pondělí 27. srpna 2018

Jak zvlhčit vzduch miminku

Jak zvlhčit vzduch v domě a bytě? Tato otázka často přijde na mysl nejen v topné sezóně. Vyzrajte na suchý vzduch.


Suchý vzduch vám může způsobit mraky zdravotních problémů a rány statickou elektřinou, která se podílí i na zvýšenné prašnosti. Když se miminku obtížně dýchá, vždy pomůže zvlhčit vzduch , snížit pokojovou teplotu a pravidelně větrat.

Nezapomeňte na pitný režim. Zejména u nekojených dětí je třeba stále zvlhčovat sliznice vodou, čajem apod. Kroťte kašel sirupy a kapkami. Zejména v chladných měsících roku, kdy probíhá topná sezóna, je problém suchého vzduchu v bytech a domech vysoce aktuální téma.


Právě topení totiž vzduch v místnostech výrazně vysušuje. Bude-li vlhkost přesahovat , je nutné situaci řešit. Pomoci mohou odvlhčovače vzduchu.

Bude-li naopak vzduch příliš suchý (pod ), je nutné ho zvlhčit. Suchý vzduch může podráždit krk a oči, u kojenců může vyvolat i podráždění citlivé pokožky. Tady pomohou buď elektronické zvlhčovače vzduchu, anebo obyčejné.


Pomůžou přístroje i rady našich babiček. V zimní topné sezoně klesá vlhkost vzduchu ve většině místností na hodnotu kolem. Nepodceňujte vzduch v místnosti.


Nejjednodušší způsob, jak vlhkost vzduchu upravit, je pomocí přístrojů. Vdechujte teplý vlhký vzduch. Pokud máte podrážděné plíce, vlhký teplý vzduch vám pomůže uvolnit dýchací cesty. Když budete mít sucho v krku, budete mít podrážděné plíce a bude trvat déle, než se infekce zbavíte.


Zkuste následující způsoby, jak zvlhčit vzduch v bytě: Kupte si zvlhčovač vzduchu. S přibývajícím teplem se ale současně snižuje vzdušná vlhkost , což našemu organismu vůbec nesvědčí. Také doma v zimě pokašláváte, zatímco v létě jste fit? Možná za to může příliš suchý vzduch.


Na to, aby nos správně fungoval, potřebuje vlhko. Více na toto téma čtěte na webu Rehabilitace.

Ideálně přírodní cestou. V horkém počasí je obtížné zůstat v bytě, venkovském domě nebo v práci. Teplý vzduch nepříznivě ovlivňuje lidské zdraví, rozptýlí a upoutá pozornost.


Tlak může stoupat nebo klesat, účinnost klesá, protože je těžké pro člověka pracovat v myšlení, úvaze, rozhodování v takových podmínkách. Také nedostatečná vzdušná vlhkost poškozuje rostliny, knihy. Relativně ideální vlhkost vzduchu je kolem –. Hádáte správně, pokud si myslíte, že suchý vzduch je vše pod vlhkosti. Jak správně držet miminko při odříhnutí.


Nejlepší poloha pro odříhnutí je na rameni. Bříško je jemně opřené o naše tělo a vzduch , může vycházet vzhůru. Miminko můžeme zlehounka poklepávat na zádech. Vhodná je také poloha na tygříka, příp.


Ale pozor, u těchto poloh děťátko bříško zatěžuje. Studené: Nasaje vzduch , který se smíchá s vodní párou a poté opouští přístroj. Tento typ má podobné výhody a nevýhody jako ultrazvukové zvlhčovače.


Než začnete vzduch v místnosti zvlhčovat, je třeba zjistit, jaká je počáteční hodnota (měří se vlhkoměrem). Vzduch lze zvlhčit klasickým způsobem – nádoba s vodou na topení (nebezpečí plísně), mokré prostěradlo na topení či nad lůžkem, nádoba s vodou, ve které je houba, větrání. S nástupem podzimních plískanic je opět třeba rozpálit kotle a začít vytápět naše příbytky.


Potíže s dýcháním, přerušovaný spánek a nepříjemný pocit až škrábání v krku nemusí být projevem počínající virózy, ale prostého. V uzavřených místnostech totiž rychle narůstá koncentrace oxidu uhličitého, který navozuje ospalost a únavu. Jeho zvýšený obsah se projevuje bolestmi hlavy, nevolností, problémy se spánkem.


Subscribe to jak zvlhčit vzduch Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod. Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky