čtvrtek 8. srpna 2019

Co zpusobuje suchy vzduch

Zdravá strava a pravidelný pohyb mají dobrý vliv na naše zdraví. Málokdo si ale uvědomuje, že není důležité jenom to, co jíme, ale také to, co dýcháme. Suchý vzduch v našich domovech je příčinou spousty zdravotních problémů.


Překrvení sliznice nosohltanu vede k pocitům ucpaného nosu a opakovaným laryngitidám, především u dětí. Vysychání kůže má často za.

Nepodceňujte vzduch v místnosti. Nejjednodušší způsob, jak vlhkost vzduchu upravit, je pomocí přístrojů. Zvlhčovače však nepatří k té nejlevnější variantě.


Jaký přístroj vybrat, abychom zbytečně nezatížili naše peněženky a zároveň našemu organismu dodali to, co potřebuje? Co umožňuje šíření virů a bakterií? Zimní pracoviště i domácnosti jsou příznačné tím, že v nich nepřetržitě funguje ústřední topení.


Jak zvlhčit vzduch v domě a bytě?

Tato otázka často přijde na mysl nejen v topné sezóně. Vyzrajte na suchý vzduch. Najviac postihnuté suchým vzduchom sú dýchacie cesty, oči, ale aj pokožka.


Príliš suchý vzduch spôsobuje, že sme náchylnejší na kašeľ, páli nás v nose, pridružiť sa môžu aj rôzne dýchacie infekcie. Vhodné jsou bezlopatkové, které umí lépe distribuovat vzduch po místnosti než klasické lopatkové, které vzduch spíš pouze rozvíří. Ventilátory bez lopatek dokáží ovlivnit proudění vzduchu tak, aby směřovalo přímo na vás, nebo vhánělo vzduch vysokou rychlostí skutečně po celé místnosti.


Uvedené plyny jsou až na výjimky ( CO CH H 2) relativně stálé a jejich koncentrace se nemění. Mimoto atmosférický vzduch obsahuje proměnlivé množství vodní páry a různých jiných plynů ( CO , SO N O, NO, NO NH O 3) a tuhé aerosoly (prach, pyl a mikroorganismy). Spája sa aj vám obdobie zimy s vysušenými sliznicami, škrabaním v hrdle a ďalšími zdravotnými ťažkosťami? Na vine je suchý vzduch , ktorý v miestnostiach vzniká v dôsledku vykurovania. Aby sa u vás chladné dni nepremenili v nočnú moru, na vykurovaciu sezónu sa vyzbrojte čím skôr.


Zistite, čo všetko suchý vzduch v našom tele negatívne ovplyvňuje a ako sa proti nemu. V zimním období se často potýkáme se suchým vzduchem, který nám pobyt v místnosti nejen znepříjemňuje, ale doslova škodí i našemu zdraví. Suchý dráždivý kašel, popraskané rty a únava jsou prvními příznaky.


Trápí vás doma suchý vzduch ? Topná sezóna kromě příjemně vyhřátého domova přináší i nevýhody – suchý vzduch , který je potřeba vlhčit, abychom se vyhnuli zdravotním problémům.

Alergickou rýmu a potíže s dýcháním vyřeší zvlhčovače, ale také některé rostliny. Staci se zvednout z postele, zacvicit si nebo si lehnout na bricho, prijde mi jakobych tam mela vzduch. Jsem dva roky po porod. Těch věcí, co z člověka uniká je spousta, to je to, co cítíte. Mnoho vzduchotechnických systémů také neobsahuje zvlhčovač, a pokud už v systému je, většinou se podle jejích slov v rámci úspor nepoužívá.


Zejména pak kladné a záporné ionty, které působí příznivě na lidské zdraví. Príliš vlhký vzduch však tiež nie je vhodný, pretože ten podporuje vznik škodlivých plesní či roztočov. Najmä u astmatikov je dôležité udržovať priemernú vlhkosť na úrovni až ,” dopĺňa Mudr.


Suchá, popraskaná pokožka může také poukazovat na některá onemocnění, například lupénku neboli psoriázu. Kůže je nejen suchá, ale objevují se i zarudlá místa s odlupujícími se kožními šupinami, místa silně svědí a při onemocnění dochází rovněž k žloutnutí nehtů a deformacím kloubů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky