pondělí 9. července 2018

Jak se plni klimatizace

Zatímco klimatizace pevné se jednorázově nainstalují, zapojí a poté už pouze plní svou funkci, tedy zajišťují odčerpávání teplého vzduchu z místnosti, klimatizace přenosné můžete umístit kdykoliv a kamkoliv, jak se vám to bude zrovna hodit, či budete potřebovat. Pokud není klimatizace delší dobu využívána (např. během zimního období), dochází v jejím systému k usazování mikroorganismů a bakterií, které pak se zvýšením teploty začnou bujet. Po několika prvních parných dnech v autě a koupání se ve vlastní šťávě naznávám, že bude potřeba znovu zprovoznit systém klimatizace a dopřát sobě, spolujezdcům a také interiéru nějaké to osvěžení. V něm mezi sebou porovnáme nejlepší klimatizace , podíváme se na recenze TOP klimatizací, hlavní výrobce a bod po bodu projdeme, jak vybrat klimatizaci. Ovšem již na tomto místě si dovolíme důležité upozornění – klimatizace není totéž, co ochlazovač vzduchu a těm se v našem článku ani nevěnujeme.


Klimatizace v autě je během parného léta dar z nebes.

Nejste si jistí, jak na to? Kromě doplnění zajistíme i čištění klimatizace , případně opravu klimatizace. Plně automatickým přístrojem odsajeme staré chladivo, čímž systém zbavíme mechanických nečistot a vlhkosti. Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem. A když se k tomu přidá to, že je hadice různě zakroucená a výrazně se tím zhoršuje proudění vzduchu, může to někdy vést až ke zničení kompresoru,“ varuje.


Jak se plní klimatizace. Chybu dělá i ten, kdo ve stísněném prostoru nenechá kolem klimatizace dostatek prostoru, aby přes filtr umístěný většinou na zadní stěně mohl proudit vzduch dovnitř. Jestliže Vaše klimatizace v autě nefunguje (nechladí) nebo se její účinnost.


Nejrychlejší řešení je samozřejmě doplnit chladivo, ukázat při první jízdě, že klimatizace funguje – po pár dnech ale máte zaděláno na problém,.

A tenhle „koktejl“ dýchají všichni v autě pokaždé, když klimatizace v autě. Doporučujeme se jednou ročně podrobit dezinfekci klimatizace a doplnění chladivem. Nabízíme vám odborné plnění a čištění na nejnovějších zařízeních.


Výměna a servis klimatizace není finančně ani časově náročný, nebojte se k nám přijet - automobil vám za chvíli vrátíme v perfektní kondici. Pokud má klimatizace lamely vodorovné, může to v extrémním případě znamenat nastydnutí od nohou a horko pro zbytek část těla. Chladný vzduch se drží dole, tj. Nově se zabývají i prodejem konopných produktů, podívejte se na stránky eshopu. Hlavní příčiny špatně fungující klimatizace.


Během používání klimatizace dochází postupně k jejímu zanášení nečistotami. Tím, že se ve výparníku destiluje tekutina, vytváří vhodné prostředí pro plísně, mikroskopické houby, bakterie a viry. Interval čištění se stanovuje s ohledem na prostředí, ve kterém je klimatizace používán. Při přehnané expozici klimatizovaného vzduchu hrozí zejména poškození ochranné bariéry sliznic, řekl iDNES. Pavel Rutar z Interního oddělení Nemocnice Na Homolce.


Zakoupili jsme druhou klimatizaci DAITSU APD CK, abychom nemuseli přesouvat klimatizace mezi obývacím pokojem a ložnicí. Při zakoupení těsnění do okna o délce metry je klimatizace vhodná do panelákového bytu. Při tropických dnech snížila dostatečně teplotu v místnosti.


Kompresor klimatizace potřebuje pravidelnou kontrolu a výměnu oleje a precizní servis. V systému klimatizace se vytvářejí bakterie a plísně, které jsou zdraví škodlivé a vytvářejí nepříjemný zápach, proto provádíme desinfekci klimatizace.

Diagnostika jasně vypsala závadu čidla teploty výměníku. Výměna čidla teploty výměníku klimatizace : Čidlo se nachází pod přístrojovou deskou před řidičem. Slyšel jsem, že existuje způsob jak čidlo vyměnit bez demontáže celé přístrojovky, ale já jsem to viděl jako nereálné.


V servisech se klimatizace čistí za pomoci ultrazvukového přístroje ve spojení se speciálním roztokem. V servisu také zkontrolují těsnost klimatizačního systému, doplní chladivo do klimatizace , olej do kompresoru, odsají starou náplň chladiva a vymění kabinový filtr. Cenově vás to vyjde od 6korun výše.


Při nákupu klimatizace obvykle v jejím popisu najdete informaci pro jak velkou místnost se hodí, tedy kde bude její výkon dostačující. Ne, není to stejný chladič, jak psali kolegové, bývá to ten, co je před chladičem vody. Moderní auta však mívají více chladičů, pokud je auto vybaveno turbem, tak bývá použit i chladič vzduchu ( tzv intercooler) některá auta mohou mít i chladič oleje. V předchozích dílech seriálu o klimatizaci jsme se věnovali nabídce chladící techniky na trhu, vlastnostem a spotřebě klimatizací.


Dnes se podíváme na to, jak probíhá montáž klimatizace a jaké jsou praktické zkušenosti s jejím provozem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky