čtvrtek 23. srpna 2018

Revize komínů plynových kotlů

Pak byste neměli zapomínat nejen na revize a servis plynových kotlů , ale také komínů. Spousta uživatelů kotlů na plyn žije v domnění, že kontrola a revize spalinových cest se týkají jen těch, kteří používají kotle na tuhá paliva. Na plynových zařízeních, která jsou v osobním užívání občanů, není zákonná povinnost provádět revize a kontroly.


Výrobci kotlů nicméně doporučují provádět každoročně servisní prohlídku kotle, která spočívá zejména v jeho seřízení a vyčištění. Povinnou provozní revizi plynového kotle musí provádět aspoň jednou za tři roky firmy a právnické osoby, které tento zdroj tepla využívají.

Provedeme pravidelný roční servis, záruční i pozáruční opravy, kontroly a čištění spalinových cest u plynových kotlů. Revize , kontroly komínů Ústí nad Labem. Používáte ve své domácnosti plynový kotel pro ohřev vody?


Za rok je více jak 3případů požárů obytných domů, při kterých jsou příčinou zanedbané komíny. Hlavně z těchto důvodů vyhláška č. Nejčastěji se jedná o revize elektrických a plynových zařízení či revize a čištění komínů. Možná si řeknete, že takové kontroly nejsou povinné.

To je sice pravda, ale v případě, že u vás doma dojde k události, kterou bude řešit pojišťovna, budou se její likvidátoři zajímat jako první právě o provedené revize. Tato informace je nepřesná a zavádějící, protože směšuje pojmy revize a kontrola a nabádá provozovatele zdrojů k objednání něčeho, co legislativa nevyžaduje. Kontrolována jsou plynová zařízení společných prostor (HUP, uzávěry ležatého a stoupacího vedení) a kontrola těsnosti pomocí detektoru. Provádíme prohlídky kotlů dle zákona č. U nových plynových kotlů , které jsou v záruce, je jednou z podmínek pro případné uznání záruky.


A jelikož jde o Vaši bezpečnost, nepodceňujte pravidelné kontroly a revize plynových spotřebičů a nechte si je jednou za rok zkontrolovat. Opravy provádíme v běžných případech do hod. Dodržování pravidelných provozních revizí (1x za roky) a kontrol (1x za rok) předejdete nepříjemnostem v případě čerpání pojištění sjednaného u kterékoliv české pojišťovny. Nezapomínejte na povinné revize plynových kotlů a jejich komínů. Na základě revize či kontroly plynového zařízení vždy vystavíme protokol.


Technici protestují proti kontrolám komínů u plynových kotlů 13. Proč se musí provádět formální revize spalinových cest u kotlů , kde nehrozí žádné riziko požárů a vůbec se neřeší vzrůstající počty otrav oxidem uhelnatým? Zaměřujeme se především na servis plynových kotlů a tlakových nádob. Přijímáme zakázky z regionu Velké Meziříčí, Křižanov, Měřín, Jihlava, Velká Bíteš, Třebíč, Brno, Blansko, Tišnov, Bystřice nad Pernštejnem, Náměšť nad Oslavou či okolí.


Jsme smluvním partnerem předních dodavatelů plynových kotlů.

Provozní revize plynových kotlů. Servisní prohlídky a periodické kontroly plynových kotlů. Jedenkrát do roka by se měl každý majitel plynového kotle postarat o jeho servisní prohlídku. FIRMA PETR MILIČKA PROVÁDÍ. Servis kotlů Mělník, mělnická firma PKV s. Naše kominictví zajišťuje revize veškerých značek a typů plynových kotlů a bezplatné poradenství v rámci revize.


Jedná se zejména o revize zdvihacích zařízení, revize elektrických zařízení, revize plynových zařízení, revize tlakových nádob stabilních, revize středotlakých kotlů , revize a kontroly přenosných hasicích přístrojů a hydrantů, revize a kontroly. Revizi je nutné provést také po komínovém požáru, při vzniku trhlin u používané spalinové cesty, při důvodném podezření na výskyt trhlin u používané spalinové cesty a také před připojením spotřebiče paliv do nepoužívané spalinové cesty. Všechny plynové kotle musí být kontrolovány a musí jim být také provedena pravidelná revize od oprávněné osoby (revizní technik, který na to má platnou živnost).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky