pátek 22. března 2019

Domácí výroba vůní do bytu

Jednoduchý, a přitom účinný aroma difuzér si vyrobíte smícháním zhruba kapek vonného olejíčku s neparfemovaným dětským olejem. Směs nalijte do vázičky a ponořte do ní několik bambusových tyčinek, které mají tu schopnost, že směs nasají a postupně uvolňují vůni. Kdo by neměl rád krásné vůně.


Je navíc věděcky prokázáno, že prostředí, které nám příjemně voní má vliv na naši náladu i pracovní výkon. Na trhu je k dostání spousta osvěžovačů vzduchu, ale mě osobně přijdou buď podivně chemické nebo drahé.

Jak by se vám navíc líbilo, kdyby váš dům voněl přesně tak, jak si přejete? Osvěžovače vzduchu se dnes stávají nutnosti. Lidé na to ale mnohdy jdou špatnou cestou, snaží se domácnost provonět nákladnými spreji, přitom vám postačí ingredience, které už doma dávno máte. Připravili jsme si pro vás nápadů, jak provonět domácnost a je jen na vás jaký si vyberete.


Do směsi přidejte kapek levandulového oleje a kapek grapefruitového oleje. Já jsem pro začátek zvolila raději jemnější kombinaci. Intenzita, stejně jako poměr vůní , ale záleží hlavně na vašem vkusu.


Na závěr vložte do lahvičky bambusové nebo ratanové tyčinky.

Volba správného materiálu je v tomto případě. Jablka a citrusy stačí pokrájet na plátky či kousky, poskládejte je na plech a dejte do trouby, kterou jste předehřáli na 250°C. Nechte péct po dobu minut, za tu dobu se ovoce vysuší. Vysušené ovoce dejte do sklenic, přidejte skořici, badyán a hřebíček. Domů domácí výroba vůně do bytu domácí výroba vůně do bytu.


Jak si vyrobit osvěžovač vzduchu? Nemusíte neustále utrácet spousty peněz za různé osvěžovače vzduchu, které jsou beztak ve většině případů plné chemi. Bytové parfémy jsou skvělým prostředkem, jak své domácnosti zaručit příjemnou a svěží vůni. Jenže ty běžně dostupné v obchodech jsou obvykle drahé a navíc plné chemikálií, u kterých často není jasné, jak moc působí na naše zdraví.


Stačí smíchat sodu s esenciálním olejem – do g sody (sáček) dejte asi kapek vůně – a trochou vody. Vodu přidávejte po troškách do doby, než vznikne tuhá kašička. Tu dejte ideálně do silikonových tvořítek na čokoládu nebo na muffinky a nechejte den až dva schnout. Váš domov se díky vhodně zvolené bytové vůni či vonné svíčce lehce stane místem nerušeného odpočinku.


Správná vůně do bytu vám snadno navodí pocit klidu a pohody, zlepší náladu nebo dotvoří atmosféru různých událostí a oslav. Vybrané bytové parfémy navíc dokáží překrýt pachy po vaření nebo domácím. DOMÁCÍ VÝROBA : Udělej si sám aneb skvělé nápady co lze udělat doma 3.

Máme zde pro šikovné ručky další kreativní lidové nápady. Pokud tedy máte chuť, čas a nebojíte se jít do nových věcí, je tento článek určený právě vám. Zavěste si do bytu sušenou levanduli nebo bylinkové sáčky. Krásné a přírodní vůně dosáhnete, když do každého pokoje zavěsíte kytičku sušené levandule, nebo bylinkový sáček naplněný levandulí, mátou či meduňkou.


Jakmile sáček přestane vonět, stačí vyměnit náplň. Hledáte zajímavé nápady na domácí výrobu ozdob, které zkrášlí váš domov? Ozdobte zdi těmito lucernami, které jej přímo rozzáří. Z roliček od toaletního papíru Zewa snadno vyrobíte řetěz z lucerniček, který vytvoří originální dekoraci na zeď.


Klimatizace jsem nevymyslel, pouze je zkouším vyrobit a poté podrobuju testu. Dnes vám proto prozradíme, jak vyrobit domácí osvěžovač vzduchu jen z několika málo základních ingrediencí, které ve spíži či v koupelně docela určitě najdete. Ovšem nenabídneme vám jen recept vhodný do rozprašovače , ale také návod na oblíbený aroma difuzér , který bude do ovzduší uvolňovat příjemnou vůni zcela sám po několik dní. Vytvořte si svou přírodní vůni do bytu. Jsou zdravotně nezávadné a vyjdou vás levněji.


Proč kupovat drahé a někdy i zdravotně závadné osvěžo. Přírodní bylinkové vůně se těší velké oblibě. Proto není nic lepšího, než si takovou vůni vyrobit doma. Stačí jen pár snadno dostupných surovin, pěkně tvarovaná lahvička s rozprašovačem a můžeme se pustit do díla.


Ale mě vesměs ty kupované nevoní, nebo mi prostě po čase vadí. Máte nějaký tip na to, jak si takovou vůni vyrobit doma… např.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky