úterý 10. července 2018

Indukční deska na jednu fázi

Indukční desky MORA je možné standardně zapojit na dvě fáze. Prodejce uvádí připojení indukční varné desky na 2V 16A na jednu fázi. Při rozbalení na mě vykoukl kabel s pěti dráty s tím, že čtyři jsou vždy po dvou spojené spolu. Příští týden mám objednaného elektrikáře na výměnu hlavního jističe z 16A na 25A.


Půjde ale varná deska takhle připojit? Obojí má být předjištěno 16A jističem.

Takže trouba bude zapojena třeba na 1. V případě poruchy trouby vypne i deska a naopak. Jak může varná deska s příkonem 7kW být. Je tato konkrétní indukční deska opravdu vhodná.


Jak připojit troubu a indukční desku? Věnujte se zábavnější činnosti, než je čekání na var vody. Tyto vysoce kvalitně zpracované indukční varné desky jsou vybaveny řadou vyspělých praktických funkcí, které zvýší komfort vašeho vaření.


Více informací o varných deskách MORA naleznete v sekci Poradna.

Zjistěte si příkon vybrané trouby a desky a pak zavolejte elektrikáře - velmi pravděpodobně by bylo potřebné ´posílení´. L černá L modrá N, zelenožlutá PE. Odpojený (nezapojený) vodič L zaizolovat, nejlépe v propojovací krabici.


Plánuju koupit indukční varnou desku, jenže některé jsou na 220V, jiné na 2x 220V (jdou do ní totožné fáze) a další na 400V (fáze). A já netuším, kterou chtít. Jen vím, že má mít příkon asi 7kW. Zatím jsem pochopil, že když by byla indukce na klasických 220V (tedy do zásuvky), tak by měla malý výkon.


Power management – indukční deska se dá připojit na dvě, ale i na jednu fázi. Senzor varu rozpozná, kdy voda v hrnci dosáhne bodu varu. Varná deska pak k vaření využije dvojici fází a třetí fázi ponechává na provoz trouby. Dříve než ale varnou desku na 380V zapojíte, je třeba vyjmout klemu, tedy propojku, která je již z výroby umístěna mezi fázovými svorkami jako příprava na fázové zapojení.


Dobrý den, dle dodavatele je zapojení desky na dvě fáze 380V, na třetí fázi lze. Vybírat můžete v podstatě ze třech základních druhů varných desek : klasické plynové, indukční a. Jakmile se varná deska zapne a na zvolenou varnou. Je potřeba vybrat desku tak, aby vyhovovala nejen velikostí a tvarem, ale aby snadno zapadla do konceptu kuchyně jako takové. Každá kuchyň je jiná, proto se výrobci snaží výběr desky usnadnit variabilitou na trhu.


V okamžiku, kdy se přiblíží bod varu, upraví intenzitu ohřevu, aby se vření změ.

Bude li v pořádku, indukci napojit jen na jednu fázi , osadit klemu a vyzkoušet. Indukce vám pomůže rychleji ovládnout jakékoliv kuchařské techniky. Vždy mít ale zaplou jen jednu plotnu. Poté to celé připojit na druhou fázi a tu první odpojit a zase vyzkoušet. Musí fungovat vše, bez rozdílu fáze.


Poté klemu vyndat a připojit i první fázi a bude to fungovat. Vařiče jsou zapojeny v párech. Na jednázové připojení je lepší mít kabel 3x4mm a jištění 20A, to pak můžeš použít jakoukoliv novou desku, většina jich jde připojit na jednu fázi.


Spotřeba je stejná ať odebíráš 3fázově či jednofázově. Jinak indukci mohu doporučit, neznám nic lepšího, ta rychlost ohřevu je.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky