úterý 29. ledna 2019

Vnitřní botička do lyžáků

Skeletová metoda zkoušení velikosti lyžáků. Další možností, jak vyzkoušet velikost lyžařských bot je takzvaná skeletová metoda. Nechte si v obchodě vyjmout vnitřní botičku a vstupte do lyžáků bez ní, jen do prázdného skeletu.


V tenké ponožce samozřejmě. Při zkoušení lyžáků počítejte s tím, že vnitřní bota se po pár jízdách vytáhne, Je zbytečné kupovat si lyžáky s rezervou, bota by mohla být po vyšlápnutí zbytečně velká.

Nohu v botě vždy řádně usaďte a zapněte přezky. Noha se po zapnutí zasune do paty lyžáky a udělá se více místa na prstech. Vyhřívaná vnitřní lyžařská botička , která perfektně padne do skeletu a přitom ovládání teploty ohřevu zůstane dobře dostupné i při lyžování. Nikdy nebylo snadnější integrovat vyhřívání do lyžáků.


PowerLiner je vhodný pro většinu lyžařských skeletů. Výběr velikosti lyžáků U kvalitních lyžáků se vnitřní botička natvaruje na Vaši nohu. Proto není vhodné lyžařské boty půjčovat.

V půjčovnách používají jiný – tvrdší druh vnitřní botičky. Při koupi tedy vybírejte velikost lyžařské obuvi tak, že bota obepne Vaši nohu tak akorát. A naopak, čím tenčí botička , tím méně přizpůsobivé hmoty mezi nohou a tvrdým skeletem.


Materiál botiček se usadí až po určité době užívání, na něž současně reagují i naše citlivé nohy. Jak se tato interakce vyvine, lze jen odhadovat. Dost důvodů pro to, abychom se na pořizování nových lyžáků netěšili.


Dechberoucí panoramata kanadských Rockies, jezera, ledovce, vodopády. Cesta po národních parcích západní Kanady - Jasper, Yoho a Banff, Glacier a Revelstoke - je dobrodružstvím, o kterém sní každý milovník přírody. Podívejte se na dnešní SLEVOVÉ KÓDY BOATPARK a získejte co nejlepší cenu na objednané zboží.


Jednoduše zadáte kód v objednávce do poznámky a získáte slevu. Jakmile obdržíme objednávku, tak Vám slevu potvrdíme. Vnitřní botička se dá snadno vyndat, příjemný je její vnitřní povrch v horní části – je z jemné kůže.


Po nazutí jsem lehce vklouzl do skeletu a zapnul přezky. Trošku větší pozornost je třeba věnovat usazení jazyka botička a plastů na vršku komínu před zapnutím horní přezky. A proč ten typ – tehdy když jsem je kupoval, tak jsem dlouho nemohl najít širší boty v nějaké vyšší řadě, do většiny jiných jsem ani nevlezl.


Což jak tak sleduji je problém i nyní.

Pokud spojení noha a bota nefunguje optimálně a výše zmíněné tlaky působí spíše bodově, může to přinášet bolesti a méně přesné ovládání lyží. Velkou měrou umí tyto problémy řešit sportovní vložky do lyžařských bot, a z toho důvodu v alpských zemích takřka nekoupíte sjezdovou botu, aniž by vám vyškolený prodejce nenavrhl její osazení vhodnou. Lehká a pohodlná vnitřní botička do lyžáků NEO.


Dynafit TLT CL Liner. U rekreačních lyžáků je hlavním požadavkem teplo a pohodlí, a proto mají výraznější polstrování a lepší tepelně izolační vlastnosti. Rekreační lyžáky – mají nižší flex index ( do 80) a hlavní roli zde hraje pohodlí. K tomu přispívá v základu širší skelet (1mm a více ), silnější vnitřní botička a širší komín.


Jsou určeny pro rekreační lyžaře a začátečníky, kteří preferují pohodové lyžování. Ideálnější je přitom varianta, pokud vám zrovna sedne velikost bot, kdy je do příslušného skeletu vložena větší vnitřní botička. Nákup po práci Ke zkoušení bot na závěr ještě jeden poslední tip: během dne, jak stojíte a chodíte, se noha lehce zvětší - naběhne, nejlepší čas pro zkoušení nových bot je proto až odpoledne nebo večer. Vypěňovací vnitřní botička Kdo chce investovat do maximálního pohodlí, sáhne po vypěňovací vnitřní botičce.


Funguje to tak, že do botičky, která se skládá z vnějšího a vnitřního svršku, se po zapnutí do skeletu vstříkne pěna, kterou lze přirovnat k expanzní pěně, používané ve stavebnictví.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky