čtvrtek 30. srpna 2018

Vrtaná studna zkušenosti

Vrtaná studna není zboží krátkodobé spotřeby. Proto buďte velmi obezřetní při výběru firmy, která vrtné práce provede. Pro rodinné domy a zahrady se studny nejčastěji vrtají do průměru 3mm.


Po navrtání potřebné hloubky se vrt na zabezpečení dostatečné. Z čeho sestává cena projektu hloubení vrtané studny?

Z uvedeného modelového rozpočtu je patrné, že hlavní část nákladů tvoří vlastní realizace hydrogeologického vrtu s parametry určenými na základě hydrogeologického průzkumu. A protože tihle známí jsou nad nimi s poměrně mělkou studnou, tak o vodu přišli. Ten hydrogeolog označil, že jejich studna je na špatné svodnici a našel jim lepší, kde je puklina ve skále a dá se vyvrtat přesně do dobrého zdroje. Studňa funguje ako má s dostatkom vody tak ako mi pán Doseděl povedal že je tam toľko vody ako keby hydrant utrhlo.


Jinak do ní voda musí proudit rychleji a strhává s sebou částečky zeminy, anebo nestačí dotékat. Podle zkušenosti by vrtaná studna do skály měla zasahovat nejméně m pod klidovou hladinu podzemní vody. Je zde někdo, kdo se vyzná v problematice vrtaných studní ? Zajímá mě technologie vrtání, vystrojení vrtu, hledání vody a veškerá potřebná legislativa pro legalizaci průzkumného vrtu na studnu.

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na Váš názor(vlastní zkušenost) ohledně ceny za vrtanou studnu, dále by mě táké zajímalo, jaká je rozumná šířka vrtu pro studnu k rodinnému domu, která by měla pokrýt veškeré požadavky na vodu pro čtyřčlennou rodinu. Zatímco tradiční kopaná studna se upřednostňuje v oblastech, kde je vysoká hladina podzemní vody, vrtaná studna nabízí mnohem širší možnosti. Nepopiratelným faktem je, že kopaná studna je mnohem vydatnější. Zkušenosti jiných liidí se studnou jsou pro Vás zcela irelevantní, protože každá studna je jedinečná (nebo minimálně lokalita kde se studna buduje). Největší šílenosti dneška jsou relativně mělké vrtané studny, které navíc s ohledem na cenu jsou ještě velmi malého průměru.


Doménou studnařství ALT-V jsou vrtané studny, průzkumné a hydrologické vrty, hledání vody, vrty pro tepelné čerpadla a samozřejmě zajišťování projektové dokumentace ohledně studnařství. Jak se buduje studna vrtaná a studna kopaná. Na co si dát pozor při stavbě studny. Zbudovat si vlastní studnu může být pro mnohé lákavá představa.


Voda téměř zdarma dostupná v místě odběru hned u domu, bez nutnost. V oblasti vrtání studní máme dlouholeté zkušenosti a našim zákazníkům poskytujeme záruku na vydatnost vodního přítoku do vrtu. Zákazník si přímo určí místo, kde chce studnu mít.


Dále vyhodnotím přístup k označenému místu technikou, tak aby se neponi. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Jak jsem slíbil, nyní pár slov o vrtané studni.


Vzhledem k cenám vody v Ústeckém kraji jsme měli o vrtu jasno už od začátku. Na základě nabízených služeb a cen jsem se nakonec rozhod.

Firma Zdeněk Mikyna – vrtané studny nabízí řešení vlastního zdroje vody v. Konstrukce vrtané studny umožňuje oddělit mělkou podpovrchovou vodu od jímací. Nyní se s Vámi podělíme o naše zkušenosti z pohledu firmy zabývající se. Hydrogeolog bere v potaz i archivní záznamy o starých průzkumných pracích. Každopádně ale platí, že čím je studna užší, tím musí být hlubší.


V opačném případě by nestačila dotékat. Dostatečně vydatná studna může být používána i jako zásobárna vody pro koupaliště a přírodní koupací biotopy. Stanovení vydatnosti opět. Hloubka studny je metrů. Byla vyvrtaná na na kopci nad železniční tratí.


Depth of the well is metrů. Vrtané studny a vrty pro tepelná čerpadla jsou naší hlavní specializací. Byla drilled on the hill above the railway tracks. Nejrozumnější je ale nechat Vašeho hydrogeologa, aby Vám doporučil zeměvrtnou, nebo studnařskou firmu podle toho, jestli je její technologie vhodná do Vašich podmínek a jaké má zkušenosti s kvalitou její práce.


Nevybírejte si vrtné a studnařské firmy podle nejlevnější ceny za metr, protože u srovnatelných technologií.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky