středa 9. srpna 2017

Aktivní rekuperace s ohřevem vody

Aktivní rekuperační jednotky s integrovanou nádrží pro ohřev teplé vody. Než se podíváme na srovnání jednotek s aktivní rekuperací a ohřevem teplé vody , zkusíme něco trochu názornějšího. Uvařit vajíčko natvrdo trvá minut, jak dlouho budeme vařit v jednom hrnci takových vajíček? Samozřejmě také minut. Fórum Topení, větrání a klimatizace.


NILAN – větrací systémy s rekuperací tepla, ohřevem vody , vytápěním a chlazením.

To funguje jako „obrácená chladnička“: odebírá teplo z vnějšího prostředí, s pomocí malého množství dodané elektrické energie je „přečerpá“ na vyšší teplotní úroveň a předá topnému systému (nebo užitkové vodě). Rekuperační jednotky s aktivní rekuperací pracují na principu tepelných čerpadel. Do systému je ještě přidávána další (placená) energie a jednotka tak dokáže do místnosti vracet vzduch o vyšší teplotě než je teplota odsávaného vzduchu. Můžete mít lepší dům a může to být více a také nemusí. V každém případě budete muset pro návrh topné soustavy počítat s výkonem 1 ke krytí TZ prostupem, neboť za velkých mrazů, jednotka nebude schopna topit.


Je to jen vedlejší funkce,jednotka je rekuperační s ohřevem TUV a chlazením. Skvělý tip na venkovní sprchu s levným ohřevem vody. Je potřeba vědět že bez dotace jde o nenávratnou investici.


Respektive lze tuto technologie nahradit méně nákladnou kombinací technologií, kterou lze zároveň eliminovat některé nedostatky těch kompaktních jednotek.

Je tedy jednoznačně nutno počítat při použití aktivní rekuperace s ohřevem vody po dobu cca 3-měsíců el. Průtokové vodovodní baterie se sprchou a integrovaným ohřevem vody jsou moderním řešením pro zahradní domky a místa, kde by instalace klasických ohřívačů vody znamenala velké náklady a stavební úpravy. Snadná instalace, pohodlné užívání a komfort jsou hlavní výhody vodovodních baterií s ohřevem.


U jednotek DUPLEX se účinnost rekuperace pohybuje od do (záleží na velikosti jednotky, průtoku vzduchu a typu rekuperačního výměníku). Není mým koníčkem plkat zde na foru, snažím se získat informace, které by mi pomohly zapudit či jednoznačně podpořit volbu kombinované aktivní rekuperace s ohřevem TUV. Bohužel se to jaksi nedaří, jako strojař se rozhoduji velmi snadno na základě technických parametrů, toto mi však poněkud přerůstá přes hlavu.


Díky ní můžete snížit své náklady na vytápění a zároveň si užívat čerstvý a čistý vzduch. Závěsné plynové kombinované kotle s průtokovým ohřevem vody. Zdrojem tepla je venkovní nebo vnitřní vzduch. Ideální pro rodinné domy. Zásobník teplé vody s vlastním tepelným čerpadlem je vhodný především pro rodinné domy.


Kondenzační kotel THERM KDZ5. Ohřev vody se děje stejným způsobem jako u kombinace kotle a externího nepřímotopného zásobníku. Kombinace větrací jednotky se zdrojem tepla a ohřevem vody vytváří kompaktní sestavné řešení, které zaujme i svým vzhledem, a to všechno na ploše pouhých m což je plocha běžné europalety.


Větrací jednotku WOLF CWL-T-3Excellent můžete komfortně řídit ovládacím modulem BM-s intuitivní obsluhou zařízení. Zdroj musí mít větší tepelný výkon, počítá se ještě s ohřevem vody pro bazény. Vyrábí elektrickou energii - střídavý proud 4V, Hz.


Podle mne by vám úplně stačilo, kdybyste měl v celém domě jen přímotopy nebo el.

TUV, teplovzdušným přitápěním a chlazením, kdy součástí této aktivní rekuperace je i zásobník na TUV. VPje aktivní rekuperace s ohřevem TUV pomocí TČ pro rekup. In forum DIY Návody (Loxone, Arduino, ) months ago: Já to řeším přes jejich blok Ovládání Ventilace, když chci.


Kompaktní jednotka Nilan Compact K – aktivní rekuperace s ohřevem TUV, zásobník 1l, aktivní chlazení. Elektrické podlahové vytápění. V koupelnách: topné žebříky s el.


Používáme cookies a sledovací technologie třetích stran k zapamatování vašich preferencí, k měření a analýze používání našich webových stránek, i ke zlepšení vašich zkušeností s našimi webovými stránkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky