko tolik milují… Sedím na travnatém břehu rybníka a sleduji před sebou tu nádheru. Na klidné hladině, po které se rozlévá zlatá barva zapadajícího slunce, se tvoří mohutná kola.

Pokud se budeme bavit o moderní kaprařině, tak samotné krmítko mělo být již překonáno někdy na počátku devadesátých let, ale co je zajímavé, že se stále používá a má i své výsledky. Kebab rig, návazec na velké kapry. Poměrně jednoduché navázání tohoto kaprového návazce , skvělé vlastnosti a práce v ústech kapra díky obratlíku, na kterém je navázán vlasový přívěs s několika dobrotami, to dělá z této montáže na velké kapry jednoho z nejoblíbenějších návazců vůbec. Montáž určená k rybolovu na nádržích a rychle tekoucích řekách. Těžší koncová zátěž (používám feedrové krmítko g),umožňuje delší hody a fixaci zátěže při tahu vody tak že je kmenový vlasec stále napnutý.


Kratší návazce a průběžné obratlíky jsou vhodnější, proto se do sebe ani do krmítka nezamotávají. Není třeba citlivé náčiní chytám. Alzaboxů (odběrný míst) po celé České republice. A i na feeder je suprová na návazce , klidně s krmítkem , ale jenom na návazce. Jinak já nechytám kapry daleko od břehu, normálně tak - 10m, většinou na plavannou nebo feeder a používám 16mm jako kmenový a dávám návazce - 12mm.


Právě proto se nechci pouštět do popisování nějakého speciálního návazce , ale vzít to tak nějak obecně a poodhalit pár postřehů z praxe. Na krmítko můžete nachytat velké množství ryb za opravdu krátkou dobu. Jak navázat montáž na kapry s krmítkem ? Ano, položená s krmítkem je více spojovaná s lovem kaprů někde na rybníku.


Ale i přesto je tato montáž vhodná i pro chytání ryb na tekoucích vodách. Při použití krátkého návazce není stejně třeba. Ukázka, jak jednoduše udělat návazec na boilies a jak jej kombinovat s fluocarbonem.


Dbejte hlavně na ostrost háčku. Také jsem přestal používat u krmítek hadičku proti zamotání.

Je to ale volba každého z. Základem této montáže je delší návazec na kmenovém vlasci, ve kterém se pohybuje karabinka s krmítkem ve vymezeném prostoru mezi dvěma smyčkovými uzly. Kdybych na ten kroužek navázal pletenku. Návazce na kapry skladem umíme doručit už v den objednávky! Máme pořádně širokou nabídku produktů i doplňkových služeb.


Návazcových materiálů je nyní na trhu k dostání nepřeberné množství a většina funguje dobře a jsou kvalitní a plně použitelné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky