čtvrtek 8. srpna 2019

Cirkulace tuv zkušenosti

Cirkulace TUV je pouze jedním principem, jak dosáhnout standardní teploty vody na výtoku z armatury. Dalším je instalace elektrického ohřevu rozvodného potrubí topným kabelem. Volba tohoto způsobu závisí na místních podmínkách. Pokud se týká spotřeby doplňkové energie, není přu použití ušlechtilých paliv pro ohřev.


Napojení cirkulace před deskový výměník?

Jak zapojit cirkulaci TUV? Po zapojení této jednotky jsem zjistil, že vlivem zapojené cirkulace dochází k. Po kontaktování dodavatele mi byla dodána plastová cirkulační trubka na hrdlo. TUV pomocí tepelného čerpadla.


Přikládám schéma pro jednotky bez chlazení, což je snazší pro představu. Smyčka se používá zejména v případech, kdy je. Problematika cirkulace TUV je poměrně rozsáhlá a nemá jednoduché řešení.

Zaslouží si tedy speciální stránku. Proč vlastně cirkulace o co jde? Dobrý den, měl bych dotaz ohledně použití cirkulačního čerpadla pro TUV.


Založil jsem nové téma ohledně cirkulace TUV , probírá se současně na TZB a tady. Jestli jste ale rozhodnut, že TUV budete celý život ohřívat jen elektřinou, pak můžete dát do kuchyně průtokáč a trubku na TUV tam vůbec netahat. Každopádně nevím, zda se jedná o novostavbu, ale jestli ano, tak měla být naprojektována tak, aby veškerý odběr TUV nebyl daleko od bojleru. TUV , snížen komfort užívání domu a odtáčením studené vody do bezodtoké jímky se mi zvyšuje četnost vývozu této jímky (vyvážím čistou vodu za peníze).


TUV , vyšší komfort užívání domu a vyšší spotřeba el. TUV Zatím jsem si vybral za b). Jde mi o to, abych neplatil studenou vodu za cenu teplé, když bych musel hodně studené odpouštět. Proto cirkulace je velmi důležitá a spravedlivá. I tak ta cirkulace není tak spravedlivá jako v RD neboť další rozvody za vodoměrem jsou bez cirkulace.


Ted jen řeším jaké zapojení je to správné - viz. Diskutujte, ptejte se, najděte nové přátele, které s vám spojí stejný zájem. Kdyby se teplo v potrubí neztrácelo, neměla by cirkulace smysl.

Teplá voda by na nás počkala od posledního umytí. Ona ale chladne a nezbyde nic jiného, než ji znovu a znovu ohřívat a dokola prohánět domem. Když už to tedy musí být, měla by cirkulace točit vodu potrubím jen nárazově v exponovaný čas odběru, jinak vypnout. Bohužel téměř stejně tak časté jsou problémy s teplou vodou, jejichž příčinu lze snadno odstranit právě odpovídající úpravou řešení cirkulační smyčky. Jasně, ale to postrada učel cirkulace TUV.


Protože když klesne tlak, tak už teplou na kohoutku většinou chci. A čerpadlo teprve zapina, a docela zbytečně. Tepla voda se mi natahne do systemu sama. Ale uznávám, že na úspoře tepla na ohřev se nevyplatí. Protože je důležíté, aby kompletní cirkulace nastala co nejpozději před spotřebou TUV (teplé užitkové vody) a tím se dostala neochlazená teplá voda na výtokový ventil je Vaše řešení se započetím cirkulace pomocí impulzu z PIR čidla ve vašem případě optimální.


Zvláště, když máte natolik krátké potrubí, že. Rozdíl mezi ohřevem zásobníkovým a průtokovým je nejlépe patrný ze zjednodušeného. Mám namontovaný kotel Viessman Vitodens 2a nyní mi v domě praskla voda. Chtěl sem, aby mi při rozvodu vody udělal instalatér cirkulaci vody, ale ten mi odpověděl, že to nejde, prý v tom kotli něco není zabudováno. Klasické řešení vytápění bytových domů s ústředním zdrojem (kotelnou), vertikálním rozvodem a centrálním ohřevem TUV neumožňuje nezávislý provoz jednotlivých bytů a jasné měření spotřebovaného tepla a také trpí nízkou účinností ohřevu TUV vzhledem k nutnosti cirkulace a omezenou možností současné.


Neni rozpor v tom, ze solar nestaci na plny ohrev TUV a zaroven muze pomoci pri vytapeni. Vtip je v urceni casovych udaju: Pokud bude zatazeno, solar na ohrev TUV nestaci a je potreba prihrat vodu jinym zdrojem. Naopak za slunecneho podzimniho dne muze solar ohrat vodu a jeste dodat dostatek energie pro vytapeni.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky