pátek 1. března 2019

Laminatova podlaha na podlahove topeni

Korková podlaha na podlahové topení. Proto je z hlediska přenosu tepla z podlahového vytápění méně efektivním řešením. Pokud na koberci trváte, pak by jeho tloušťka neměla přesáhnout mm.


Pro lepší vodivost je potřeba jej přilepit. I když jsme dřevo zařadili mezi vhodné materiály, masivní dubová podlaha by vám ve spojení s podlahovým vytápěním neudělala dobrou službu.

Zajímavá pro mnohé udivující zakázka. Na podlahové vodní topení, které není zalité v anhydritu nebo betoně se rovnou položila dřevěná masivní podlaha. Teak byl ale mnohem přirozenější a nevypadal tak uměle.


Hodně štěstí při výběru. Doporučuje se použít na měření vlhkosti jinou metodu než vrtání sond (např. CM metoda). Před pokládkou je nutné provést zkoušku teplotního náběhu topení, která trvá cca dní.


Začíná se na teplotě °C, každý den se teplota zvyšuje o 3-°C až na maximální hodnotu a potom se nechá opět postupně klesat. Teplá podlaha je přece rozhodně příjemnější než ta studená a další výhoda je v tom, že na stěnách nejsou žádné radiátory.

To ušetří nejen místo, ale i nervy při malování - alespoň mě tahle činnost nikdy nebavila, protože jako „detailistovi“ mi vadila místa kam jsem se nedostal. Podlaha vypadala dobře, akorát jsem si všiml, že kolem vývodu trubek k topení to pěkně odflákli. Asi se jim nechtělo se namáhat s vyhlazením v tak malém prostou pod radiátorem. Bez velké nadsázky lze říci, že podlahové topení se stalo fenoménem dnešní doby. Jeho instalaci plánují majitelé nově stavěných rodinných domů, ale také vlastníci rekonstruovaných a zateplovaných objektů.


Teplo sálající přímo z podlahy je opravdu velice příjemné. Existují ale pravidla a technická úskalí, jež je dobré před definitivním. Pokud dnes investor mluví o dřevěné podlaze, má častěji na mysli plovoucí podlahu se vzhledem dřeva než přímo parkety. Tabulka tepelných odporů vybraných konstrukcí. Znamená to, že pokud budete stát na této podlaze bosa, nebo jen v ponožkách, laminát odvede teplotu z chodidla a budete mít pocit chladu.


Samozřejmě není nutné topné fólie instalovat celoplošně. Pro tyto případy doporučuji, spíše než klasický Mirelon, použití podložky, která je drážkovaná a perforovaná. Na tuto folii se položí izolace proti kročejovému hluku (např. pěnový polyethylen), na kterou se již pokládá topná folie, která se opět překrývá polyethylenovou folií. Následně se již pokládá plovoucí dřevěná, nebo laminátová podlaha.


BUK - Parador Basic 2laminátová plovoucí podlaha Řada Basic 2je určena pro zákazníky, kteří hledí na cenu a účelnost. Dekory dřeva s jemnou a matnou strukturou jsou realisticky provedeny, lamely nemají mikrofáze ( V-spáry ) a perfektně do sebe zapadnou bez viditelných spojů.

Pokládka masivní dubové podlahy o třech různých šířích a třech délkách od každé šíře na podlahové topení. Podlaha na klíč, záruka let na všechny typy podlah, včetně vytápění. Když jsem před cca 13-ti lety začal pracovat v oblasti podlah, na každém školení se zdůrazňovalo, že dřevěné podlahy nejsou vhodné a nedoporučují se na podlahové topení.


Najednou po cca 6-ti letech přišlo jedno školení, kde bylo oznámeno, že dřevěné podlahy už na podlahové topení vhodné jsou. Je-li topná rohož instalována do lepidla pod dlažbou, je podlaha teplá za půl hodiny. Tyto hodnoty jsou jen přibližné, protože záleží na tepelné izolaci podlahy a jejím ochlazování.


Podlahové topení je v současné době čím dál tím oblíbenější a má to hned několik důvodů, na které se v tomto článku podíváme. Vinylová podlaha patří mezi podlahové krytiny, které jsou pro podlahové topení naprosto ideální , protože jsou pružné, elastické a mají nízký tepelný odpor. BARLINEK v kombinaci s podlahovým topením. Keramická podlaha je považována za ideální volbu, ne každému však vyhovuje svým vzhledem a vlastnostmi. Počítat musíte také s tím, že mimo tepelnou sezónu je keramická dlažba chladnější než jiné materiály.


Na druhou stranu se vyznačuje nejnižší hodnotou tepelného odporu ze všech krytin a nejrychleji se zahřívá. Dřevěná podlaha tak odvádí z naší nohy méně tepla a materiál proto působí jako teplejší. Dřevo akumuluje teplo až 13x méně než například beton. To znamená, že po skončení zahřívání dřevěná podlaha mnohem rychleji vychladne. Plovoucí podlaha za dostupnou cenu.


Laminátové podlahy jsou skvělou volbou, pokud hledáte výbornou kvalitu za dostupnou cenu. Při nákupu v prodejně Baumax nebo při on-line nákupech myslete zejména na uzpůsobení typu podlahy jejímu účelu. Záleží na tom, zda bude realizováno podlahové topení teplovodní či elektrické. Suchá podlaha s teplovodním podlahovým topením. Dobrý den, plánujeme provést pokládku podlahového topení na chatě v Hřiměždicích.


Stávající podlaha je betonová, podlahové topení by mělo být nízké, aby nebylo třeba vybourávat stávající podlahu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky