pondělí 4. prosince 2017

Ústřední topení panelák

Jste vytápění z centrálního zdroje, nebo máte vlastní kotelnu? Když z centrálního zdroje, je v domě nějaké další regulační žaízení (směšování, zónové regulace)? Odvzdušňování topení v paneláku Bydlíme v posledním (7.) patře cca let starého paneláku a tak máme tu příjemnou povinnost odvzdušňovat topení.


Ústřední topení panelák

O to by nešlo, dělám to pravidelně při začátku topné sezony a pak vždy, kdy se mi zdá, že těleso je částečně vlažné. Ne všechny termostatické ventily hlučí stejně. V topení se může vyskytovat několi druhů hluku. Hluk vzniklý velkou rychlostí prudění topné vody -hydrodynamický, šustění, hučení ap.


Dobrý den, chci se zeptat na radu. Taky bojujeme roky s klepáním,až ránami v topení - panelák 6. Topná sezóna začala, topení sousedů sálá horkem, ale to vaše je jen vlažné či dokonce úplně studené? Nebo snad váš radiátor vydává podivné zvuky? Poradíme vám, jak ho snadno, ale účinně odvzdušnit.


A pokud se topení nerozjelo naplno ani po několika odvzdušňovacích pokusech, zavolejte raději odborníky. Někdy je na vině i špatně vyprojektovaná soustava, což vyžaduje mnohem náročnější zásahy, než jakým je obyčejné odvzdušnění radiátoru. A nezapomeňte si také přečíst, jak lze za topení výrazně ušetřit. Mnohdy se zdá, že kotel topí na plný výkon, a stejně je v bytě zima.


V drtivé většině případů je to tím, že vlastník domu podcenil přípravu na topnou sezonu a neodvzdušnil radiátory. Názory na řešení tohoto jednoduchého problému se velmi různí, jak se dá vysledovat mimo jiné z internetových diskusí. Pokud se tak vytápí jen jeden byt nebo patro budovy, mluví se o etážovém vytápění , pokud se naopak z velkého a vzdáleného zdroje vytápí celá řada budov, mluví se o dálkovém vytápění. KORADO je přední výrobce těles pro ústřední vytápění (radiátorů). Vyrábíme desková otopná tělesa RADIK, trubkové radiátory KORALUX a designové otopné stěny KORATHERM.


CZ , kde naleznete širokou nabídku zboží z oblasti voda - topení - plyn - sanita - kanalizace. K výraznému nárůstu hluku došlo po instalaci termostatických ventilů, která probíhala v 90. Někdy se hluk projevil po zateplení budovy. Právě, máme měřáky, je to klasický ústřední topení -je sice fakt že nám že nám řekl že v obýváku je protopeno docela dost-čárek, ale zase dětský pokoj byl na nule tak se to vyrovnalo a kuchyně na pětce, ložnice na 4. Jenže mě na byťáku řekli že ta firma co dělá to topení dělá vyúčtování tak že ta naše ceny se skládá z. Paní v jenom z bytů našeho SVJ teklo topení.


Zavolala si opraváře, který jí ale řekl, že by opravu mělo platit společenství. Pokud nemáme ve stanovách specifikovány tyto opravy, platí, že stupačky jsou společenství a další rozvody jsou ve vlastnictví majitele bytu, a tudíž si opravu hradí sám? Oxid železitý je pětkrát těžší než voda a usazuje se v prostorách se sníženým průtokem jako jsou radiátory, podlahové topení atd. Tyto usazeniny způsobují kromě plýtvání palivem i další problémy, jako jsou například hlučnost kotle, topného systému a selhání komponent, což se týká především oběhových čerpadel výměníků tepla atd.


Jože Plečnik Nejčastější případy, kdy se skutečně vyplatí změna kotle V Moravské Třebové začali šetřit. Odpojili panelák od dálkového topení Deset největších omylů o šetření energií. Metodou zmrazení topení provádíme výměny starých litinových a ocelových radiátorů za deskové a za moderní barevné radiátory, které se vyznačují tloušťkou nepřesahující 10cm. Tento typ topného tělesa má rozvody vedené těsně nad podlahou, lze je navíc skrýt, a proto již nepůsobí jako rušivý prvek na středu stěny. Při natírání těles teplovodního topení se vyplatí použít barvy přímo určené na natírání radiátorů.


Ty daleko pomaleji žloutnou, bývají odolné do teplot kolem 1°C. Většina kutilů zřejmě použije vodou ředitelné barvy, které rychleji schnou, nepáchnou a dnes už se i daleko lépe rozlévají.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky