čtvrtek 21. února 2019

Solarni kolektor k bazenu

Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu. Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech. Nejen díky nenáročné obsluze, jednoduché montáži a skvělým výsledkům při ohřevu vody, ale zejména proto, že sluneční energie je zadarmo. Vzhledem k principu, na kterém solární sprchy pracují, je samozřejmě vhodné umístit je na místo, kam po co nejdelší dobu dopadá přímé sluneční záření.


Sprchu je taky vhodné umístit do závětří, kvůli stabilitě (zejména u přenosných modelů), ale i komfortu při sprchování.

Obvykle je taky vhodné najít místo. Vytápění bazénu - solární panely Využijte ekologického způsobu ohřevu vody pomocí solárních panelů. V nabídce Vágner Pool najdete hladké, trubičkové a skleněné solární panely a veškeré příslušenství. Vybírat lze z různých typů solárního ohřevu: deskové solární panely, hadicový systém typu NEO-FIP, černé solární hadice, kupole a jednoduché solární kolektory, které stačí položit na zem. V naší nabídce najdete hladké, trubičkové a skleněné solární panely a veškeré příslušenství.


Panely kolektorů pro solární ohřev bazénové vody jsou vyrobeny ze speciálně upraveného polymeru tak, že jsou odolné slunečnímu žáru, mrazu, oxidaci a bazénové chemii. Vinylový kolektor 120x120cm pro ohřev bazénové vody u nadzemních bazénů. Sluneční kolektor pohltí sluneční energii a převádí je na teplo, které slouží k ohřevu vody.

Systém funguje bez jakékoliv elektroniky či čerpadla, proto najde své místo nejen u rodinných domů, ale je vhodný i pro kempy, letoviska či zahrádky. Solární panel k ohřevu vody v bazénu. Doma vyrobený solární panel na ohřev vody , zatím provizorní pro účely měření bez detailních úprav. Nádrže lze využít i na ohřev vody pro dohřívání soustavy v topení. Variant je mnoho a dobrá rada při instalaci bývá k nezaplacení.


Objem vody – solární zařízení vybírejte na základě objemu vody v bazénu, aby docházelo k rychlému a účinnému ohřevu. Potřebný výkon filtrace – pro efektivní ohřev vody je nutný dostatečný výkon pískové či kartušové filtrace. Samozřejmě v případě, kdy je kolektor umístěn nad hladinou bazénu. Nevýhodou těchto kolektorů je jejich sezonní provoz, protože v zimě by došlo k zamrznutí teplonosného média, v tomto případě bazénové vody, a k poškození plastového absorbéru mrazem.


Při ohřevu teplé vody (z 10°C na cca 40°C, tedy i pro vířivky) můžete použít kolektor s neselektivním povrchem (obyčejnou černou barvou) a jedním zasklením. Použití selektivního povrchu přinese výrazné zvýšení účinnosti (především v zimních měsících), ale také zvýší pořizovací náklady. Malý hydraulický odpor kolektoru umožňuje použít kolektor v samotížných systémech, bez nutnosti použít čerpadlovou a řídící jednotku.


Na absorbéru kolektoru je použit špičkový sel. Vyroben ze speciálně upraveného polymeru tak, aby byl odolnýproti UV záření, mrazu a bazénové chemii. Díky polykarbonátovému průhlednému krytu nedochází k ochlazování solární plastové hadice okolním proudícím vzduchem, čímž se zvyšuje výkon solárního ohřevu. Jednotka pro solární ohřev musí být umístěna vedle bazénu, nasměrovaná na jih, pod sklonem 30°.


Správného úhlu dosáhnete díky výsuvným nohám solární jednotky.

Na solární kolektor je možné napojit hadice i 38mm. V kolektoru je použita trubice Ø mm. Je možnost zapojení více solárních jednotek za sebou. Plochý zasklený horizontální kolektor se selektivním povrchem a lyrovým meandrem. Horizontální montáž nám umožňuje výhodně aplikovat kolektor např.


Venkovní sprchu lze využít také pro osvěžení v teplých letních dnech, po práci na zahradě nebo sportovních aktivitách. Při koupání v bazénu oceníme příjemnou tepotu vody, aby zkrátka byla „tak akorát“. Pomoci si můžeme ekologickým solárním ohřevem. Jedná se o speciální solární panel určený přímo pro bazény, jak nadzemní, tak i zapuštěné. Naproti tomu je vakuový kolektor stále opatřen námrazou, nepracuje a čeká se na oblevu.


Vakuum nedovolí ohřátí kolektoru a povolení sněhové námrazy. Jak vybrat solární ohřev v obchodě. Kompletní beztlaký vakuový kolektor vč. L a deseti vakuovými trubicemi.


V ceně držák kolektoru! Ideální na chatu, chalupu - není potřeba připojovat k el.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky