pondělí 7. srpna 2017

Aktivní nebo pasivní rekuperace

Pojem aktivní rekuperace se zavedl pro vzduchotechnické jednotky s použitím do rodinných domů, kde se tento systém v některých případech začíná využívat. Zařízení funguje na principu tepelného čerpadla, proto dokáže přivážený vzduch ohřívat nebo ochlazovat. Zpětně získanou energii u jednotky s aktivní rekuperací je možné využít pro přímý ohřev přiváděného vzduchu nebo pro ohřev vody. Kdo má doma vzduchotechnické zařízení, které zajišťuje nucenou výměnu vzduchu, má instalovanou i rekuperaci vzduchu.


Jsou ale dva typy rekuperací – aktivní a pasivní. Která z nich je účinnější?

Rekuperace tepla z odpadního vzduchu je zpětné získání tepla z odváděného vzduchu a předání této tepelné energie. Rekuperační jednotky s aktivní rekuperací pracují na principu tepelných čerpadel. Do systému je ještě přidávána další (placená) energie a jednotka tak dokáže do místnosti vracet vzduch o vyšší teplotě než je teplota odsávaného vzduchu. Z toho důvodu bych volil rekuperaci, která vodu neohřívá. To jestli aktivní nebo pasivní zaláží na vás.


Každý z těchto typů má své výhody a nevýhody. Můj názor je že v takovém případě se aktivní rekuperace nevyplatí (vzhledem k pořizovacím a provozním nákladům), ale samozřejmě záleží co se srovnává. Zobrazit téma - Nejvhodnější. Pasivní , nebo aktivní ?

Pokud se pro instalaci systému nuceného větrání s rekuperací tepla rozhodnete, pak vězte, že rozlišujeme rekuperaci pasivní a aktivní. Mezi aktivní formu odpočinku řadíme i provozování různých koníčků. Pokud nejsme profesionálními malíři, můžeme se pokusit zachytit štětcem a barvami výhled z okna, nebo třeba jenom náladu, abstraktní pocit nanesený na papír či plátno. Proto se pasivní dům v dnešní době neobejde bez řízené výměny vzduchu ( rekuperace ), popř.


V dobře navrženém domě není potřeba využívat. Lze jej zvýšit i prodejem akcií nebo zadržením výnosů. Má dvě základní složky: 1) kmenové akcie a volné rezervy, 2) skryté rezervy, druhotné půjčky, rizikový fond a účelové rezervy. Aktivní a pasivní bankovní operace označujeme také jako rozvahové.


Vzduch je do domu přiváděn kondenzátorem, kde. Je to samovolné, jako když teče voda z kopce. Jakou zvolit rekuperaci aktivní , nebo pasivní ? Bohužel je to velmi zavádějící údaj. Pokud přemýšlíte nad pořízením vzduchotechnického zařízení pro výměnu vzduchu, musíte si doma nechat nainstalovat také rekuperační jednotku.


Rekuperací se získá teplo z odváděného vzduchu a přidá se do čerstvého, tato výměna probíhá v rekuperátoru. Aktivní reproduktor je takový, který má v těle vestavěný zesilovač a pro poslech vám stačí připojit jej ke zdroji zvuku, ať už drátově, nebo bezdrátově. Aktivní reproduktory mohou mít i vestavěné klienty pro stremovací služby a internetová rádia, takže je po připojení k internetu můžete okamžitě využít k. Zda pasivní nebo aktivní rekuperaci, to neumím posoudit, aktivní nemáme.


Vše má své výhody a nevýhody. My si zatím vystačíme s pasivní.

U pasivní rekuperace já osobně v tuto chvíli vidím jediný problém a tou je provoz v teplotách pod nulou. Většinou mají jako ochranu režim,kdy se vypíná přívod vzduchu a jede jen. Re: účet 4- aktivní nebo pasivní Neučili nás, že všechny čtyřkové účty jsou pasivní ? Příspěvek si nedával za úkol popsat všechny aktivní a pasivní prvky ve vozidle, ale pouze informovat o těch nejpoužívanějších a upozornit na některá nebezpečí, která hrozí při špatné nebo dokonce žádné aplikaci těchto systémů.


Zranění, která vznikají v důsledku nepoužití zejména pasivních prvků.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky