čtvrtek 4. října 2018

Výměna koleček na bruslích

Výměna koleček na bruslích

Aby vám kolečka v inline bruslích vydržela co nejdéle, musíte je otáčet a prohazovat mezi sebou, protože se nesjíždí rovnoměrně. Poradíme a ukážeme vám, jak na to. Ukážeme vá- jak vybrat správnou velikost a tvrdost koleček - jak se starat o kolečka. Aby vám dlouho a dobře sloužila, je potřeba se o ně starat a čas od času je prohodit, protože se při jízdě nerovnoměrně sjíždějí. Published by administrator on 13.


Výměna koleček na bruslích

Výměna in-line koleček. Zde si můžete prohlédnout, jak snadno vyměníte kolečka u inline bruslí. Chcete se naučit správně vyměňovat kolečka na inline bruslích ? Přijďte na hromadnou výměnu koleček v Praze 21. Cena 1Kč je pouze za prohození koleček , tedy pokud se kolečka ani ložiska nemění a jen se na brusli prohazují. Pokud u nás zakoupíte kolečka nebo ložiska ,je cena za servis ( výměna včetně montáže a kontroly dotažení bruslí za Kč).


Tip pro čištění: Uvolněná kolečka si skládejte na staré noviny v tom pořadí, jak byla umístěna na rámu brusle. Zachovejte také správnou vnitřní a vnější orientaci koleček. Ta se dá dobře rozlišit podle potisku na kolečkách ( na nových bruslích bývá potisk vždy na vnější straně brusle).


Výměna koleček na bruslích

Prohození koleček na inline bruslích zahrnuje: - prohození koleček na vašich inline bruslích systémem 1-a 2-a levá za pravá. Jak dlouho vám zabere výměna ložisek na bruslích ? Miloš: Většinou mi to vezme 2-hodiny času, kdy to dělám ručně. Rychlejší variantou by mohla být vibrační vanička, tu jsem však zatím nezkoušel. Na bruslích vyměníme brzdový špalík. Pokud brzdu vyměnit nelze, je zákazník o této skutečnosti informován telefonicky.


Kolečka na bruslích tvoří měkký polyuretan. Ten po najetí určitého počtu kilometrů začne podléhat opotřebení. Nejvíce se zbrušuje odrazová hrana koleček.


Je tedy nutné tato kolečka prohodit z levé strany na stranu pravou a obráceně. Používá se na všechny typy in-line bruslí. Nezapomeňte na pravidelnou výměnu pořadí koleček na brusli tak, aby se opotřebovala ze všech stran stejně a vydržela vám co nejdéle. Především u intenzivněji využívaných bruslí nepodceňujte údržbu – dotahování koleček , čištění a mazání ložisek a jejich včasnou. Maximální velikost koleček na vaše kolečkové brusle najdete nejčastěji napsanou na rámu bruslí, kde bývá uvedeno něco jako Max wheel size = XY.


Bruslením na kolečkových bruslích postupně sjíždíte kolečka a zároveň dochází ke zhoršování vlastností (točivosti) ložisek, která jsou vsazena do středů koleček. Jak vybrat kolečka a ložiska na inline brusle. Tentokrát se podívejte, jak se nejlépe starat o kolečka.


Dobrý den, rozhodla jsem se vyměnit - prohodit - kolečka na bruslích jak se to doporučuje, ale teď, když vidím jak krásně jsou sjeté z jedné strany, tak mě napadlo - mám je i otočit? Velikost koleček se udává v mm na boční straně kolečka, např. Velká kolečka jsou rychlejší a vhodná i na méně kvalitní povrch. Základní údržba inline bruslí a obměna koleček.


Zdařilý článek na toto téma je na stránkách Inline-Online. Inline kolečka tvoří základní stavební část každé brusle. Bez správných koleček se na bruslích zbytečně nadřete a jízda se může stát velmi nepříjemnou.


Jak chci kolečkové brusle používat? Zprvu se zdá, že na bruslích se zkrátka bruslí a je jedno jaký typ bruslí vyberu. Vlastnosti a vybavení brusle však určují, jak bude brusle rychlá, jak lehce se bude ovládat, zda bude vhodná na dlouhé vyjížďky, zda vydrží řádění čerstvějších ročníků ve skate parku a nebo zda se s ní dostanu i na horší cesty našich hor.


Nezapomínejte však také sledovat tvrdost koleček - nejměkčí nesou označení od 74A a jsou vhodná pro standardní jízdu např. Přineste brusle na prodejnu na Křenové a my vám dáme brusle do kupy. Inline servis neděláme přímo na brněnské prodejně, slouží pouze jako sběrné místo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky