pondělí 12. srpna 2019

Jak funguje tepelné čerpadlo voda voda

Princip fungování tepelného čerpadla. Jednoduše, chladivo musí mít teplotu třeba -25°C a teplejším vzduchem s -20°C, ho dokážeme ohřát o několik stupňů výše. Samozřejmě že při takto nízkých teplotách již není tepelné čerpadlo tak účinné, ale princip tepelného čerpadla stále funguje a tepelné čerpadlo stále topí. Cena tepelného čerpadla voda - voda záleží mimo jiné na výši topného faktoru a na složitosti instalace.


Montáž tepelného čerpadla voda - voda se může prodražit právě s ohledem na budování studny nebo podzemního vrtu apod.

Víte, jak funguje tepelné čerpadlo země voda ? Je to neznámější systém tepelného čerpadla, kdy se teplo získává z nitra Matky země. Toto je nejznámější systém tepelného čerpadla. Teplo se odebírá ze země prostřednictvím zpravidla plastového sběrače, v kterém zpravidla koluje nemrznoucí kapalina. Zdrojem tepla je voda , nebo země ze které je teplo odebíráno přes oddělovací okruh s nemrznoucí směsí.


Příkladem čerpadla voda – voda je Ageo, Ageo Caleo, Dynaciat.

Velmi záleží na zdroji, ze kterého tepelné čerpadlo získává energii. Tepelná čerpadla Vzduch- Voda ( jak to pracuje)? Je potřeba mít dvě studny – čerpací a vsakovací. Voda se převádí z jedné studny do druhé přes výparník.


Tento způsob se u nás v podstatě nepoužívá vzhledem. Získává teplo z vody, nejčastěji studny. Platí přitom, že čím vyšší je topný faktor, tím vyšší je i pořizovací cena tepelného čerpadla. Zní to jako sci-fi, ale je to fakt. Zajímá vás princip takového teplného čerpadla?


Jak funguje tepelné čerpadlo voda voda ? PRINCIP SYSTÉMU VZDUCH – VODA. Ta odebírá teplo potravinám (chladí) a v zadní části lednice topí. Stejně pracuje tepelné čerpadlo , ale s mnohem větším výkonem. Jak tedy tepelné čerpadlo konkrétně funguje ?

V následujícím textu si popíšeme jeden cyklus. Tepelné čerpadlo voda - voda odebírá energii z vodního zdroje. Jak ale takové čerpadlo funguje ? Pokud jste se rozhodli pro TČ, musíte zvolit, odkud budete čerpat teplo: ze vzduchu, ze země nebo z vody.


Dozvíte se také jak funguje tepelné čerpadlo a jak. Proto také není důležité zda-li tepelné čerpadlo funguje do teploty -20°C nebo. Typ tepelného čerpadla země- voda funguje na principu uzavřeného okruhu, kdy nemrznoucí médium prochází kolektorem a odebírá teplo z okolní půdy.


Poslední dobou ale spoustu lidí kolem nás doporučuje tepelné čerpadlo vzduch - voda. Teď je otázka, jak dlouho to bude fungovat. Pod povrchem zahrady jsou uloženy plastové hadice naplněné nemrznoucí směsí, která přenáší teplo mezi zemí a tepelným čerpadlem. Jedná se o rekreační dům, kde trávíme 3-dny v týdnu a všechny prázdniny.


Po první zimě spokojenost, s podlahovkou funguje výborně. Objekt leží v nadmořské výšce 7m, je zateplený. Rozhodující jsou nižší provozní náklady.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky