čtvrtek 17. srpna 2017

Elektrické podlahové topení pod dlažbu

Elektrické topné rohože pod dlažbu , do betonu, pod koberec a PVC. Pro jednoduchost instalace je topná rohož nejoblíbenějším topným prvkem. Jestliže vybraný typ elektrického podlahového topení tepelnou ztrátu nepokryje (energeticky náročný objekt, starý dům apod.), je nutno instalovat přídavný tepelný zdroj, např.


Po nalepení topné rohože na podklad a zasunutí přívodního tzv. Stavební směsi pro podlahové topení ) nebo zalijeme flexibilní stěrkou.

Po zavadnutí flexibilní směsi pak lepíme dlažbu , opět flexibilním lepidlem. Jsou ideální jako doplňkový zdroj tepla do koupelny, chodby anebo kuchyně. Topné rohože pod dlažbu doporučujeme pro pokládku pod dlažbu nebo kamennou podlahu. Hodí se uhlíkové fólie i pod lino, parkety, plouvoucí podlahu ze dřeva či plastu, dlažbu , vinyl, koberce? Ano, náš systém vytápění lze instalovat pod libovolnou krytinu, pokud je certifikovaná pro podlahové vytápění.


Pod všemi těmito krytinami bude fungovat spolehlivě a efektivně. Montáž se provádí snadno a rychle díky oboustranné lepící pásce, která rohož fixuje k podlaze. Topná rohož LDTS je opatřena netopným.

Dobrý den, použijte běžně dostupnou flexibilní spárovací hmotu. Dnes je většina spárovacích hmot na trhu deklarována jako flexibilní a proto nebude problém s její dostupností. Pokud je dům dobře zateplen, lze si dovolit čistý a bezpracný komfort: elektrické podlahové vytápění.


S podlahovým topením měli své zkušenosti ještě před počátkem našeho letopočtu staří Římané či Korejci, kteří vháněli ohřátý vzduch z topeniště do soustavy kanálků pod podlahou. Podlahové topení se v koupelnách nejčastěji řeší instalací topné rohože přímo do flexibilního tmelu pod dlažbu. Roční úspora energie činí až oproti elektrickému topení. Je to tím, že teplo z podlahového topení stoupá rovnoměrně z celé plochy podlahy.


Kdežto v druhém případě je vyšší teplota pouze v blízkosti radiátorů a pod stropem, kam teplejší vzduch stoupá díky nižší hustotě. Používá se jako součást kombinovaného topného systému v moderních domech, nebo jako samostatný systém vytápění pro celý dům či jeho části. Systémy jsou neustále modrnizovány. V bytových domech děláme podlahové topení převážně v koupelnách, ale kladly jsme i ecofilm pod plovoucí podlahu.


TZB-info: Děláte i běžné elektroinstalace, případně jiné činnosti? Děláme bytové i průmyslové elektro instalace, montáž domácích telefonů, MaR, opravy a montáž hromosvodů a servis plynových kotlů. Chystáte se na svou první montáž elektrického podlahového topení a nemáte představu o náročnosti?


Nebo pro Vás podlahovku bude montovat firma a chcete vědět, jak montáž bude probíhat? Na co dát pozor, co připravit předem, co těsně před pokládkou topných kabelů a co kontrolovat? Představa ústředního topení bývá téměř vždy spjatá s radiátory umístěnými pod oknem.

Stejně tak lze využít i topení podlahou. Ve srovnání s klasickou metodou není tak časté, a to hlavně kvůli vyšší ceně. Ovšem do některých místností se podlahové topení vyloženě hodí a pro některé způsoby vytápění je jedinou doporučenou metodou. Terče pod dlažbu Mozaiky Dekory. Porovnat K oblíbeným Hakl.


ELEKTROTOPENÍ je účinné, protože teplo vyrábíte a regulujete přímo tam, kde ho jednoduše instalujete a spotřebováváte. A je jedno zda používáte nástěnné konvektory či sálavé panely, elektrické podlahové topení v celém domě nebo topné rohože v koupelně pro příjemně teplou dlažbu. Nákup bez rizika: dní na vrácení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky