středa 25. dubna 2018

Výplach chladící soustavy

Výplach , čistič chladiče a chladicího systému, Přípravek pro utěsnění chladící soustavy , Čistič chladící soustavy od oleje, Přípravek na ochranu chladící soustavy bluechem. Nejprve je potřeba aplikovat přípravek do zahřáté chladící kapaliny, pokud máte možnost nalít 300ml proplachu do expanzní nádrže, můžete tak udělat. Já jsem nejprve prohřál motor jízdou na provozní teplotu a následně pomocí stříkačky vybral vodu z nádobky a poté nalil proplach do expanzní nádrže. Jaké máte praktické zkušenosti s výplachem chladící soustavy od oleje?


Měl jsem prasklé těsnění pod hlavou. Projel jsem různá fóra s různými radami: ocet, soda, kys.

Zdravím, po nákupu Matízka,který slouží jako třetí auto v domácnosti pro nákupy ve městě, jsem vyměňoval všechny provozní náplně ,dnes i chladící kapalinu. Vypustil jsem systém spodní hadicí u chladiče. Po vytečení humusu jsem se rozhodl propláchnout systém.


Použil jsem demineralizovanou vodu. Po přečtění odkazů na fóru jsem se rozhodl propláchnout i radiátor. Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. Wynns Radiator Flush je proplach chladící soustavy pro důkladné vyčištění chladícího systému automobilu. V průběhu několika minut vyčistí kompletní systém a odstraní rez a vodní kámen, nepoškozuje gumová těsnění ani kovové díly.


Zkusil bych naplnit chladící systém cca 5-ti procentním roztokem hydroxidu sodného (třeba prací sodou), pokud možno teplého, projet auto cca až km, pak vypustit po rozpojení spojů nejnižších hadic.

Propláchnout teplou vodou a podle výsledku třeba i zopakovat. Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. Pak se soustava důkladně , propláchne čistou vodou a naplní se nemrznoucí směsí. Při použití jiných přípravků je třeba dodržovat návod výrobce.


Vypouštění chladicí kapaliny ze soustavy je popsáno v odstavci Demontáž chladiče z vozu. Přípravek přidejte do chladícího systému, nastartujte motor a dejte topení na maximum. Poté vypněte motor a vypusťte chladící kapalinu. Vypláchněte 1x čistou vodou a naplňte novou chladící kapalinou dle pokynů výrobce.


Systém chladící soustavy slouží k tomu, aby odváděl dostatečné množství tepla od hlavy válce, válců a pístů. Chladící soustava zaručuje, aby motor měl takovou teplotu, na kterou je navržen. Teplota motoru má také vliv na jakost a životnost oleje.


Zřetelně vylepšuje účinnost chlazení a topení, vhodný při každé výměně kapaliny v systému. Nepoškozuje kovové ani gumové součásti. Zde prezentovaná data, zejména celá databáze, nesmějí být kopírovány. Výplach chladící soustavy BG 5Cooling System Flush 355ml.


Profesionální výplach chladicího systému, poskytuje vysokou bezpečnost a velice efektivní čistící schopností v chladicím systému. Je absolutně bezpečný ve všech součástech chladicího. Odstraňuje tuhé usazeniny, vazelíny, mastnoty, olej a oxidanty glykolu.

V této kategorii naleznete výplachové kapaliny pro chladící soustavy , Během provozu vznikají v chladící soustavěí úsady z chladící kapaliny. Tyto úsady omezují chod chladící soustavy. Výplachová kapalina chladící soustavy odstraňuje tuhé usazeniny, vazelíny, mastnoty, olej a oxidanty glykolu. Je jasné, že se tam musí něco zanášet a usazovat, tak to nebude špatné, pokud bych to vypláchnul. Zdravím, nechcem zakladať novú tému tak píšem sem, aj keď táto je už veľmi stará.


Dnes som na Octavii 1. TDI menil brzdovú kvapalinu, klasicky, pumpovaním brzdovým pedálom. Po niekoľkých zošliapnutiach, kedy kvapalinu normálne vytláčalo však pedál zostal tvrdý, nešiel zošliapnúť napriek tomu,. Radiator Clean se postará o vyčištění chladicí a topné soustavy vozidla od kalů, vodního kamene a všech nečistot, které do systému nepatří.


Vhodné zvláště u starších vozidel s neznámou servisní historií nebo po opravě motoru kdy se mohl dostat olej nebo zplodiny mohli dostat do chladící kapaliny. Chladicí systém spalovacího motoru zajišťuje odvod nadbytečného tepla, které vzniká při běhu spalovacího motoru. Při vysokých teplotách by mohlo dojít k poškození motoru (trhání mazacího filmu, zapékání ventilů).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky