středa 29. srpna 2018

Jak vyrobit tekutý dusík

Jak vyrobit tekutý dusík. Už jste někdy chtěli experimentovat s kapalným dusíkem? Máme dobré a špatné zprávy: špatnou zprávou je, že tekutý dusík nemůže být vytvářen z objektů běžně používaných v domácnosti. Jsou dobré a špatné zprávy. Bohužel nemůžete vytvořit tekutý dusík pomocí jednoduchých domácích předmětů.


Dobrou zprávou je, že pokud. Ten dusík v bombách je ale stejně vyroben z kapalného dusíku, získaného destilací vzduchu ( dusík je vedlejším produktem, vzduch se zkapalňuje a destiluje hlavně kvůli výrobě kyslíku, po kterém je mnohem větší poptávka, protože je třeba při sváření - dusík a argon jsou spíše vedlejší produkty). V tomto díle uvidíte našeho šéfkuchaře Woytu, který vám velmi názorně ukáže, jak snadno připravit zmrzlinu bez použití ledničky. Kapalný dusík je chemicky úplně stejný jako plynný dusík ze vzduchu.


Jde o kapalinu s hustotou trochu menší, než má voda: ml váží zhruba g, zatímco ml vody váží g. Za atmosférického tlaku se vaří už při teplotě −1°C, tedy K (kelvinů). Co je Leidenfrostův jev? A funguje pránická strava? Je možné ho vyrobit doma?


Vyrábí se ve velkých kryogenních zařízeních dělících vzduch na jednotlivé části. Do nich vstupuje na začátku normální atmosférický vzduch, ten se vyčistí a následně stlačí. Poté se prudce zchladí a následně rozdělí frakční destilací.


Top Weird WWGerman Prototypes That Actually Flew - Duration: 23:50. The Iron Armenian aka G. Oxid uhličitý se následně od dusíku odstraní promýváním ve vodě. Takto získaný dusík obsahuje okolo vzácných a dalších netečných plynů a nazývá se atmosférický dusík. Další postup, který lékař nejspíš doporučí je tekutý dusík , nebo jiná chemikálie, která bradavici zmrazí. Může to být trochu nepříjemné a úplné odstranění bradavice může trvat několik sezení, ale tento způsob je velmi účinný.


Je kapalný dusík nebezpečný? K čemu se kapalný dusík používá? Kolik stojí kapalný dusík ? Existuje tekutý dusík ? Atmosféra Země obsahuje dusíku ve formě plynu, v molekulách N2. Je bez chuti, bez zápachu, bez barvy, Je nehořlavý a chemicky inertní (s výjimkou velmi vysokých teplot) Je jen mírně rozpustný ve vodě. B ezpečnostní list kapalný dusík.


Troška zábavy na hodine nezaškodí. Kde koupit tekutý dusík v Praze? V Chuťpointu v Holešovicích, Dělnická 13! Možná si často říkáte, kde jen koupit tekutý dusík , který je velice důležitým prvkem na seznamu molekulární gastronomie. Z jednoho litru takové ultrastudené kapaliny vznikne při odpařování asi 6litrů plynu.


Dusík dokáže zničit vše živé. Nádoby s kapalným dusíkem musí mít velmi dobrou tepelnou izolaci, aby se v nich dusík.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky