středa 30. srpna 2017

Návratnost fotovoltaické elektrárny 2017

Výši investice ovlivňuje několik faktorů. Zejména je to instalovaný výkon, tedy jak velkou máme k dispozici volnou plochu vhodnou k instalaci fotovoltaických panelů. Mezi výkonem a cenou elektrárny není přímá úměra, protože obecně platí, čím vyšší bude instalovaný výkon, tím nižší budou náklady na instalovaný kWp. V současnosti velcí dodavatelé energií začali koncovým spotřebitelům nabízet ke komoditě i různá energetická řešení, mezi něž patří také instalace střešní fotovoltaické elektrárny.


Jeden z nich nedávno oznámil desítky instalací a stovky objednávek.

Základem pro dobrou ekonomickou návratnost fotovoltaické elektrárny je optimalizace jejího instalovaného výkonu. Je velmi vhodné provést již v počátcích diskuze o velikosti elektrárny měření, na základě kterých bude sestaven diagram spotřeby během dne. Z tohoto grafu se pak zjistí, jaký aktuální výkon elektrárny lze. Také můžete čerpat elektřinu uloženou ve vašich bateriích v případě,. Hybridní fotovoltaické systémy v sobě ukrývají to nejlepší z obou světů: v 9 případů získáte garantovanou dodávku elektřiny z přenosové soustavy s možností uložit si přebytečnou solární energii na dobu, kdy slunce nesvítí.


Fotovoltaické elektrárny na klíč Tyto stránky používají cookies k analýze návštěvnosti a bezpečnému provozování stránek. Používáním stránek vyjadřujete souhlas s našimi pravidly pro ochranu soukromí.

Hlavním důvodem pořízení fotovoltaické elektrárny pro mě bylo ekologické hledisko. Nechci být 1 závislý na elektřině z uhlí a atomových elektráren. Rozhodl jsem se sluneční svit přeměnit na energii, zmenšit si uhlíkovou stopu a planetě trochu ulehčit.


Jsem rá že jsem do toho šel s S-Power. Stavebnice fotovoltaické elektrárny je určena pro kutily a samouky, kteří si chtějí elektrárnu postavit svépomocí. Dále je tento systém určen pro testování nebo pro výukové účely. Kromě možnosti rozprostřít vlastní spotřebu do celého dne mají akumulátory i záložní funkci.


V případě výpadku distribuční sítě váš dům funguje normálně dál, zatímco vaši sousedi si musí svítit svíčkami. Počet lidí, kteří vyrábějí elektřinu pomocí fotovoltaických panelů na své střeše, rychle roste. V Česku jde však stále spíše o průkopníky. MF DNES proto zjišťovala, co lidi k pořízení systému vede.


Zatímco v tuzemsku přibudou letos stovky nových střešních elektráren, v Německu pokrývají nově každoročně kolem tisíc střech. Návratnost u hybridní fotovoltaické elektrárny nepočítejte. Instalací hybridní fotovoltaické elektrárny se však nevydáváte na rozbouřenou hladinu plnou zrádných vírů v podobě propadu akcií nebo neustále měnící se.


Pokud vlastníte objekt s vysokou spotřebou, kterou chcete snížit, je pro Vás fotovoltaická elektrárna tou správnou volbou.

Důležitou roli hrají taky dotace. Instalací HFVE vstupujete na energetický trh a návratnost energoinvestic se pohybuje za hranicí 30ti let. Jejich výše je vždycky taková, aby byla návratnost investice nižší než životnost systému.


Novinky v dotačním programu NZÚ od 4. Porovnání efektivity autonomního systému s jinými lokálními zdroji elektřiny (např. elektrocentrálami s dieselagregátem) závisí na potřebě energie v průběhu roku. Rádi Vás budeme též informovat o možnosti získání dotace z programu Nová zelená úsporám, který je kromě jiného zaměřen též na podporu financování fotovoltaické elektrárny a akumulačních systemů. Solární panely na chaty a chalupy!


Použití fotovoltaické elektrárny pro malé autonomní systémy (odběr do kWh za den) jsou efektivní při libovolné vzdálenosti od sítě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky