úterý 5. února 2019

Úprava topné vody

Přípravky pro úpravu topné vody Každý, i nově instalovaný otopný systém , obsahuje látky , které ohrožují jednotlivé prvky otopného systému , zejména kotle. Může to být olej používaný při lisování plechových radiátorů, zbytky těsnících hmot, pájky a podobně. Domů Kotelny Technologie kotelny Úpravana topné vody Zařízení na úpravu topné vody Aby nedocházelo k usazování minerálů a solí v topném systému, především pak ve výměnících kotlů, je nutno pro první naplnění a dále pro doplňování topného systému použít vodu s minimální tvrdostí.


BCG HR zbavuje rozvodné systémy rzi, vápenatých a kalových usazenin a zvyšuje účinnost celé topné soustavy. V žádném případě tímto nezavrhuji kotle s hliníkovými výměníky, pouze upozorňuji na úskalí, bez jehož vyřešení se Vám kotelna s hliníkovým kondenzačním výměníkem může velmi prodražit.

Dusík snižuje tepelnou kapacitu vody a zvyšuje kompresní práci. Kyslík a kysličník uhličitý působí korozně a je třeba je z vody odstraňovat. To je možné provést odvzdušněním, ale ne zcela beze zbytku. Cílem úpravy topné vody je zabránit poškození způsobeném korozí a kalcifikací v uzavřených teplovodních topných systémech. Koroze v topném systému je závislá na vlastnostech materiálů a na teplonosné kapalině ( topné vodě), plánování a realizaci instalace, na ošetření materiálů a na provozních podmínkách.


Kvalita vody v otopných soustavách je často diskutované téma, a to zejména v případě problémů či reklamací zdrojů tepla a chladu. Proto je nutné úpravu vody řešit správně a především v okamžiku prvotního napouštění soustavy. Chemická úprava oběhové vody.

Využijte možnost zaslání vzorku topné vody přímo k nám a my vám přesně vyhodnotíme výsledky. Následně doporučíme, jak vodu upravit. Chraňte své drahé topné zařízení před zanesením vodním kamenem nebo poškozením mechanickými nečistotami. Vyberte si z nabídky samostatných potrubních filtrů, případně jejich kombinací pro víceúčelovou filtraci vody.


Může to být jak úprava vody ze studny, tak se dokážeme zaměřit i na čištění vody , která pochází přímo z centrálního vodovodního řadu. Docílíte stoprocentní jistoty toho, že vaše voda z vodovodu bude vždy vytékat jenom zdravotně nezávadná voda, určená pro vás i vaše děti. Při změkčování tvrdé vody se do vody dostává velmi korozivní sodík. Pokud se voda upravuje, cca na siřičitanem a fosforečnanem, jsou to znovu sodné soli. Zvyšuje se vodivost vody , to také vytváří podmínky pro korozi.


Siřičitan se do kotlové vody přidává jako pohlcovač kyslíku, mění se na síran. Tento problém bývá nejvíce patrný při přípravě teplé vody v domácnosti, nebo také v průmyslu. Podívejte se prostřednictvím termokamery jak usazeniny, nánosy a kaly způsobují nerovnoměrné prohřívání topného tělesa.


Jedním z problémů je například tvorba usazenin vodního kamene. Při změkčení vody se přístroje umísťují na centrální přívod vody do budovy. Po takové úpravě tvrdé vody se Vám garantovaně přestane vytvářet, resp.


WC, kotelen nebo jiných vodních zařízení.

Kabinetová úpravna vody typ SMK. Topné desky Zábrany Obojky, vodítka, postroje Karabiny, rozdvojky, tlumiče na vodítka. Koncentrovaný čisticí prostředek řady VIPS SR je určen pro vyčištění topné soustavy, chladicích systémů a rozvodů vody.


Ide najmä o odstraňovanie choroboplodných zárodkov a iných nebezpečných látok, ktoré môžu ohroziť zdravie človeka. Pri úprave vody treba veľmi dôkladne zvážiť, aké zariadenie použiť. Kvalita oběhové vody je směrodatná pro dlouhodobý bezporuchový chod topného systému. Voda, která ve všech parametrech odpovídá kvalitě pitné, bez úpravy většinou nevyhovuje pro topné soustavy.


Pro topné systémy je důležité znát parametry jako je tvrdost, vodivost, kyselost a obsah rozpuštěných plynů ve vodě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky