úterý 15. ledna 2019

Diodový směšovač

Since the invention of the kiln for drying firewood by using heat. Improve Your Business ROI - Get a Better Deal on Bulk Link Chain Company. A Wide Choice Of Incontinence Products. Krátké video ukazující princip směšování na diodovém směšovači.


Ve videu je zobrazený i časový průběh kdy je vidět jak směšovač vysokofrekvenční signál nase.

Nejjednodušším prvkem pro aditivní směšovač je polovodičová dioda. Jednoduchý diodový směšovač je na Obr. Je zřejmé, že na diodu D působí napětí Předpokládáme, že výstupní kmitavý okruh směšovače C0Lje naladěn na mezifrekvenční úhlový kmitočet ωmf = ωh - ωs. Po mnoha úvahách a testování různých variant směšovačů jsem nakonec objevil již dávno objevené mnoha dalšími konstruktéry. Ze všech uvažovaných variant mi jako nejlepší vyšel diodový směšovač.


Jeho výhodou je velmi malý vlastní šum. Všechny aktivní směšovače které jsem pro. V současnosti se používají v radiokomunikacích směšovače se Schottkyho diodami, které jsou pro kmitočty okolo 1GHz.

Používají se i při menších kmitočtech například. Tento dokument popisuje použité zapojení, realizaci směšovače a uvádí naměřené údaje. Součástí textu není návod.


Zdravím, Jaký typ diod je nejvhodnější použít pro známé zapojení dvojitě vyvážených směšovačů? Před bilitickým filtrem 1je použit diodový směšovač který byl v EKV použit jako první. Do něho se přivádí signál z VFO 9-2.


Před tímto směšovačm je zapojen původní preselektor z EKV který umí 1. Z hlediska směšování jsou důležité pouze produkty druhého řádu, tj. I přes to (nebo právě pro to), že je směšovač jednoduchý, tak je mimořádně odolný. Ani poměrně silný signál na vstupu přijímače tento směšovač nezahltí. To je velmi důležité, jelikož jsou na směšovač přiváděny signály z celého pásma 80m (i signály mimo pásmo, ale zeslabené). Oba tyto obvody jsou přeladitelné pomocí potenciometru R kterým se mění napětí na p-n přechodech diod Va V2.


Zesílený vstupní signál je přiveden na diodový balanční směšovač (diody V V5), na který je zároveň přiveden signál od oscilátoru s tranzistorem V6. Na obvodu LCCvznikne signál s rozdílem obou. Signál zachycený ultrazvukovým „mi-krofonem” je zesilován diferenciální dvojicí tranzistoru VTa VT2.


Hradla DD1a a DD1b zesilují oba signály.

Diodový přepínač vstupních obvodů je znázorněn na obrázku 4. Obrázek - přepínání vstupních obvodů pomocí diod. Diody jsou připojeny vždy na odbočku cívky v místě s nízkou impedancí (75) ohmů. Při protékajícím proudu mA má dioda stejnosměrný odpor kolem ohmů, což může být v některých případech. První zapnutí laboratorního zdroje.


Tento díl převádí vstupní signály v pásmu až 34MHz do pásma vnitřní mf 932. Obsahuje vstupní filtr (dolní propust), elektronický atenuátor, zesilovač, směšovač , pevný oscilátor 926MHz, mf filtr SAW a výstupní zesilovač. Dále je v tomto dílu generátor pilotního signálu 0MHz. U nás nakoupíte nebo prodáte, co potřebujete! Postaráme se o bezpečné a pohodlné obchodování.


Skutečně kvalitní vyvážený směšovač bývá buď diodový nebo s transistory V Mos, které jsou značně drahé a pro svoji spotřebu se nehodí do přenosných zařízení. V lepším případě používají autoři těchto koncepcí dvojitě vyvážený diodový směšovač typu SBL-resp. UZ-0 ladění VFO bývá řešeno pomocí klasického vzduchového kondenzátoru, varikapem, případně je již použita syntéza. Upravován byl blok kde byl diodový směšovač (Gr6) nahrazován jednoduchým transistorovým produkt detektorem. Příslušný přepinač USB-CW-LSB pak býval více či méně vhodně umisťován na.


Kruhový vyvážený širokopásmový směšovač podle bodu vyznačený tím, že pravá boční stěna (31) a levá boční stěna (32) zemníciho pásku (3) tvoří dorazy stinícího krytu (11).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky