pondělí 14. srpna 2017

Druhy elektrických kabelů

Značení kabelů a vodičů Ing. Základním materiálem pro jádra elektrických kabelů jsou elektrovodná měď nebo hliník. Hliník má sice nižší vodivost než měď, a proto pro stejné proudy musí mít větší průměr, ale přesto je výsledný kabel lehčí, než měděný. Hliníkový vodič je i lacinější, než měděný.


Sháníte elektrické kabely a nejste si jistí, jaký typ přesně potřebujete?

Níže vám představíme nejběžnější typy elektrických kabelů a pomůžeme vám s výběrem. Můžete odebírat již od metru. Kabely a vodiče patří do základního sortimentu každého elektrotechnického malo nebo velkoobchodu. Není tomu jinak ani v případě naší společnosti, kde našim zákazníkům nabízíme nepřeberné množství variant a druhů kabelů , vodičů, flexo šnůr, reproduktorových kabelů , nehořlavých kabelů a řadu dalších. Oddíl 523: Dovolené proudy v elektrických rozvodech, včetně obsáhlé přílohy uvádí technické parametry většiny vodičů a kabelů vyráběných v ČR, rozlišuje několik způsobů uložení vodičů označených písmeny A až Q. Způsob instalace elektrických vedení (vyjma přípojnicových rozvodů a soustav přípojnic) ve vztahu k příslušnému místu musí být souladu s tabulkou 2. Jiné způsoby instalace kabelů , vodičů a přípojnic, které nejsou obsaženy v tabulce jsou povoleny, pokud splňují níže uvedené požadavky.


Je přípustné použítí kabelů CYKY v obchodním středisku mimo omítku?

Jaký kabel zvolit do chemického prostředí s teplotou 200°C? Jaky je rozdíl v chemickém složení izolace kabelů CYKY A CYSY? Rozdíly mezi CYSY a CGSG a jejich vhodnost pro venkovní vedení?


Neznáte dodavatele krouceného (spirálového) kabelu 9x5? Spolupráce s významnými výrobci a dodavateli nám umožňuje nabídnout velmi široké portfolio produktů, které jinde nenajdete. Pokud potřebujete poradit s výběrem správného výrobku anebo máte ryze technický dotaz, kontaktujte nás prosím.


Vodiče pro vinutí elektrických strojů točivých i transformátorů jsou obaleny tkanicí ze skelných vláken prosycených pryskyřicí. Izolační materiál je příbuzný materiálu, který se používá pro výrobu plošných spojů. Jde vesměs o vodiče větších průřezů obdélníkového tvaru. Huge Range of Labels Available.


Krabicové by měly být umístěny nad jističů, strop na úrovni vedení kabelů. Strop, nosné stěny a sloupy shtrobitzaprescheno! Druhy elektrických vedení a) vedení z holých vodičů - převážně venkovní, uvnitř objektů omezeně jako např. Nároky na vedení jsou obsáhlé a často i protichůdné.


Elektrickou síť tvoří soustava obvodů sloužících k napájení připojených elektrických zařízení, napájená z téhož zdroje. Přitom nejde jen o prvotní zdroj (generátor a pod.), nová síť vzniká i vražením transformátoru, měniče frekvence a pod. Požadované vlastnosti volně vedených vodičů a kabelů zajišťujících funkčnost elektrických zařízení podle věty první, včetně jejich podpůrné konstrukce, ovládání zařízení sloužících k protipožárnímu zabezpečení staveb a vlastnosti volně vedených vodičů a kabelů pro elektrické rozvody v prostorech.

Základní třídění optických vláken vychází z konstrukce jádra. Podle průměru jádra a profilu indexu lomu můžeme dělit vlákna na: SI – se skokovou změnou indexu lomu, GI – gradientní a SM – jednovidová. Jednotlivé druhy vláken mají i odlišné parametry.


Lana AlFe přenášejí všechny druhy napětí, tedy ne jen napětí „vysoké“, jak se domnívá řada laiků. Pro zvlášť vysoké a vyšší napětí se používají tzv. AlFe (jako by měl vodič větší průřez).


Názvosloví vodi čů, druhy a ozna čování sítí, uzemn ění. Nemá-li docházet k jejich zám ěně, což m ůže mít i tragické následky, je d ůležité, aby byly jednotně nazývány i ozna čovány. Kompletní a přehledný výběr ze stovek kabelů pro napájení, data nebo nejrůznější redukce.


Pokud si nevíte rady, využijte našeho průvodce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky