čtvrtek 19. dubna 2018

Elektrický kotel na vytápění

Přímotopný elektrický kotel má téměř bezobslužný a bezhlučný provoz a jeho výhodou je okamžitý výkon. Nevýhodou vyšší spotřeba elektřiny na vytápění. Elektrokotel se zásobníkem.


Malými rozměry se vyznačuje další elektrický kotel Electra Mini. Jde o velice spolehlivý výrobek.

V základní výbavě se dodává bez expanzní nádoby a čerpadla. Toto příslušenství však není problém dokoupit a připojit. Electra mini je vhodný jak pro běžné systémy vytápění , tak své využití. Oním topným tělesem může být například elektrický kotel.


Jeho hlavním plusem je, že nevytváří žádné spaliny, při jeho instalaci tak odpadá řešení jejich odvodu ven z objektu. Stačí, aby bylo zajištěno. Indukční kotle jsou alternativním způsobem elektrického vytápění , což platí zejména pro kotelny a kotelny s vysokým výkonem, kde je počet topných těles vysoký a pravděpodobnost selhání je vyšší. Je výhodnější plynový nebo elektrický kotel ?

Poradíme vám, na co si dát pozor. Topná sezona je v plném proudu a vy jste možná zjistili, že vaše vytápění doma má už nejlepší roky za sebou. Je tedy čas se rozhodnou. S tímto elektrickým topením nedokážete nijak reagovat na budoucí změny cen energií. Kdykoliv v budoucnu pak elektrokotel můžete nahradit tepelným čerpadlem, nebo třeba krbovou vložkou aniž byste museli v. Provoz je téměř bezobslužný a bezhlučný.


Pro více informací o výběru elektrického kotle se můžete podívat na náš článek Jak vybrat elektrický kotel ? Velice podobná je i regulace elektrického kotle. Dokonce stejné jsou i regulátory, které se pro regulaci kotlů a topení používají. V případě, že výkon elektrokotle není větší než kW, pak to může být napájen ze síťového napětí 2V. Nicméně, elektrický kotel na vytápění Dům 1metrů čtverečních musí být silnější (důvod viz níže), a proto musí být připojeni k síti s napětím 3V. Přímotopné elektrokotle, neboli kotle na elektrickou energii, jsou v posledních letech stále oblíbenější.


Lidé si je pořízují pro vytápění rekreačních objektů, firem i rodinných domů a dalších objektů, nejen v místech, kde není přístup k plynu. Dům „B“ je vytápěn plynem (kondenzační kotel ). Samozřejmostí jsou bezpečnostní pojistky a prvky chránící vás i kotel. Dle uživatelských recenzí není tomuto modelu co vytknout.

Jedná se o levný a spolehlivý elektrický kotel , který vaše nároky hravě uspokojí. Topení elektrokotlem Vás vyjde o cca dráž, než topení plynem. To ovšem počítám pouze náklady na vytápění a ohřev vody. Bohužel, tam je málo nepohodlí spojené s domácností vybavení, a pak topný systém venkovského domu, s výhodou obsahující ucelený elektrický kotel na vytápění , v našem chladném klimatu stávat se jedním z prvních míst. Chcete-li tančit, jako vždy, začněte od sporáku.


Plánované teplotní podmínky v obytných. Nechť si každý dobře uváží co udělá velká nádrž umístěna do dobře izolovaného domu, která ohřátá na 90°C svým povrchem byť zaizolovaným h dodává teplo, kterého se dům bez klimatizace nedokáže zbavit. Všechno na te nádrži hřeje tak, že se nedá ruka udržet ani na manometru.


Pokud jste si koupili elektrický kotel na vytápění domu(metrů čtverečních) a jeho instalace by měla být provedena na stěně, je důležité zkontrolovat pevnost stěny a zda bude odolat hmotnosti zařízení před zahájením manipulace. Místo instalace by mělo být zvoleno s ohledem na to, že v blízkosti kotle je dostatek. Jaké vytápění zvolit pro náš důplynový, nebo elektrický kotel či pořídit kotel na tuhá paliva?


Správné rozhodnutí je na nás, ale vždy jsme do jisté míry limitováni. Za prvé dostupností energie v dané lokalitě, zajímají nás i následné provozní náklady, časová a technická náročnost obsluhy a samozřejmě i pořizovací cena.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky