pátek 5. října 2018

Výkon kotle vzorec

V následujících řádcích najdete podrobnější informace o tom, proč je výkon plynového, elektrického kotle nebo kotle na dřevo, či na jiné tuhé palivo důležitý pro optimální provoz zařízení. Proto si vybrat výkon kotle , například doma 1m2. Tak ako sme už spomínali, účinnosť kotla je jeden z najdôležitejších parametrov. Výkon plynových kotlov.


Je však veľmi dôležité, aby bola čo najvyššia v celom výkonovom rozsahu kotla.

Ano, potřebný výkon kotle se opravdu počítá. Určitě Vám tady pár lidí bude tvrdit, že to lze odhadnout takto: objem vytápěného prostoru v mkrát něco (to něco je číslo od cca do 60) a vyjde Vám potřebný výkon kotle v kW. V nasledujúcich riadkoch nájdete podrobnejšie informácie o tom, prečo je výkon plynového, elektrického kotla alebo kotla na drevo, či iné tuhé palivo dôležitý pre optimálnu prevádzku zariadenia. I kotle na tuhá paliva jsou v tomto směru naprosto bezobslužné. Kotle v této cenové hladině slouží primárně pro vytápění.


Orientačne si požadovaný výkon kotla môžete vypočítať nasledujúcim spôsobo(1) Vypočítajte koľko kubických metrov má Váš dom –. Podle údajů, které uvádíte, tak minimum je kotel o výkonu kW. Pokud bude výkon vyšší, tak to nevadí, na spotřebu mají vliv tepelné stráty.

Vyšší výkon kotle znamená rychlejší ohřátí při prudké změně teploty. C a druhý den -15°C a pak přijde vyšší výkon kotle. Odpovědi na témata nejsou právně závazné!


Rozlišuje se průměrný výkon , který se vztahuje k určitému časovému intervalu, a okamžitý výkon , který se vztahuje k určitému časovému okamžiku. Vzorec pro výpočet výkonu kotle. Základní palivo pro kotel je zpravidla uhlí nebo koks. Při opalování náhradního paliva s nižší kalorickou hodnotou, jako je třeba dřevo, dosahuje výkon kotle nižší hodnoty. Proto byste měli vždy věnovat pozornost tomu, pro jaké palivo je uveden jmenovitý výkon.


S tím souvisí i jeho maximální výkon , který je nutné. To je důvo proč je tak důležité, aby se výpočet tepelného výkonu kotle a aplikovat je na pouzdru. U kotle na plyn je, stejně jako u jiných, velmi důležité vybrat si správný výkon.


Pokud budete tento typ kotle dávat do novostavby, zjistíte výkon podle tepelné ztráty objektu, která bývá součástí projektu pro novostavbu. Pokud se jedná o rekonstrukci, nechte si tepelnou ztrátu vypočítat od odborníka nebo podle. Jestli výpočet nemáte, pak byste si ho měla nechat udělat.


Jestli se vám nechce nebo nemůžete platit, pak použijte orientační vzorec , kdy se výkon počítá z objemu obytných místností v m3. Průměr kouřovodu od kotle po sopouch se zpravidla navrhuje stejný jako kouřové hrdlo kotle.

Jedná se o jednofázové a třífázové kotle. Přístroje, jejichž výkon je větší než kilowattů, mohou být vícestupňové. S jejich pomocí můžete nejlépe šetřit energii, protože je nemůžete používat v době jaro-jaro. Toto zařízení má celý komplexvýhody před.


Výpočet kapacity plynového topného kotle. Pro porozumění problematice je vždy nutné vyjasnění základních pojmů a definic, v tomto případě spojených s konstrukcí kotlů na pevná paliva a jejich provozem. Pokud to bylo možné, autor využil definice citované v některé z norem platných pro tento typ zdrojů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky