středa 4. července 2018

Jaký kondenzační kotel vybrat

Výběr a koupě nového kotle je značným zásahem do finančního rozpočtu. Myslete na to, že kotel budete používat mnoho let, proto ho vybírejte skutečně s rozvahou. Vložené investice do vysoce úsporných a ekonomických kotlů se vám díky ušetřené energii jistě vrátí zpět. I pokud jste pevně rozhodnutí, že chcete úsporný kondenzační kotel , měli byste se raději poradit s projektantem.


Ne pro každou domácnost je totiž vhodný. Například v novostavbách s instalací problém nebývá, ale narazit mohou ti, kdo doposud využívali kotel na černé uhlí nebo koks a litinové radiátory s velkým objemem.

Kondenzační kotel : princip fungování. U kondenzačních kotlů dochází při spalování plynu nebo propanu ke vzniku vody, která se ohřívá a mění na vodní páru. Tato vodní pára a oxid uhličitý (dohromady je označujeme slovem „spaliny“) z kotle odchází a nesou s sebou také tzv. Co je to latentní teplo?


Plynové kotle pro domácnost představují ekologický a ekonomický zdroj vytápění. Víte, že na kondenzační plynový kotel můžete získat dotace? Jak vybrat plynový kotel.


Pří výběru plynového kotle je potřeba dbát na vhodnost konkrétního typu a vašich podmínek.

Může se jednat o provedení klasické, dnes již v podstatě zastaralé, nebo provedení moderní, které nese označení kondenzační plynový kotel. Tato varianta přináší podstatně vyšší účinnost a tedy. Vlastní kotel je nutnost pro všechny majitele domů, ale i některých bytů.


Jeho pořízení předchází složité rozhodování. Musíte si promyslet několik zásadních věcí jako je typ spalovaného paliva, výkon, typ kotle a další. Výběr kotle není dobré podceňovat, přece jen se jedná o investici až na. Kotel bude napojen na radiátory (dostatečně nadimenzované pro nižší teplotu vody) a dále bude kotel používán pro ohřev TUV. Dům má tepelnou ztrátu kW.


Potřebuji kotel , který bude mít dostatečný výkon pro ohřev TUV, ale zároveň spodní výkonovou hranici. Naše firma se pohybuje v oboru vytápění již více než let. Jedním z nejčastějších dotazů našich zákazníků je otázka, jak správně vybrat plynový kotel ? K tomu, aby pracoval s maximální účinností, totiž potřebuje topnou soustavu s trochu odlišnými vlastnostmi než běžný plynový kotel. Jednoduše řečeno, když vyměníme. Mezi nejlepší kotle na českém trhu patří také PROTHERM kotel Panther Condens KKO, což je závěsný plynový kondenzační kotel určený jen pro vytápění.


Sestává z kondenzačního provedení a sortimentu certifikovaného odkouření. Můžeme u něho nalézt elektronicky řízené oběhové čerpadlo, expanzní nádobu OV. Jestliže váháte, jaký kondenzační kotel vybrat , prozradíme vám, na co si dát při jeho koupi pozor.

Na rozdíl od klasického plynového kotle, kde jsou spaliny včetně vodních par odváděny. Hledáte nejlepší kondenzační plynové kotle? Když budete číst dále, dozvíte se, které kondenzační kotle splňují nejlepší parametry, a jak tyto kondenzační kotle poptat tak, abyste ušetřili až pětinu nákladů na pořízení kondenzačního kotle. Mnoho lidí dnes hledá různé možnosti vytápění.


Oblast hledání je víceméně stále stejná a tak je kladen důraz především na ekonomiku a také ekologii provozu. Kromě několika dalších typů jsou na trhu i kondenzační kotle. Pojďme se tedy společně podívat na to, jak takový kotel co nejlépe vybrat. Pořídit si je můžete buď jako závěsné nebo i stacionární verzi. Pokud se rozhodnete pro závěsný kondenzační kotel , zkuste firmu Prothem.


Jestliže dáváte přednost stacionárnímu kondenzačnímu kotli, je dobré se zaměřit na společnost VIADUS. Platí: pokud kondenzační kotel budeme provozovat do °C, pak nám jede kondenzačně a dosahujeme úspor. Před tím než se rozhodnete pro konkrétní kotel je nutné si ujasnit čím chcete topit, jaký komfort vytápění si představujete, jaké máte dostupné finanční prostředky, co vám dovolí vytápěný objekt a zda máte dostatečné prostory pro skladování paliva. V jakých případech je kondenzační kotel správná volba a kdy se naopak jedná o vyhozené peníze? Plynový kotel patří v domácnostech k nejčastějším zdrojům vytápění.


Udává se, že u nových rodinných domů vytápěných levným plynem padne volba v na kondenzační kotel. Reklama slibuje zaručenou finanční úsporu. Jelikož nemám představu, kolik takový zásobníkový plynový ohřívač sežere plynu, měl jsem za to, že by kondenzační kotel , který umí i TUV vyšel nakonec lépe.


Přikláněl jsem se k němu i kvůli tomu, že není třeba stavět komín s vložkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky