pátek 6. dubna 2018

Legalizace studny

Před lety jsem si provedl na vlastní náklady vyvrtání a vypažení studny do hloubky 18. Jak mám v současné době postupovat a celou záležitost zlegalizovat. Co má dělat souse který s mým souhlasem odebírá vodu z tohoto vrtu do rekreační chalupy? CENA – náročnost legalizace studny a finanční náklady s tím spojené jsou závislé na potřebě doplnění nutné dokumentace a proto bude cena stanovena od každého konkrétního daného případu.


Studny Artex, vrtané studny Polná. Info proč legalizovat studnu.

Provádíme vrtané studny , legalizace studní a nejčastěji působíme v kraji Vysočina, přibližně ve 1km okolí naší firmy, která má sídlo v Polné. Informace se netýkají fyzických osob. Odpovědi na téma podzemní voda, studny a vrty. Důležité je správné umístění studny na pozemku dle projektu a správné zakončení studny , aby byl kolem studny potřebný spád dle projektu a také správně uložené ochranné skruže ve správné hloubce. Samotná kolaudace studny trvala cca minut a prošla naprosto bez problému.


Paní z úřadu jen nahlédla pod víko. Vyhledání vodního zdroje. Je prvním krokem pro zřízení studny a zahrnuje rekognoskaci terénu a hydrogeologické posouzení pozemku investora z hlediska pravděpodobnosti, hloubky a intenzity zvodnění.


Vlastní hledání vody je řešeno v jednodušších případech pro individuální zásobování pomocí.

Co se realizace vrtu týká, jsou možné dvě cesty - (viz postup při zřizování studní) Časová náročnost legalizace stávající studny i povolení nového zdroje vody závisí spíše na příslušných úředních krocích (územní řízení, stav. povolení, vodoprávní povolení atp.), neboť ty většinou výrazně. Protože jste vlastník pozemku, s největší pravděpodobností jste i vlastníkem studny. U většiny úřadů studny povoluje MěÚ - odbor životního prostředí.


Jednak tam mají evidenci starých studní, jednak. Vaší studny (z tohoto důvodu doporučuji její včasnou legalizaci), b) může se obrátit na soud ve smyslu § 135c Občanského zákoníku. Dle tohoto ustanovení se může Váš soused domáhat, aby byla neoprávněná stavba z jeho pozemku na Vaše náklady odstraněna. Legalizace zhotoveného vrtu vrtané studny ? Aby vrtaná studna byla legální, tak po dokončení vrtu provede hydrogeolog čerpací zkoušku, která zjistí, zda čerpání vody z naší vrtané studny skutečně neovlivňuje studny sousedů v okolí.


Naše vrtané studny jsou vhodné pro chaty, rodinné domy, chalupy, závlahové systémy, ale i pro celé firmy, školy, obce, sportovní areály, zemědělské společnosti atd. Proč si pořídit vlastní zdroj vody? Vrtané studny jsou bez kontaminace z povrchové vody. Máte studnu nebo plánujete její výstavbu?


Naše společnost Vám poskytne veškeré nutné podklady pro legalizaci studně. Po vyhloubení vrtané studny je nutné provést doplňkový hydrogeologický průzkum, zahrnující minimálně dokumentaci terénních prací, provedení hydrodynamické zkoušky (délku navrhne odpovědný hydrogeolog s ohledem na způsob využití studny ) verifikujících povolené odběrné množství podzemní vody, ověření možného. Společnost HS geo Brno nabízí komplexní studnařské práce - vrtaní studní - vrtané studny , průzkumné vrty, hydrogeologický průzkum apod.


STUDNY info - Užitečné, jinak obtížně dosažitelné informace o studnách, jejich vlastnostech, konstrukci a povolování Česká asociace hydrogeologů (ČAH) je profesním sdružením geologických odborníků, které vydává metodické pokyny k jednotlivým hydrogeologickým činnostem. Mám dotaz pro někoho, kdo tím prošel. Kupujeme pozemek, kde je kopaná studna.


Je na všech pozemcích okolo, jiný zdroj vody tam nen.

Geologický a hydrogeologický průzkum Hydrogeologické průzkumy, průzkumy znečištění horninového prostředí a podzemních vod. Cílem hydrogeologických průzkumů a průzkumů znečištění je shromáždění komplexního souboru dat, nezbytného pro popis území, popis znečištění, posouzení jeho rizikovosti, návrhu sanačních opatření a monitoringu. Provádím vrty o průměru 1mm – 2mm s výpažnicemi 1a 1mm, vrty pro inženýrskou geologii a hydrologii, hydrogeologický průzkum, vrty pro opěrné zdi, piloty, oplocení, drenážní vrty (vsakovací), stožáry aj.


Mám oprávnění k provádění vrtů nad metrů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky