úterý 5. prosince 2017

Výměna litinových radiátorů

Rychlá výměna starého radiátoru za nový Nový deskový radiátor pro rekonstrukce ( RADIK KLASIK - R ) je navržen tak, aby jeho instalace byla možná na stávající rozvody. Prvním krokem je sundání původního článkového radiátoru a odstranění (uřezání upevňujících háků ve zdi). Vždy je však dobré a někdy i nutné konzultovat výměnu radiátorů se Společenstvím vlastníků jednotek, družstvem či provozovatelem kotelny.


V každém případě se nejedná o nic komplikovaného.

Některá tělesa jsou pro rekonstrukce přímo určená, jejich instalace je tedy velmi jednoduchá. Potřebný výkon nových radiátorů se dosáhne volbou typu a velikosti tělesa, u litinových radiátorů lze zvýšit výkon přidáním článků, pokud to umožňuje okolní prostor. U velmi starých nebo zkorodovaných radiátorů však hrozí, že taková „operace“ způsobí netěsnost tělesa, která se dá odstranit jen velmi. Chtěl bych se zeptat, jestli má někdo zkušenosti s výměnou litinových radiátorů za deskové.


Jedná se o bytový dům 4. NP, byt se nachází v nejvyšším podlaží.

Zdroj tepla je dálkově přiveden. Nejedná se mi o nahrazení ekvivaletních těles z hlediska tepelných ztrát, ale spíše jestli je to obecně reálné. Výměna radiátorů protože tečou (například tzv. plecháče) ? Litinové žebrové radiátory, neboli litinové článkové radiátory jsou na našem trhu nejdelším účastníkem. Jejich odhadovaná životnost je - let. V rámci výrobního procesu a jejich konstrukce se tyto radiátory nechají uzpůsobit dle potřeby na jednotlivý počet požadovaných litinových článků a to dodatečným přidáním, nebo jejich odebráním.


Ak to chcete meniť,tak si zavolajte na to kúrenara. Musel som dávať predlženia a len tak-tak,že mi to vyšlo ku spodu. Na staré kohúty alebo ventily nové nepasujú.


Ohřev litinových radiátorů trvá déle než u deskových ocelových radiátorů. Ochlazování litinových radiátorů naopak trvá déle než u deskových radiátorů. Tím lze říci, že účinnost obou typů radiátorů je přibližně stejná. Litinový radiátor má díky své mohutnosti větší vnitřní objem, což vyžaduje.


Pokud nepůjdou využít stávající hlavice, tak včetně hlavic.

Předpokládaný termín nejpozději do konce května. Oprava litinových radiátorů. Nakonec jsem zjistil, že pískované byli, tudíž jen opravím nedokonalý nátěr a stříknu je kvalitním. Výměna Fe trubek velkých průměrů za měnší průměry Cu trubek je v zásadě možná.


Pro přeměnu ze samotížného principu. Pomocí zmrazovače trubek REMS lze vyměnit radiátor a armatury za nové bez nutnosti vypuštění topného systému. Na celkovou otopnou soustavu v domě nemá výměna žádný vliv. Je však dobré, ne-li přímo nutné, konzultovat výměnu radiátorů se Společenstvím vlastníků jednotek, družstvem či provozovatelem kotelny. Pokud chcete ušetřit, snižte tepelné ztráty objektu.


Výměna čtyř litinových radiátorů se zmrazením přívodů plus likvidace (odvoz) stávajících. Přikládám foto radiátoru, rozměry článku - výška 5mm, hloubka 1mm, připojovací rozteč 5mm. Specializujeme se na renovaci litinových radiátorů , které dokážeme opravit, přetěsnit a znovu nalakovat tak, že vypadají jako nové.


Na obrázku tazatele jsou radiátory litinové. V prvním případě se bude jednat o havarii, to by se mělo hradit z FO (dnes teče u souseda zítra u mě), asi by stálo za posouzení jak špatné jsou radiátory v. Velké průměry Fe trubek naznačují, že topení bylo samotížné ( pravděpodobně otevřený systém s expanzní nádobou velkého objemu v nejvyšším bodě topení - asi na půdě ). Vhodné pro výměny radiátorů v paneláku a bytech, pro výměnu starého topení, opravy a rozšiřování topení a zmrazení vodovodního potrubí. Je nutné pouze to, aby nová otopná tělesa měla stejný výkon jako ta původní. Výměnou litinových radiátorů za plechové opravdu neušetříte.


Doběh mají litinové radiátory sice o něco delší, ale od toho jsou prostorové termostat, které nám regulují teplotu v rozmezí cca oC.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky