čtvrtek 22. srpna 2019

Mobilní klimatizace test 2017

Zaměřili jsme se na mobilní , nástěnné i okenní modely. Přinášíme také rady a tipy, jak vybrat klimatizaci. Mobilní klimatizace totiž zpravidla zvládne změnit teplotu přibližně o 5°C, ať už chladí, nebo vytápí.


V mrazech vám tak bude víceméně k ničemu a bez běžného topení se v bytě opravdu neobejdete. Při chladnějších dnech na jaře a na podzim se ale ukáže jako užitečný pomocník. Stejně tak jako nouzové řešení třeba na chalupu.

Pomohl vám náš test mobilních klimatizací? Pokud ano, budeme velmi rádi za jakoukoliv zpětnou vazbu, recenzi, zkušenost či hodnocení vámi zakoupeného modelu, dole v komentářích na této stránce. Pomozte i ostatním s výběrem kvalitní mobilní klimatizace a povězte nám svého vítěze.


Možná právě váš názor bude tím. U klimatizací rolišujeme převážně dva typy a to klimatizace nástěnné a klimatizace mobilní (přenosné). Oproti nástěnné také poskytuje celou řadu výhod. Nabízejí totiž možnost snížení teploty pouze v místě potřeby.


Můžete je přemísťovat z jedné místnosti do druhé, nebo je odvést třeba na chatu.

Oproti stacionárním se vyznačují dále tím, že nevyžadují žádné stavební zásahy a lze je snadno zapojit. Teprve zde se dostáváme do kategorie výkonnějších modelů. Test klimatizací od našich partnerských organizací. Občas se nás ptáte, zda máme v plánu test klimatizací. Zatím bohužel ne, ale naše partnerské spotřebitelské organizace z Itálie, Portugalska a Španělska již několik let klimatizace prověřují.


V souvislosti s novou várkou otestovaných modelů jsme se. Z montáže klimatizace do bytu nemusíte mít žádné obavy. Provedeme odbornou instalaci od zakrytí nábytku až po finální úkli spuštění a zaškolení. Jak taková montáž klimatizace probíhá, se dozvíte z našeho videa. Instalována byla multi-splitová klimatizace Toshiba se dvěma vnitřními a jednou venkovní jednotkou.


Klimatizace typu split. Na rozdíl od mobilní klimatizace je kompresor a kondenzátor umístěn mimo místnost, proto je tato klimatizace také o poznání tišší. Split má totiž dvě jednotky – vnější s kompresorem instalujeme ven (na fasádu, na střechu, balkon či terasu), vnitřní chladící jednotku s regulací pak můžeme. O jaké funkce se jedná a jak jsou užitečné?


Své uplatnění najde v klasickém panelákovém bytě, v kanceláří či na místech, v nichž nelze provést instalaci nástěnných klimatizací (nejčastěji jde o historické budovy - památky). Silnou stránkou modelu je také odvlhčování, za hodinu zvládne ze vzduchu odebrat až l vody, tehdejší průměr se pohyboval okolo l. Pokud se však nevyznáte v jednotlivých parametrech a nevíte, na co přesně se zaměřit, poradíme vám. Klíčové parametry vám pomohou se v nabídce lépe zorientovat a vybrat si klima, kvůli které nebudete muset doma zařizovat žádné stavební úpravy.

V dTestu zatím bohužel klimatizace netestujeme, ale naše partnerské organizace z Itálie, Portugalska a Španělska již několik let ano. Rozhodli jsme se tedy s vámi o výsledky tohoto zahraničního testu zdarma podělit. Test se zaměřuje na nástěnné invertorové klimatizace se samostatnou venkovní a vnitřní jednotkou. Některé mobilní klimatizace mají výhradně jednu odpadovou hadici, zatímco jiné mohou mít dvě – jedna určená na přísun vzduchu z okolí, druhá na výstup pokojového horkého vzduchu.


Nevýhodou je, že když máte u toho otevřené okno, dramaticky klesá účinnost přenosné klimatizace a teplý vzduch se vám bude vracet zase zpět do místnosti. Všechny mobilní klimatizace je nutné dobře utěsnit. Přenosná klimatizace lze umístit do pokoje nebo ložnice a místo složitého stavebního zásahu jí postačí okenní vývod. V průběhu nákupu se můžete setkat hned se dvěma na první pohled synonymními názvy – mobilní klimatizace a ochlazovač vzduchu.


Rozeznáte je od sebe podle toho, že. Text uživatele: Určitě je super pořídit si přenosnou klimatizaci! Jako majitel firmy jsem měl zezačátku velké nepřenosné klimatizace na zdi ale z důvodu velkého hluku při jednáních jsem je musel odstanit a zakoupil jsem přenosné ( mobilní ) nedoporučuji kupovat komerční značky kde je drahý servis a vubec celá klimatizace.


Používá se hlavně jako nouzové řešení pro přežití několika málo horkých letních dnů. Nemůže však plnohodnotně nahradit pokročilejší splitové a multisplitové klimatizace. Hadici je možné také zabudovat do otvoru ve zdi, případně vyříznout otvor ve skle okna (pak už ale není klimatizace tak mobilní ). Pořizovací cena u mobilní klimatizace je nižší, ovšem její nevýhodou je větší hlučnost (cca dB) a také nižší výkon. Vhodná je především k nárazovým ochlazování místnosti. Kdežto tady to funguje tak, že je celý okruh vstupu a výstupu vzduchu oddělený od místnosti.


Tato jednotka je pečlivě odhlučněná, takže v místnosti ruší jen minimálně,“ vysvětluje Petr Hruban, který prodává i tyto typy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky