středa 7. března 2018

Plánování elektroinstalace

S tím je při plánování rozvržení elektroinstalace potřeba počítat. Nejlépe je vše svěřit odborníkovi, nebo alespoň pečlivě prostudovat všechny normy. Podle polohy spotřebičů a zásuvek pak navrhnete jednotlivé elektrické okruhy.


Obecně se doporučuje udělat pro každý typ spotřebiče a pro každou místnost. Nad budoucím umístěním domovní elektroinstalace uvažujte už ve fázi plánovaní obytných prostor, a to nejlépe v součinnosti s projektantem. Obvyklá fráze „času dost“ zde určitě neplatí.

Pokud totiž budete dopředu znát všechny podrobnosti, vyhnete se nepříjemnostem s přebytkem nebo naopak. Zvládněte to jako profík. Při plánování elektroinstalace musí být při realizaci rekonstrukce bytu vše důkladně promyšleno a navrženo, aby splňovala Vaše požadavky které od rekonstrukce bytu očekáváte. Elektroinstalace v panelových a cihlových bytech.


Umístění zásuvek, vypínačů a osvětlení, tak aby Vám vyhovovalo. Profesionální znalosti pro kutily - tímto heslem se řídí odborníci, kteří vám poradí, jak zvládnout práci s elektřinouv domácnosti. Plánování elektroinstalace.


Až na základě podrobné představy o interiéru jsme se vrhli na plánování elektroinstalace.

Nad papírem jsme přemýšleli, kde co bude (světla, vypínače, zásuvky), a poté jsme si to rozkreslili na zdi domu. Jakmile jsme si dům prošli, nasimulovali jsme si, kde jaké aktivity budeme dělat a. Pokud si nejste jisti, tak raději proveďte diagnostiku stávajících rozvodů elektro či vody pod omítkou, vyvarujete se nepříjemností při jejich porušení či přerušení. Při plánování šířky a hloubky vysekávané drážky berte v potaz sílu a množství kabelů, které chcete otvorem vést.


V případě záhybů raději. Nejméně zásuvek bývá na záchodě, v ložnici a dětském pokoji, nejvíce v kuchyni a obývacím pokoji. Existuje bezplatný software pro tvorbu schémat elektroinstalace ? Host prohlíží toto téma. Pokud stojíte před rekonstrukcí elektroinstalace v bytě nebo domě, čeká vás perné období.


Když si ale promyslíte většinu věcí dopředu a dobře se připravíte, ušetříte si spoustu zbytečných starostí. Než se do čehokoliv pustíte, rozhodněte se, zda přizvete projektanta elektroinstalací. Ten může s mnoha věcmi poradit, má patřičné znalosti nejen o platné. V tomto videu mě uvidíte sekat drážky pro nové elektrické obvody v rámci rekonstrukce kuchyně.


Hudba použitá ve videu: Intro: Skladba: News Theme Interpret. Stavba každého domu, a tedy i zavádění elektroinstalace , se musí řídit příslušnými právními předpisy. Nově zaváděné elektroinstalace , a i rozsáhlejší úpravy a rekonstrukce, podléhají Zákonu o územním plánování a stavebním řádu č. Rádi vám s tím pomůžeme.


Zlaté pravidlo při plánování počtu zásuvek a vypínačů praví, že jich nikdy není dost a většinou jsou na špatných místech (za skříní, postelí apod.).

Níže vám přinášíme užitečnou pomůcku pro základní představu o počtu zásuvek. Kromě elektroinstalace a zabezpečovacího zařízení jsme schopni Vám rovněž poradit a následně odborně nainstalovat hromosvod tak, aby byl Váš dům dokonale chráněn. Při plánování dispozice vašeho rodinného domu je třeba myslet i na vnitřní rozvody elektroinstalace. V konečné fázi bude celý dům elektroinstalací prolezlý a přez zásuvky, vypínače a světla nám bude jasně dávat najevo: „Haló, tady jsem„.


Zaměřte se tedy na budoucnost. Pokud jste právě ve fázi plánování , díky použití správné kabeláže se můžete zaměřit na vše důležité pro udržitelnost v budoucnosti. Za správné vedení kabeláže považujeme výhledově plánované elektroinstalace do hvězdy.


V tomto videu jsme se pokoušeli rychle a jednoduše vytvořit drážky pro elektřinu a otvory pro zásuvky a vypínače. Naší snahou bylo co nejméně narušit zdivo domu. Projektant musí znát plánované rozmístění nábytku a zařizovacích předmětů, jaké druhy. Primárně jde o vždy o začisťování a malování. Tyto služby si můžete zářidit buďto sami, nebo vám rádi poradíme na koho se obrátit.


Pak už nezbývá, než hotovou elektroinstalaci předat. Nová elektroinstalace bude odpovídat technickým a bezpečnostním normám a především vašim potřebám. ELEKTRIKÁŘ, ELEKTROINSTALACE , REVIZE, HROMOSVODY, PLÁNOVÁNÍ ELEKTROINSTALACE , VÝBĚR VHODNÉHO OSVĚTLENÍ, PRODEJ ELEKTROMATERIÁLU A OSVĚTLENÍ.


Poradíme jak vybrat LED žárovky a ostatní LED zdroje. Na diskusním fóru Živě. Někteří doporučovali profesionální či poloprofesionální a drahé nástroje typu ArchiCA 3D CAD od SolidWorks či bezplatný DraftSight.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky