úterý 27. srpna 2019

Rekonstrukce kominu svepomoci

Zkušenosti, rady a pracovní postupy ze stavby i rekonstrukce domu nebo bytu Svépomocí. Během března jsme s Katkou zbourali nadstropní část komínu a vyvložkovali průduch od sklepa na půdu. Vám prozradí, jak postupovat při stavbě nebo rekonstrukci svépomocí a ušetřit statisíce korun.


Po dozdění štítu jsem začal se stavbou komínu. Koupili jsme cihelný komín HELUZ Klasik pr.

Otvor v komíně byl čtvercového půdorysu cca 150x1mm a jelikož nejmenší vložka pro tuhá paliva je 1mm, nebylo co vymýšlet. Zvolil jsem nerezové roury a flexi vložku o průměru 1mm v tloušťce mm od firmy Bokra. Přehledně a podrobně o rekonstrukcích a opravách domů i bytů. Začátky, než začnete s rekonstrukcí. Rekonstrukce po místnostech.


Jak na opravy vodovodů, kanalizace i topení. Začal jsem navařením izolace na beton a následným vybetonováním soklu do výšky budoucí čisté podlahy.

Zbylo mi pár kousků ztraceného bednění, které se pro tento účel dalo použít. Osové výšky kouřovodu - keramický komín vývod 90° Zakládací jímka (1) má výšku mm. Osazením dvířkové tvarovky (2) se tato tvarovka zapustí do patky mm. Dvířková tvarovka má výšku 6mm. Poté se osadí tvarovka pro připojení spotřebiče se shodnou výškou.


Pokud jsou opravy komína součástí rekonstrukce otopné soustavy nebo střechy, je třeba stavební povolení. Pro veškeré práce na komínech platí příslušné normy a jejich nedodržení může znemožnit vyřízení pojistné události v případě požáru. Zásad má taková rekonstrukce hned několik.


Podívejme se tedy na všechno, co je zapotřebí při rekonstrukci komína brát v potaz a řešit. Chcete se pustit do výstavby komína svépomocí? Prosím, ale držte se osvědčených postupů a prověřených výrobců, aby výsledek neohrozil bezpečnost vašeho bydlení. Ostatně statistiky mluví za vše.


Konstrukční chyby při výstavbě komína nebo špatně udržované spalinové cesty ročně způsobí až 3požárů. Oprava komínu začala v březnu, kdy byla zbourána nadstropní část komínu a vyvložkován průduch od sklepa až na půdu. Následně došlo ve sklepě k vybetonování vybíracího místa.

Tato sklepní část byla původně vysypána sutí a také popelem. Stavba komínu svépomocí. Jedná se o výšku komínu, která má minimální rozměry, materiálové řešení požární izolace a jiné, pro Vaší bezpečnost důležité faktory. Vyvložkování jako rekonstrukce komínu.


Pro úpravu vnitřního povrchu komínu je nejvhodnější vložkování, které se provádí vložkami často obalenými izolační skořepinou. Tato rekonstrukce se ve většině případů obejde bez bourání a za den až dva je hotova. TSK Praha 214views. Komínové vložky mohou být vyrobeny z hliníku nebo keramiky.


Vložkování komínu bez bouracích prací - Duration: 2:22. Ondřej Marek 103views. Komín je důležitou součástí domu a při jeho výběru se vždy vyplatí poradit s odborníkem.


Neznamená to však, že jeho stavba musí být vždy náročná. Existují komínové systémy, které po vzoru oblíbené stavebnice Lego sestavíte sami. Jedním z takových komínových systémů je EURO KOMÍN CLASSIC. Při rekonstrukci a přestavbě starého rodinného domu nebo bytu narazíte dříve nebo později na problém ukrytý za zdí – potrubí pro vodovo kanalizace, plyn nebo kabely elektroinstalace, jejichž stav bude slušně řečeno neutěšený.


Pod komínem byla zcela nová střecha s obytným podkrovím. Byla možná pouze oprava komínu. Podrobný návod pro stavbu komínového systému Schiedel ABSOLUT. Komín jsme vybrali jako vhodný výrobek i pro použití do pasivního domu.


Ve videu uvidíte založení komínu a stavbu do.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky