pondělí 4. března 2019

Topení peletami v krbových kamnech

S našimi tipy jak zapálit. V klasických krbových kamnech a vložkách zatápíme suchým dřevem, briketami či peletami. Nikdy do topeniště nevkládáme neúměrně dlouhá polena, k podpalu nepoužíváme novinový papír. Do kamen nevhazujeme odpad.


Topení peletkami v krbových kamnech Autor: Vít Kymla Datu18. Pěkný den, chtěl bych se informovat, zda je možné bezpečně topit peletkami v klasických krbových kamnech (ABX Nordik), které jsou primárně určeny pro spalování dřeba.

Peletami můžete zatopit v klasickém kotli nebo také v krbových kamnech , záleží na vás, jestli zvolíte estetický prvek plápolajícího ohně v interiéru, nebo raději schováte zdroj tepla do kotelny. Topení dřevem a jeho mladšími příbuznými – briketami či peletami – patří ke způsobům, jak udržovat teplo domova za rozumnou cenu. V HORNBACHu máme velkou nabídku pevných paliv. Abyste se naučili správně topit v krbových kamnech či luxusním krbu, je nutné vědět, jak správně otevírat přívod vzduchu a zabránit tzv.


To vzniká tehdy, když se palivu odebere příliš mnoho kyslíku. V průběhu topení tak vznikají ve větším množství nespálené, zápalné plyny v ohništi a odkouření. Zdálo by se, když lze v starších kotlích spalovat uhlí nebo dřevo, určitě tam budou hořet i pelety.


Spalování pelet v jiných kamnech a kotlích na tuhá paliva, než k tomu určených, je technicky možné, ale zcela určitě nevýhodné,“ řekl Stupavský.

PROTI: Cena oproti minulosti vzrostla, přičemž brikety jsou dražší než pelety. Které topení je nejlevnější? Při topení v krbových kamnech je nejvýhodnější používat směs tvrdého a měkkého dřeva (tedy například dub a borovici) připraveného do polínek. Jak a čím ale v krbových kamnech správně topit? Měkčí dřevo hoří rychleji a tím se postará o kvalitnější rozhoření tvrdšího dřeva.


Topení v krbu či kamnech není jen způsob, jakým doma vykouzlit romantickou atmosféru, ale i příjemné teplo. K tomu, aby vše správně fungovalo, však musíme vědět, jak v nich správně topit a přikládat. Prodej krbových kamen, vložek na dřevo, pelet a plyn. Zahradní krby Palazzetti. Pokud chcete začít topit peletami , se starými krbovými kamny nebo kotlem na tuhá paliva to nebude možné.


Drobné sypké pelety se totiž chovají jinak než větší celistvé kusy dřeva, dřevěné brikety nebo uhlí. Pelety se spalují ve speciálních krbových kamnech vybavených zvláštním hořákem. Pokud řešíte otázku, čím budete v krbových kamnech topit, usnadníme vám to: nejčastěji se v krbových kamnech topí dřevem nebo dřevěnými briketami.


Někdo používá i uhelné brikety, ty ale mají poměrně vysokou výhřevnost a kamna zbytečně přehřívají, takže je pro topení v krbových kamnech příliš nedoporučujeme. Patříte k těm, kterým učaroval živý oheň a teplo, které z něho sálá? Pak jistě přivítáte možnost vytápět během celé topné sezóny dřevem v krbových kamnech.


Ta mohou sloužit buď jako doplňkový, anebo v kombinaci s tepelným výměníkem jako hlavní zdroj tepla.

V minulém díle našeho miniseriálu o krbových kamnech se naším čtenářům dostalo užitečných rad potřebných ke koupi kamen. Nyní, když už máme kamna odborně a dle platných předpisů nainstalovaná a netrpělivě čekáme na první plískanice, abychom se k nim mohli s horkým čajem a knihou v ruce posadit si povíme, jak v kamnech topit. Topení v kamnech nemusí být dřina Co dělat, když kamna zlobí Je možné, že komín či kouřovod špatně těsní a tím pádem přisává tzv. A když si koupíš jen kotel na peletky tak za pár let budete nešťastní, že jste odkázáni jen na tenhle druh topení. Nevím jaký máte vztah k topení dřevem, ale jak píše Nelluška, podle mne nejlepší u novostaveb je topení krbem v kombinaci s aku nádrží.


Za ní můžeš případně připojit elektro kotel.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky