čtvrtek 28. března 2019

Dřez vedle varné desky

Zatímco vzhled kuchyně je čistě individuální záležitost, rozmístění takzvaného pracovního trojúhelníku už podléhá určitým pravidlům. Ještě před tím se ale musíme usnést, jak umístíme varnou desku a dřez. Tedy zda budou vedle sebe, nebo naproti sobě.


Obě řešení jsou správná. Jde jen o to, jaký tvar sestavy umožňuje půdorys, velikost a rozvody v.

Podobné to je s dřezem. Je-li uspořádán v jedné linii společně s varnou deskou, pak se doporučuje instalovat dvou dřez. Tehdy odkapávající nádobí nepřekáží na kuchyňské. Já mám v současnosti dřez hned vedle varné desky (cca 10cm).


Výhoda je ušetřené místo na druhé straně o delší pracovní plochu a že když napouštím třeba hrnec, můžu ho mít postavený na desce a nemusím ho dávat do dřezu. Nevýhoda je, že když něco smažím a potřebuji pustit vodu, tak když se pár kapek dostane do.

Varné desky či dřezy pro umístění do rohových částí linky mají své odpůrce i příznivce, k možným nevýhodám patřila vždy vyšší cena tohoto vybavení, menší výběr, pokud jde o materiály i design, problémem býval i prostor v rohu za dřezem či varnou plochou. A vůbec největším oříškem byla spodní rohová. Varné desky se obvykle montují na desku, otvor je tedy hrubý a varná deska mírně vyčnívá nad desku, podobně jako u základní varianty otvoru na dřez. Případně je možnost montáže do roviny s plochou, přičemž se sklo varné desky přesně zapustí do kamene.


Vestavné varné desky patří již po několik sezon mezi naprosté hity mezi vybavením domácností. Místo volně stojícího sporáku se do kuchyní pořizují vestavné trouby a vestavné varné desky , které je možné umístit libovolně v prostoru kuchyně tak, aby to uživateli co nejlépe vyhovovalo. Varné desky na elektrický proud pak bývají osazeny především čidly proti přetečení, případně proti vznícení oleje. Rozmyslete si také optimální umístění sporáku nebo vestavné trouby a varné desky. Kdybyste je instalovali hned u stěny, bude se vám tu hůře vařit a také stěnu snáz ušpiníte.


Rovněž zásuvky hned vedle rohu nejsou ideální – při jejich otevírání můžete narazit do vedlejší skříňky. Vybírejte si Varné desky podle parametrů a srovnávejte ceny z internetových obchodů na Heurece. Nov Výsuvné digestoře nebo druhý dřez hned vedle varné desky - praktické doplňky, které ovšem něco stojí.


Please practice hand-washing and social distancing, and check out our resources for adapting to these ti. Mate nekdo drez vedle (prostor mezi je cca 90cm) varne desky ? Kolik mista je mezi nimi ideal?

Jak jste s timto resenim spokojeni? Omlouváme se, zboží je u dodavatele dočasně nedostupné z důvodu poškozené lisovací formy ve výrobě produktu. Předběžný termín naskladnění do 12.


Line NAT dřez je stejných rozměrů i designu. Usazujeme dřez do kuchyňské linky. Po zhotovení otvoru do pracovní desky je nutné dokonale utěsnit okraj dřezu proti vnikání vody. Používá se těsnicí hmota (silikonová těsnící hmota na spáry) na řezaných hranách, anebo se na okraj otvoru pro dřez nalepí těsnicí páska.


Dřez je poté možné vložit do otvoru. Sklokeramické varné desky patří v českých domácnostech mezi nejrozšířenější. Uživatele potěší hlavně jednoduchou obsluhou a lehkým čištěním díky svému hladkému povrchu. Použitý materiál totiž umožňuje teplu z ohřevných spirál proudit. Indukční varné desky Indukční varné desky fungují na principu elektromagnetické indukce, díky které teplo nevzniká na varné desce, ale přímo v nádobě.


Jde o energeticky nejúspornější variantu, která využívá nejmodernějších technologií a nabízí množství pokročilých funkcí. Pokud vaříte rádi a často, nebojte. V nabídce jsou varné desky plynové, elektrické i kombinované. Lze si zvolit počet dva až pět vařičů a také rozměry.


Většina z nich má boční ovládání hned vedle desky , což je výhodné a bezpečné, zejména s ohledem na malé děti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky