úterý 20. března 2018

Čištění chladící soustavy od oleje

Zkusil bych naplnit chladící systém cca 5-ti procentním roztokem hydroxidu sodného (třeba prací sodou), pokud možno teplého, projet auto cca až km, pak vypustit po rozpojení spojů nejnižších hadic. Propláchnout teplou vodou a podle výsledku třeba i zopakovat. Zdravím všechny co mají zkušenost s vyčištěním nebo spřípravky na čistění chladící soustavy tím spíše chladiče. Takže problém můj je : Mám.


Přípravek pro profesionální čištění chladícího systému od usazenin, oleje , vodního a kotelního kamene.

Velice vhodné použít zvláště u starších vozů, kde mohou různé usazeniny a znečištění způsobit horší chlazení motoru a zhoršení účinnosti topení. Další nečistoty jako například kal z chladicí kapaliny a vápník budou také rozpuštěné. Perfektní ochranu všech kovových a gumových částí během čistícího procesu zajišťují vysoce kvalitní mazací činitele. Jaké máte praktické zkušenosti s výplachem chladící soustavy od oleje ? Měl jsem prasklé těsnění pod hlavou. Projel jsem různá fóra s různými radami: ocet, soda, kys.


Vysoce účinný přípravek na čištění chladící soustavy pro všechny vodou chlazené motory. Přátelé potřebuji poradit, čím vyplachujete chladící soustavu znečištěnou od oleje.

Autoprofi Čistič chladící soustavy. Nakupujte přímo od dovozce! Jste autoservis, distributor. Na prvním válci od setrvačníku je ovládací termostatický ventil kapalinové spojky (DET.B). Ten otevře přívod mazacího oleje do kapalinové spojky až po zahřátí motoru na nastavenou pracovní teplotu a teprve potom je poháněn ventilátor chlazení.


Průniky oleje do chladící soustavy Pokud narazíme například na pančovaný olej, který může být bez potřebných aditiv. Také může být vybrán nevhodný olej, který nesplňuje normy a viskozitu pro daný motor (Výrobcem jsou vždy stanoveny normy, podle kterých se správný olej vybírá). Nejprve je potřeba aplikovat přípravek do zahřáté chladící kapaliny, pokud máte možnost nalít 300ml proplachu do expanzní nádrže, můžete tak udělat.


Já jsem nejprve prohřál motor jízdou na provozní teplotu a následně pomocí stříkačky vybral vodu z nádobky a poté nalil proplach do expanzní nádrže. CZECH LAND ROVER FORUM. Pro příznivce této anglické značky. Systém chladící soustavy slouží k tomu, aby odváděl dostatečné množství tepla od hlavy válce, válců a pístů. Chladící soustava zaručuje, aby motor měl takovou teplotu, na kterou je navržen.


Teplota motoru má také vliv na jakost a životnost oleje. Kromě přezouvání gum a kontroly hloubky dezénu je nutná další údržba, kterou stále množství řidičů podceňuje. Zde prezentovaná data, zejména celá databáze, nesmějí být kopírovány.


Wynns Cooling System Stop Leak utěsňovač chladící soustavy - 3ml.

Pak se soustava důkladně , propláchne čistou vodou a naplní se nemrznoucí směsí. Při použití jiných přípravků je třeba dodržovat návod výrobce. Vypouštění chladicí kapaliny ze soustavy je popsáno v odstavci Demontáž chladiče z vozu.


Chladící kapalina je nezbytnou součástí chladiče a chladící soustavy každého automobilu. Ochlazuje motor a tím brání jeho přehřátí a případnému poškození. Jejímu výběru a doplnění se nejspíš nevyhnete. Dobrou zprávou je, že kvůli tomu nemusíte s autem do servisu ani v případě, že automobilům nerozumíte. Povíme vám, jak to zvládnout svépomocí.


Chladicí kapaliny pro motocykly skladem. Stále doručíme až domů, na pobočky i do Alzaboxu. ELF, MOTUL, Repsol a dalších.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky