středa 4. října 2017

Výměna radiátorů svj

Součástí rekonstrukce má být i výměna radiátorů. Souhlas s rekonstrukcí jsme dostali, ale k výměně radiátorů nám bylo napsáno, že si musíme získat 1 souhlas všech vlastníků. Problém je, že po třech týdnech obýhání, mailování, telefonování, nemůžeme vlastníky sehnat.


Jestliže rozúčtováváte teplo dle podlahové plochy, tak výměna nevadí. Ještě výměnu zvažte, ale zakázat vám ji.

Výměna radiátoru není záležitost pro domácího kutila. I když si můžete přečíst v některých článcích, že výměna radiátoru je opravdu snadná, svěřte ji odborné firmě. Ta vám také navrhne správnou velikost, výkon a regulační ventil tak, aby odpovídal požadavkům nastavení otopné soustavy.


Jako správci vašeho SVJ jsme považovali za nutné Vás znovu upozornit na problémy spojené se svévolným odstraňování radiátorů vlastníky jednotek a zároveň Vás požádat, abyste vlastníky jednotek seznámili na schůzi shromáždění (nebo jiným Vámi zvoleným způsobem) s nařízením vlády čís. Podle nařízení vlády č. Pokud je tedy nájemci vydána faktura na úhradu služby (tepla a přípravu teplé vody), patří také tato platba mezi příjmy, které nepatří mezi příjmy SVJ v souladu s výše uvedeným nařízením nebo se to rozúčtuje se zálohami jednotlivých. Samozřejmě skoro každý dal bakšiš topenářovi a ten jim namontoval panel větší (nikdy to nikdo nekontroloval).

Pak se regulovalo teplo otevřenými balkónovými dveřmi. Takže vám by pomohlo dohledat dokumentaci a pak doložit, že navrhovaná výměna žádnou změnu nepřivodí. Pokud se jedná o družstvo a ne SVJ ,pak družstvo se rozhoduje podle ekonomie organizace.


Peníze na takové rekonstrukce se dají získat buď přímo z kapes družstevníků,nebo po čase z fondu oprav. Takže se může stát,že dnes družstvo na výměnu radiátorů nemá. S výměnou starého topení za nová otopná tělesa je spojeno množství otázek a hledání vhodného řešení.


Proto jsme se rozhodli sestavit seznam. Další mimořádná splátka úvěru u České spořitelny proběhne 31. Z důvodu nutnosti oznámit výši mimořádné splátky nejméně obchodních dnů předem, je nutné, aby členové bytového družstva, kteří mají zájem při této hromadné předčasné splátce úvěru uhradit část nebo celý svůj podíl na úvěru, tuto. SVJ , pokud není předseda, tak správce (Stavební bytové družstvo). Majitel bytu musí ve své žádosti o souhlas s výměnou doložit, že nový radiátor bude mít shodný průtok a hodnotu, jako dosud.


V tom případě se v rámci celé otopné soustavy výměna nijak negativně neprojeví. Výměna starých radiátorů za KORADO RADIK KLASIK-R 5. V současnosti nejčastěji používanému zaklínadlu, totiž „optimální poměr nákladů a úspor“, beze zbytku vyhovuje výměna starých radiátorů za nové od společnosti Korado - Radik Klasik R 1. Mezi první aktivity patří zateplení obvodových plášťů a oprava střechy s jejím současným zateplením. Tyto aktivity vedou k výraznému snížení celkových tepelných ztrát domu.

Této změně by měla odpovídat i změna systému vytápění a to minimálně v. Plánovaná výměna radiátorů v domě bude realizována na konci topné sezóny. Během měsíce dubna vypracujeme zadání na provedení díla. Poptávku odešleme na firmy, které oslovíme do Výběrového řízení na dodavatele prací.


O dalším postupu Vás budeme informovat. Vyhodnocení: Všechny zúčastněné firmy vyhověly podmínkám soutěže. Cena za celé dílo: Votop 304.


Smlouva na dodavatele byla uzavřena s vítěznou firmou SBD Rozkvět. V rámci výměny radiátorů proběhně i výměna indikátorů topných nákladů na radiátorech za. Možné množstevní slevy se odvíjejí dle rozsahu jednotlivých zakázek. Více o cenách našich služeb najdete v ceníku instalatérských prací. Pokud se dům zateplil nebo se uvažuje o této akci bude se pohybovat potřebný topný výkon někde jinde.


Důležité je aby na vstupu do stoupaček byl instalován regulátor tlakové diference. Potom je výměna radiátorů s drobnou odchylkou výkonu celkem nezajímavá. Výměna 3ks tradičních radiátorů za desková tělesa v panel.


Další reference, ceny a inspirace v souvisejících tématech: topení, topená. Rychlá výměna starého radiátoru za nový Nový deskový radiátor pro rekonstrukce ( RADIK KLASIK - R ) je navržen tak, aby jeho instalace byla možná na stávající rozvody. Prvním krokem je sundání původního článkového radiátoru a odstranění (uřezání upevňujících háků ve zdi).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky