pátek 1. února 2019

Letní směs do ostřikovačů v zimě

Existuje letní a zimní směs do ostřikovačů. V zimě je pochopitelně zapotřebí použít nemrznoucí směs do ostřikovačů. Kdyby totiž kapalina v nádržce zmrzla, jednak by byla v tu chvíli nepoužitelná, a jednak by mohla poškodit ostřikovací zařízení kvůli zvětšení svého objemu. Bod tuhnutí letní směsi je různý, dle výrobce, ale obecně platí, že kolem nuly je lépe použít zimní směs. Míchání doporučuji pouze v případě, že Vám některá směs zbyla.


Doporučuji vyzkoušet novinku v podobě tablet do ostřikovačů na léto z důvodu použití. Pokud se s autem nevydáte na Sibiř, tak vám určitě nezmrzne. Nemrznoucí směs do ostřikovačů použijte na zimu. Sváteční řidiči ale klidně celoročně.


Voda do ostřikovačů skel. Zimní kapaliny do ostřikovačů. Kapaliny do ostřikovačů jsou po palivu druhou nejpotřebnější provozní kapalinou do automobilů.


Letní i zimní směs od firmy Nanobala má na autoskle velmi vysokou čistící a odmašťovací schopnost, nezanechává šmouhy ani mastný film. Aby nezamrzla do -ºC, musí směs do ostřikovačů obsahovat kolem třiceti procent alkoholu. Samotné mrazuvzdornosti nevadí, když je to jiný alkohol než líh. Metanol je však jedovatý a kapalina jej obsahující musí plnit zvláštní legislativní podmínky, vyšší alkoholy v čele s isopropanolem zase nevábně páchnou.


Letní směs do ostřikovačů CARLINE látky obsažené v přípravku jsou z hlediska biologické rozložitelnosti v souladu s nařízením č. EEC záruční doba měsíců voda, méně. To fasujem v robote a nakoľko som ostrihaný dočista do čista,tak mi je šampón nanič. V robote fasujeme ešte Solvinu,toaletné mydlo a toaletný papier,ale to mi nejde napchať do nádržky. Neberme život príliš vážne.


Některé parfémy jsou v kapalinách do ostřikovačů zabudovány právě pomocí emulgátorů, zvláště pokud se jedná o letní verze, které neobsahují žádný líh. Z hlediska snadnosti výroby nemrznoucích směsí jsou výrobci však preferovány spíše parfémové kompozice, které lze do vody či alkoholu rozpustit bez dalších surovin. Ty pak pomáhají i při udržování čelního skla nenamrznutého.


Hmyzu v zimě na čelním skle ulpívá minimum. Jak je to tedy s mícháním směsí? V létě je vhodné do nádobky lít letní směs , jež většinou bývá žlutá. V zimě by ale mohla způsobit velké problémy, jelikož neobsahuje přísadu proti zamrznutí. Před zimou je tedy potřeba letní směs vypotřebovat a dolít směs zimní.


Poznáte ji podle modré barvy a zápachu po ethanolu. Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Je parfemovaná směs do ostřikovačů všech typů motorových vozidel. Kapalina obsahuje povrchově aktivní látky, které zaručují snadné odstranění zbytků hmyzu a ostatních nečistot. Pro zachování čisticího účinku se dále nedoporučuje ředit.


Z tohoto koncentrátu vyrobíte litrů kapaliny do ostřikovačů. Pak celý léto stačila a zase až v zimě jsem dolíval.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky