středa 6. února 2019

Dálkové vytápění

Skočit na navigaci Skočit na vyhledáván í. Dálkové vytápění je jeden ze způsobů vytápění. Zdroj tepla je umístěn mimo vytápěný objekt. K přenosu tepla se používá teplonosná látka s vysokou teplotou (voda).


Byty a paneláky se dnes odpojují, přecházejí na decentrální vytápění elektrokotli, budují plynové kotelny, biomasové kotelny, ti nejprogresivnější instalují tepelná čerpadla.

Vytápění je činnost, která má za úkol udržovat vnitřní teplotu (bytu, domu, pokoje) na úrovni tepelné pohody. Tato činnost bezprostředně souvisí s existencí člověka a snahou zlepšovat své životní podmínky, mezi které patří i potlačování nepříznivých klimatických podmínek. GSM Exeo je centrální jednotkou systému pro dálkového ovládání vytápění pomocí GSM, regulaci vytápění , zabezpečení vašeho domu před zloději. Je malým správcem jež umožňuje zaslat varovnou SMS při vzniku požáru, při zatopení domu prasklou trubkou, zaslání alarmové informace při poklesu teploty v domě.


Jsou na něj kladeny výrazně vyšší legislativní požadavky na kontrolu zdrojů nebo měření emisí, než na domovní. Lze regulovat i jako dálkové topení telefonem, třeba pro vytápění chat. Není citlivý na kvalitu paliva, prachu nevadí.

Na základě úspěchu a předností dřívějších generací přináší nejnovější, 7. Danfoss – ECL Comfort 2a 3– do systémů vytápění , chlazení i teplé užitkové vody pohodlí a vymoženosti. Většina bytů ve Frýdku-Místku je napojena na dálkové vytápění , jehož distribuci zajišťuje městská společnost Distep, a. Je s jejím hospodařením všechno v p. Distribuci našeho tepla nejlépe definuje pojem dálkové vytápění. Tepelná energie je vyráběna v centrálním zdroji a prostřednictvím 6km tepelných sítí rozváděna k jednotlivým zásobovaným objektům v Praze a Neratovicích. Czech-English dictionary.


Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. Rusko, některé země východní Evropy, Švýcarsko a Švédsko již systém dálkového vytápění pomocí jaderných elektráren využívají.


Výstavba teplovodu z JE Temelín do Českých Budějovic byla zahájena počátkem tohoto roku. Stále více paneláků se odpojuje od zastaralého, drahého, a ztrátového dálkového vytápění. Zde například Bytový dům Moravská Třebová.


Je zde nová generace vysoce ůčinných. Výrobce produktů vysoké kvality určených k regulaci pro otopné systémy, vodoinstalace, klimatizační systémy a využití obnovitelných zdrojů.

Jedním z průkopníků palivočlánkových technologií na asijském kontinentě je bezesporu jihokorejské město Inčchon (anglicky Incheon) – téměř třímiliónová metropole, ležící nedaleko hlavního města Soulu. Vytápějte doma efektivně a bez vysokých nákladů. Využijte k tomu termostaty, které lze ovládat dálkově pomocí chytrých telefonů a tabletů.


Jednoznačnou výhodou chytrého termostatu je úspora nákladů za vytápění a možnost přístupu odkudkoli. Dalšími nepopiratelnými výhodami dálkového vytápění jsou dostupnost, bezobslužnost a bezúdržbovost. Jedinou starostí odběratele je fakticky jen otočení ventilu na radiátoru. Samozřejmě, že přibyly jiné starosti.


Především, který z pohodlných a čistých způsobů vytápění si zvolit a kolik nás to bude stát? Nabízí se nám individuální vytápění zemním plynem, elektřinou, obnovitelnými zdroji, ale i uhlím nebo dálkové vytápění. A o něm bychom si měli něco říci.


You are now leaving your store. If you continue, you will be logged-out of your Danfoss Store and directed to the Store you have selected. Kotelny Provádíme rekonstrukce kotelen, výměníkových stanic a tepelných zdrojů, výměny kotlů v neomezeném výkonu, v oblasti použití a jejich zdrojů. Finská jaderná sauna pro dálkové vytápění. Finský ústav technického výzkumu VTT spustil ambiciózní projekt: vyvinout finský malý reaktor vhodný pro vytápění měst a obcí.


Ačkoliv se v posledních dnech maximální denní venkovní teploty vyšplhaly k téměř letním hodnotám, a celo­denní průměr k hranici °C, která tvoří předěl pro vytápění , topná sezona ještě nekončí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky