úterý 3. října 2017

Tvrdá voda vlasy

Voda s vysokým obsahom vápnika a horčíka spôsobuje v domácnosti celý rad problémov. Má na svedomí tvorbu vodného kameňa, ktorý sa usádza všade tam, kadiaľ tvrdá voda preteká. Tvrdá voda obsahuje nadměrné množství minerálů – hořčík a vápník.


Jak rychle poznat, že máte doma tvrdou vodu? Pokud vám málo pění mýdlo a naopak, snadno jej smyjete z rukou, máte tvrdou vodu.

Tyto složky se do vody dostávají tím, jak voda stéká po skalách nebo protéká půdou. H přibližně tvrdá voda je alkalická s pH vyšším než 5. To je nejčastější typ vody z vodovodu. Obsahuje vysoké množství vápníku a hořčíku a tyto minerální látky se hromadí ve vlasech.


Ako rýchlo zistiť, že máte doma tvrdú vodu? Pokiaľ vám málo pení mydlo a naopak, ľahko ho zmyjete z rúk, máte tvrdú vodu. Proto vlasům dopřejte kvalitní hydratační šampon a kondicionér, který vlas zacelí a ochrání.


Pozor, i nadbytečná chemie může vlasy vysušovat a ochraňovat, proto volte.

Kdyz umyji vlasy v Praze a na chate, neda se to porovnat. V Praze jsou o hodne jemnejsi, visi dolu, nelesknou se a rychleji se masti- to bude ale hlavne tim prazskym vzduchem. Na chate umyji a primo citim, ze ty vlasy jsou takove prirodnesji, pevnejsi.


Jak pečovat o vlasy , když máme tvrdou vodu už rozebírají maminky na webu eMimino. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Nyní musíte být zvědaví, jak tvrdá voda způsobuje vlasy na podzim! No, odpověď je, tvrdá voda obsahuje řadu minerálních látek a oxidačních činidel. Některé z nich nejsou dobré pro vaše vlasy a vlasovou pokožku.


Oslabují vlasy přimět to zlomit a pád. Tam je vědecké vysvětlení této teorie stejně. Obsahuje minerální látky, které mohou být teoreticky prospěšné zdraví (vápník, hořčík), ale zároveň vysušují vlasy. Pravidelné mytí vlasů v tvrdé vodě může způsobit jejich krepatění a vlnění. Vlasy jsou velmi citlivé.


Na jejich stavu se odráží náš zdravotní stav, psychická pohoda i strava, kterou jíme. Svůj vliv samozřejmě mají i kosmetické přípravky, jež používáte, ale také voda , která teče z kohoutku. Zdravíme všechny příznivce zdravé péče o vlasy a pokožku.


Největší česko-slovenský komunitní server věnovaný všemu na téma dlouhé vlasy.

Návody, fotky, účesy, tipy a rady a diskuse od tisíců lidí, ale i odborná poradna a blogy, vč. Zvyčajne ide o dva prvky, a to vápnika a horčíka, v menšej miere to môžu byť stroncium, oxidy železa a mangánu. Podľa obsahu aniónov kyselín rozlišujeme prechodnú (uhličitanovú) a trvalú tvrdosť vody, ktorú spôsobujú najmä sírany. Většina z nás asi nemá to štěstí a nemá přístup k vodě, která by nebyla příliš tvrdá a ani příliš měkká. Tvrdé vlasy mají lidé, kteří jsou spíše pragmatici.


Jsou přesvědčeni o své pravdě. Mají trochu problém s duchovním pohledem na svět. Mastné vlasy jsou spojené s velkým blahobytem a je potřeba, aby lidé, kterým se vlasy více mastí, pracovali sami na sobě.


V extrémnych prípadoch môže tvrdá voda zničiť elektrický spotrebič v horizonte pár mesiacov a na zanesenie vodným kameňom vám žiaden predajca neuzná reklamáciu. Pri praní prádla v mäkkej vode.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky