pátek 27. října 2017

Warmtepomp terugverdientijd

Terugverdientijd berekenen van een warmtepomp. Om te beginnen is ‘terugverdienen’ al een vreemd gegeven ? Heeft u weleens gedacht hoe snel u uw nieuwe bankstel terug verdient? Uw nieuwe keuken of nieuwe auto ? Waarschijnlijk niet, u koopt deze omdat u het kunt betalen en leuk vindt.

De terugverdientijd geeft aan hoe lang het duurt voordat de investering gelijk is aan de besparing. Een kortere terugverdientijd is gunstiger omdat u dan. Hieronder vindt u een grove schatting per warmtepomp type. Aankoopprijs: Montagekoste. Het verschil in prijs tussen een hybride warmtepomp en een bodemwarmtepomp is erg groot.


We nemen daarom een gemiddelde prijs per type warmtepomp inclusief de kosten van de installatie. De warmtepomp daarentegen heeft nog niet zo’n groot marktaandeel.

Daardoor zijn de kosten van warmtepompen nog relatief laag, en de verwachting is niet dat dit marktaandeel binnenkort zal gaan stijgen. Het is mede om die reden dat de terugverdientijd van een warmtepomp langer is dan die van een HR ketel. De keuze van een warmtepomp installatie is niet eenvoudig.


Veel hangt af van de gevraagde aanvoertemperatuur, die de energieprestatie van een warmtepomp sterk beïnvloedt. Hoe lager de gevraagde temperatuur, hoe beter het. Als u voor een nieuwe aanschaf staat bent u dus over het algemeen aan het eind van het nieuwe toestel niet duurder uit geweest dan dat u de keuze voor een warmtepomp niet gemaakt zou hebben. Het onderling prijsverschil tussen de. Gemiddeld werd er bij de lancering van de warmtepompen op de markt aangegeven dat ze over een terugverdientijd beschikken van tussen de tien en vijftien jaar.


In het geval van geothermische warmtepompen lag de terugverdientijd zelfs rond de twintig jaar. Door de jaren heen is er evenwel heel wat veranderd. Zo weet je ook wat de uiteindelijke terugverdientijd is en wanneer je erop gaat ‘verdienen’.


De bedragen die genoemd worden in dit artikel zijn uiteraard in indicatie, omdat de installatie en terugverdientijd van een warmtepomp sterk afhankelijk is van je huis en vele andere factoren. Een warmtepomp is een behoorlijke investering, u wilt dus zeker zijn dat deze investering u voldoende opbrengt! Met de terugverdientijd van een warmtepomp bedoelen we dat je op den duur uit de kosten van de warmtepomp komt, doordat de baten gaan opwegen tegen de gemaakte kosten.


Warmtepomp terugverdientijd.

Als je het geld dat je ieder jaar bespaart op de energierekening bij elkaar optelt, heb je op den duur je aanschafkosten eruit. Bereken met onze calculator de terugverdientijd van jouw warmtepomp. Bij de berekening gaan we er vanuit dat de warmtepomp gecombineerd wordt met een bestaande of nieuwe PV-installatie, die het verbruik van de warmtepomp dekt.


Maak je keuze in het menu, en vul eveneens de overige relevante parameters aan, zoals het. Niet alleen het rendement en de prijs van je warmtepomp spelen daarin een rol, maar ook de evolutie van de energieprijzen en de premies die je ontvangt spelen een belangrijke rol. Wat levert een warmtepomp op? We begrijpen dat je bij de aanschaf van een warmtepomp de keuze voor een groot deel laat afhangen van het rendement en de terugverdientijd van het systeem.


Met onze warmtepompen bespaar je gemiddeld op je gasverbruik. Onze full electric warmtepompsystemen vangen zelfs de volledige verwarmingsbehoefte uit gas op. Energiebesparing door de installatie van een warmtepomp ? Met de warmtepomp selector ontdekt u of een warmtepomp interessant is voor uw situatie.


Wat zijn de verschillende terugverdientijden van energiebesparende maatregelen? We geven hieronder al enkele indicaties weer. We beginnen met de kortste terugverdientijd en eindigen met de langste.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky