středa 8. srpna 2018

Septik s biologickým stupněm čištění

Jedná se podstatě o betonovou či plastovou usazovací nádrž, rozdělenou do několika komor, kterými voda. Potom je vaší povinností doplnit ho o druhý stupeň čištění - zemní nebo biologický filtr. To jsou tři možnosti možnosti pro lidi, kteří se nemohou napojit na obecní kanalizaci a musí se s odpadní vodou vypořádat sami.


Usazuje se v něm kal, který se nutné cca jednou ročně odčerpat. Po předčištění se voda vypouští do potoka, řeky nebo okolní půdy. Na výběr mají tři možnosti: žumpu , septik s biologickým stupněm čištění.

Pořizovací cena : Záleží na velikosti, cena je od zhruba tisíc korun. Levné poctivé plastové jímky, Žumpy , septiky, jímky podle zadání. Je samonosný, není ho tedy potřeba obetonovávat.


Teď si s tím hlavu moc nelámu jen se bojím abych za těch let nemusel stejně dávat čističku, že mě povolení neprodlouží. Z hlediska údržby se mě více líbí septik s filtrem. Výhody a nevýhody septiku s biologickým stupněm čištění. V nádrži se usazuje kal, který je nutné pravidelně (cca jednou ročně) odčerpat.


Varianta s BIOLOGICKÝM FILTREM.

Biologický filtr má perfektní čisticí schopnosti. Instaluje se hned za septik jako samostatná plastová nádrž a díky vrchnímu odtoku ho můžete instalovat i do svažitého terénu. Součástí biologického filtru je voštinový filtr, který je potřeba pravidelně čistit 1-2× ročně.


Obvykle má několik komor (dvě, nejčastěji tři) a funguje jako usazovací nádrž. To znamená, že se odpadní vody předčistí, protože se usadí kal, který je pak nutné jednou ročně odčerpat. Posledním stupněm čisticího procesu je pak přenos produktů čištění (kalu a vyčištěné vody) do prostor určených pro jejich skladování a jejich následné další zpracování.


Pro správný výběr je důležité, zda jde o čistírnu k trvale obydlenému, nebo k rekreačnímu objektu. Kombinace septiku s biologickým nebo zemním filtrem je šetrná k přírodě i peněžence majitele Využijte možnost ekologické likvidace odpadní vody. Kombinací septiku se zemním nebo biologickým filtrem ušetříte na nákladech za vyvážení septiku fekálními vozy. Předčištěné odpadní vody ze septiku se přepadem vypouštějí buď trativodem do půdy nebo přímo do potoka či řeky. Sněmovna ve středu v úvodním kole podpořila novelu zákona o vodách, která kromě jiného přináší změny v kontrolách vypouštění odpadních.


Zařízení: domovní ČOV VZE, tříkomorový septik s druhým stupněm čištění. Podívejte se, jak septik v kombinaci s pískovým filtrem funguje. Odpadní vody vyšitěné v septiku, tedy v prvním stupni čistění, sice v minulosti šlo vypouštět i do půdy, v současné době to ovšem již možné není. Zcela nezbytné je tedy pořídit rovněž druhý stupen čištění odpadních vo což znamená pískový filtr.


Jímky nefungují jako čisticí zařízení – jde pouze o nádrže pro. Jímka a septik nejsou jedno a totéž. Na výběr je tu žumpa, septik s biologickým stupněm čištění anebo domovní čistírna odpadních vod.

Jako další možnost si představíme septiky. I tyto produkty se v současnosti vyrábí z moderních materiálů PP nebo PE, ale výhradně v podzemním provedení. Nejedná se jen o jednoduché nádrže, ale o nádrže, které jsou uvnitř vybaveny komorami, oddělenými jednotlivými příčkami. Za septik doporučujeme osadit biologický nebo zemní filtr jako další stupeň čištění odpadní vody.


Septiky s biologickým stupněm čištění. Cena za vývoz kalu: okolo tisíce korun, zhruba jednou ročně. Již více jak let se zabýváme čištěním kanalizace a likvidací odpadů.


Díky pobočkám s technickým zázemím v Praze, Brně, Ostravě, Táboře a Teplicích jsme. Co se týká servisu ČOV, tak ten už pak spočívá pouze v čištění komory s tukovými usazeninami tzn. Provozní tlak 1bar, trysky rotační, uhlová pro špatně dostupná místa, 3l čisté vody.


Kanalizační služby, čištění , výstavba kanalizačních přípojek, revize.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky